تجلیل از اسماعیل خلج در جشنواره تئاتر شهر


سومین جشنواره تئاتر شهر از سال‌ها فعالیت هنری و ادبی استاد اسماعیل خلج، نمایشنامه نویس و کارگردان پیشکسوت تئاتر ایران تجلیل می‌کند.

تئاتر فستیوال

به گزارش تئاتر فستیوال، بنا به پیشنهاد علی نصیریان، رئیس سومین جشنواره تئاتر شهر و تایید شورای سیاستگذاری، جشنواره سوم  تئاتر شهر از سال‌ها فعالیت هنری و ادبی استاد اسماعیل خلجتجلیل و مراسم بزرگداشت این هنرمند پیشکسوت تئاتر ایران را همزمان با آیین اختتامیه سومین جشنواره تئاتر شهر برگزار می‌کند.

اسماعیل خلج، نمایشنامه‌نویس ، بازیگر و کارگردان تئاتر ، متولد ۱۳۱۵ در شهر آستاراست که از دهه ۵۰ نمایشنامه‌های متعددی از او همچون «پاتوق»، «پاانداز»، «حالت چطوره مش رحیم؟»، «گلدونه خانم»، «باجه»، «جمعه‌کشی»، «قمر در عقرب»، «بابلی‌ها»و … منتشر و اجرا شده‌اند.از جمله ویژگی‌های آثار او ناتورالیسم اجتماعی است که فرهنگ و زندگی عامه مردم را به خوبی نمایش داده است.

این هنرمند پیشکسوت تئاتر ایران در بیش از ۷۰ تئاتر ، فیلم و مجموعه تلویزیونی به عنوان بازیگر و نویسنده و کارگردان حضور داشته است.

او آموزش بازیگری را همراه با کار عملی از سال ۱۳۲۸ تاسال ۱۳۲۹ نزد عبدالحسین نوشین و صمد صباحی گذرانید. هچنین بازی در تئاتر را از سال ۱۳۲۸ تجربه کرد و بازی در سینما را از سال ۱۳۳۷ بافیلم «یکی بود یکی نبود» به کارگردانی رحیم روشنیان آغاز کرد. اجرای نمایش‌های زنده در تلویزیون ازسال ۱۳۳۷ از جمله کارهای وی بوده است.

از جمله سوابق هنری وی می‌توان به ایفای نقش در فیلم‌هایی همچون «پسر ایران از مادرش بی اطلاع است» (فریدون رهنما، ۱۳۵۵)، «جستجوگر» (محمد متوسلانی، ۱۳۶۸)، «بلندیهای صفر» (حسین علی لیالستانی، ۱۳۷۲)، «یک تکه نان» (کمال تبریزی، ۱۳۸۳)، «پابرهنه در بهشت» (بهرام توکلی، ۱۳۸۴)، «همیشه پای یک زن در میان است» (کمال تبریزی، ۱۳۸۶)، «عروسک» (ابراهیم وحیدزاده، ۱۳۸۸)، «بیداری رویاها» (محمدعلی آهنگر، ۱۳۸۸)، «سیب و سلما» (حبیب الله بهمنی، ۱۳۸۹)، «پذیرایی ساده» (مانی حقیقی، ۱۳۹۰) و «رسوایی» (مسعود ده نمکی، ۱۳۹۱) و نویسندگی فیلمنامه‌هایی نظیر «وسوسه» (جمشید حیدری، ۱۳۶۸) و «جستجوگر» (محمدمتوسلانی، ۱۳۶۸) اشاره کرد.

سومین جشنواره تئاتر شهر با دبیری شهرام کرمی و توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از ۱۰ مهرماه ۹۳ در مراکز و فرهنگسراهای شهر تهران برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *