شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک همانند هر رخداد دیگر هنری و اجتماعی با حاشیه هایی همراه است ، حاشیه هایی که همیشه برای مخاطبین جذاب تر از متن هستند زیرا خواندن آن ها هم برای مسئولین و هم برای مخـــــاطبین تئاتر و صد البته برای رصد کنندگان رخدادها و امور فرهنـــــگی و هنری خــــالی از لطف نیست .
- حبیب رضایى و زهرا صبرى از جمله هنرمندانی بودند که در پنجمین روز جشنواره به تماشاى نمایش “بیست و یک” به نویسندگى و کارگردانى بهادر مالکى نشستند .
- همچنین محمد بحرانى و محمد لقمانیان نیز به تماشای نمایش “آبجى آب انبار” به کارگردانی مهدی شاه پیری نشستند. این نمایش در سالن قشقایی مورد استقبال تماشاچیان قرار گرفت .
- در ابتدای شروع نمایش “دیوان تئاترال” پس از خاموش شدن نور و تاریکی کامل سالن ، تماشاگران که منتظر شروع نمایش بودند و دیدند پس از گذشت چند دقیقه کار شروع نمی شود ، شروع به دست زدن کردن که این کار چند بار تکرار شد تا اینکه بازیگران به روی صحنه آمدند .
- نمایش “دیوان تئاترال” به کارگردانی لادن نازی به محمود استاد محمد و خانواده ی او تقدیم شد .
- برای اجرای این نمایش ، خانواده ای که ۷۵۰۰۰ تومان برای خرید بلیت هزینه کرده بودند تنها به خاطر چند دقیقه تاخیر از ورود به سالن منع شدند در حالی که در همین دوره از جشنواره ، خانم برومند با ۲۰ دقیقه تاخیر برای دیدن نمایشی آمده بود و وارد سالن شد . جشنواره ی امسال به گونه ای اداره شد و پیش رفت که نه توانست رضایت مردم را به دست آرود و نه اصحاب رسانه را . در دوره های گذشته لااقل تلاشی برای به دست آرودن دل یکی از این دو گروه شده بود !
- پس از اجراى نمایش های “بیست و یک” ، “آبجی آب انبار” و “دیوان تئاترال” کارگردان های این نمایش ها از مخاطبان خواستند که به خاطر درگذشت زنده یاد داوود رشیدى یک دقیقه سکوت کنند .
- نمایش “چمدان و سگ ملوس” به نویسندگى و کارگردانى آلبرت بیگ جانى در پنجمین روز جشنواره با استقبال فراوانى همراه بود به گونه ای که در تالار سایه مخاطبان تا سه ردیف به روى زمین نشستند .
- پیش از آغاز اجرای این نمایش یکی از مسئولان سالن سایه از یکی از تماشاگران درخواست کرد که از روی صندلی خود بلند شود و جای خود را به یکی از تماشاگران خارجی بدهد که مخاطب ایرانی نمایش نیز پذیرفت و این کار را انجام داد !
- در دومین روز از اجرای نمایش “ادیسه” از کشور روسیه ، این نمایش مورد استقبال فراوانی از سوی مخاطبان قرار گرفت .
- یکی از هنرمندانی که به تماشای این نمایش نشست ، خسرو احمدی بود .
- در جدول برنامه های جشنواره مدت زمان نمایش “پیتر ببره” به کارگردانی نویانزین کاری از کشور اکراین ۹۰ دقیقه ذکر شده بود ، در حالی که این نمایش تنها ۴۵ دقیقه بود و این مسئله موجب نارضایتی و اعتراض بسیاری از خانواده ها شد .
- تقریبا سه ردیف از تالار هنر که این نمایش در آن به روی صحنه رفت ، به مهمان های سفارتخانه اکراین اختصاص داده شده بود .
- این نمایش بروشورهایی به زبان اکراینی و انگلیسی داشت که این بروشورها تنها به میهمان های سفارتخانه داده شد .
- اتابک نادری از جمله هنرندانی بود که به تماشای این نمایش نشست .
- نمایش “موش تا موش” به کارگردانی رامین کهن که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه رفت مورد استقبال خانواده ها قرار گرفت .
- پیش از آغاز اجرای نمایش ، رامین کهن خطاب به بچه های حاضر در سالن گفت : “بچه ها تئاتر قوانینی دارد که باید آن ها را رعایت کنیم . در حین اجرا نباید با همدیگر صحبت کنید ولی هر چقدر دلتان می خواهد بخندید ، دست بزنید و شاد باشید . الان هم از پدر و مادرهایتان بخواهید که گوشی هایشان را در حالت سکوت قرار دهند و در طول اجرا تلگرام هایشان را چک نکنند .”
- در پنجمین روز جشنواره محوطه تئاتر شهر نسبت به روزهای قبل خلوت تر شده بود و به جای آن سالن های اجرا شلوغ تر از روزهای گذشته بود ، که شاید علت این امر این بود که پنجمین روز جشنواره جمعه بود .
جشنواره که چنگی به دل نمی زد ، شب به شب حداقل حاشیه هاتون رو می خوندیم سرگرم میشدیم ! مرسی ?
… در طول اجرا تلگرام هایشان را چک نکنند …. ??????
تماشاگر فرهیخته ….
ممنون از تئاتر فستیوال به خاطر حاشیه های جذابش
لایک
نمایش های مسخره ی خارجی رو فقط تو جشنواره های ما می تونید تماشا کنید …. حیف پول بیت المال
به محمد بحرانی بگید یه نمایش با جناب خان درنظر بگیره بسازه
خوب میفروشه هاااااا
اصلن کاش جناب خان تو ایام جشنواره جلو تئاترشهر لبو فروشی راه مینداخت ….