جشن ۴۴ سالگى گروه تئا‌تر کوچه شهر بروجرد و بزرگداشت مصطفى عبدالهى


جشن ۴۴ سالگى گروه تئا‌تر کوچه شهر بروجرد و بزرگداشت مصطفى عبدالهى به عنوان مؤسس گروه ، شامگاه جمعه هشتم اسفندماه در استودیو کوچه برگزار شد . 

مصطفی عبداللهی
به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از ایران تئا‌تر ، در ابتدای این مراسم که اجرای آن را محمد باجلان بر عهده داشت، شکرخدا گودرزی، نمایشنامه نویس و کارگردان تئا‌تر با اشاره به خصوصیات مصطفی عبدالهی گفت: «همیشه ایمان مصطفی به تئا‌تر و زندگی برایم مثال‌زدنی است. او پسر محبوب و محجوب تئا‌تر بروجرد است.»
او تاکید کرد: « عبدالهی با بیماری خود و همچنین برای تئا‌تر مردانه مبارزه کرده است. او همیشه در تئا‌تر دغدغه این را داشته که هم حرفِ خوب بزند و هم خوب حرف بزند. مسئولیت و عشق دو بال مصطفی عبدالهی هستند که او را در تئا‌تر به پرواز در می‌آورند. »
گودرزی با بیان دغدغه‌های عبدالهی در تئا‌تر بیان کرد: «عبدالهی حالا دغدغه همه هنرمندان را دارد. حجب و حیای عبدالهی مثال زدنی است و نظم، اخلاق و بزرگی از ویژگی‌های اوست. خوشحالم که از هوایی تنفس کرده‌ام که عبدالهی تنفس کرده است و همیشه به ایمان او غبطه می‌خورم.»
مرزبان: عبدالهی می‌داند چرا تئا‌تر کار می‌کند
همچنین هادی مرزبان، یکی دیگر از مهمانان این مراسم، خطاب به عبدالهی و بیان این‌که او حالا حالا‌ها قرار است تئا‌تر کار کند، اظهار کرد: «پس از اتفاقاتی که بعد از نمایش «تانگو با تخم‌مرغ داغ» برایم رخ داد و در بیمارستان بستری شدم، خبرنگاری از من پرسید، نظرم در رابطه با مرگ چیست؟ به او گفتم: من اکنون دیدم به زندگی تغییر کرده است و تازه می‌دانم چه‌کار باید انجام دهم. آشنایی من با عبدالهی به دوران معلمی‌ام در خرم‌آباد باز می‌گردد. من به خاطر او و گروهش مسیر طولانی را طی می‌کردم و به بروجرد می‌رفتم.»
او خاطرنشان کرد: «عبدالهی می‌داند چرا تئا‌تر کار می‌کند، هیچ‌گاه خوش خدمتی نکرده است و پشت هر کاری ذهنیت و حرفی داشته است.»
در ادامه، مصطفی عبدالهی ضمن خوشامد‌گویی به تمام هنرمندانی که در این مراسم حضور یافته بودند، گفت: «پاییز سال ۴۹، گروه تئا‌تر کوچه را به همراه چند تن از دوستان خود در بروجرد تاسیس کردیم. به دلیل نداشتن مکان تمرین، روخوانی متن و تحلیل کردن را در قهوه خانه انجام می‌دادیم و تمرین‌ها هم در فضای باز و در دل دشت انجام می‌شدند. این شکل تمرین باعث می‌شد که کشاورزان منطقه به چشم افراد دیوانه به ما نگاه کنند.»
او یادآور شد: «ما با خواندن کتاب «فن تئا‌تر» نوشته مرحوم غلامحسین نوشین متوجه شدیم که تئا‌تر چیست، زیرا تا قبل از آن در شهر بروجرد تنها تئا‌تر به شکل آتراکسیون یا اجرا در مجالس جشن و مهمانی وجود داشت.»
این بازیگر و کارگردان تئا‌تر با بیان این‌که عاشق این بوده که همیشه در بروجرد به فعالیت در عرصه تئا‌تر بپردازد، عنوان کرد: «چون در شهرستان‌ها، دخالت‌های زیادی در تولید یک اثر نمایشی می‌شد، به تهران آمدم. نکته جالب این‌که گروه تئاتر کوچه بروجرد، ۴۵ سال است که به فعالیت خود ادامه داده و حالا با حضور نسل‌های جوان‌تر و راه اندازی این استودیو، فعالیتش را افزایش و گسترش می‌دهد.»
عبدالهی تاکید کرد: «مهم این است که گروه تئا‌تر کوچه کارهای شایسته‌ای انجام دهد و وقتی گذشته خود را مرور می‌کند، شرمنده نشود. مهم این است که هنرمند از کار خود احساس شرم نکند.»
وی در پایان خطاب به حاضران در مراسم گفت: «این حضور شما باعث شد که احساس کنم هستم.»
در این مراسم کلیپی تصویری در مورد تاریخچه شکل‌گیری گروه تئا‌تر کوچه بروجرد و تعدادی از نمایش‌های مصطفی عبدالهی همچون «گوریل پشمالو»، «یادگار زریران»، «از پشت شیشه‌ها»، «خط عشق»، «کبودان و اسفندیار» و… پخش شد.
همچنین پریسا سیمین مهر از اعضای جدید گروه کوچه به اجرای نقالی پرداخت و بعد از آن کیک این جشن با حضور عبدالهی بریده شد.
در این مراسم هنرمندانی چون حمید مظفری، هادی مرزبان، شکرخدا گودرزی، اصغر همت، حسین کیانی، بیوک میرزایی، کورش سلیمانی، بیژن بنفشه‌خواه، کاظم هژیرآزاد و… حضور داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *