نمایش “بودن یا نبودن در میدان جنگ” به نویسندگی و کارگردانی سعید خیراللهی از دهلران یکی از نمایش های خیابانی بود که در سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر اجرا شد . این نمایش در ۴ بخش کاندید دریافت تندیس جشنواره شد که در نهایت در ۲ بخش بازیگری مرد و بازیگری زن توانست تندیس جشنواره تئاتر فجر را از آن خود کند . خبرنگار تئاتر فستیوال با مصطفی کولیوندی بازیگر ، طراح صحنه و لباس این نمایش که موفق به دریافت جایزه جشنواره در بخش بازیگری مرد شد ، در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر گفت و گو کرد .
مصطفی کولیوندی با بیان اینکه ۵ سال است که جزء برگزیده های جشنواره فجر است ، گفت : با آنکه ما سال های قبلی هم جز برگزیده ها بودیم و الان ۵ سال است که جزء برگزیده های فجر هستیم ولی متاسفانه حتی یک اجرای عموم نتوانستیم برویم و جای دیگری جزء جشنواره فجر اجرا نکرده ایم .
وی در ادامه گفت : من دیر به مراسم رسیدم و دوستان رفتند جایزه من را گرفتند ، اگر روی سن می رفتم ، می گفتم که باید درِ بعضی جاها را تعطیل کرد . جشنواره به گونه ای شده که ما فقط برنامه پر کن هستیم ، در جشنواره فجر تنها چیزی که باعث دلگرمی بود و مردم را با تاتر آشنا می کرد ، اجراهای خیابانی بودند وبه جرات می توانم بگویم اگر اجراهای خیابانی نبودند ، کسی متوجه نمی شد که جشنواره فجر برگزار می شود . نهایتا چند بیلبورد و بنر در سطح شهر بود . کارهای خیابانی بسیار دلگرمی می داد ولی باز هم به فراموشی سپرده می شود چون به برگزیدگان کارهای صحنه ای پس از جشنواره اجرای عموم در سالنی داده می شود ولی این اتفاق برای تئاتر خیابانی نمی افتد ، پس از جشنواره ، گروه های خیابانی می روند تا سال آینده و جشنواره ای دیگر و کامل کنار گذاشته می شوند .
وی با تاکید بر اینکه چهار ، پنج سال است که جزء کارهای برگزیده هستیم ، گفت : متاسفانه نتوانستیم حتی یک اجرا برویم . سال گذشته کار من در سه بخش کاندید شده بود و در دو بخش جایزه اولی و دومی گرفتم ، همچنین در دو سال گذشته جایزه بازیگری گرفتم و کارمان برگزیده شد ، هچنین سال قبل آن هم پنج جایره گرفتیم اما متاسفانه حتی یک اجرای عموم هم نداشتم . امیدوارم روزی برسد که تئاتر ضرورت شود ، چیزی شبیه به نان و برای همه دغذغه شود .
این بازیگر تئاتر در پاسخ به اینکه چرا کار صحنه ای اجرا نمی کنید ، گفت : اتفاقاما کار صحنه ای هم اجرا می کنیم .من بازیگر صحنه ای هستم ولی به این خاطر که در شهرستان امکانات نیست ، مجبوریم اجرای خیابانی داشته باشیم .
او در ادامه گفت : ما کار صحنه ای هم داشتیم . چند سال هم با کار صحنه ای به فجر آمدیم . امسال هم یک کار خیلی خوب داشتیم “مجلس نامه خسرو خوبان” که برگزیده استان شد و اتفاق عجیبی که امسال در جشنواره افتاد این بود که آمدند کارها را بازبینی کردند ، ۶۵ کار برگزیده استان را در یک و نهایتا دو هفته انتخاب کردند و کار ما انتخاب نشد در صورتی که می توانست به جشنواره بیاید و بسیار دیده شود . کار عجیبی که دبیرخانه امسال کرد این بود که از روی فیلم ، کارها را انتخاب کردند ، اتفاقی که فکر می کنم در هیچ جای دنیا نظیرش پیدا نمی شود .
بازیگر نمایش “بودن یا نبودن در میدان جنگ” راجع به کیفیت برنامه ریزی جشنواره امسال گفت : متاسفانه برنامه ریزی خیلی ضعیف بود و کارها به گونه ای بودند که بچه ها نمی توانستند کار همدیگر را ببینند . من حتی نتوانستم دو کار خوب ببینم . اصلا جدول برنامه ها به گونه ای بود که نمی شد . من چند سال گذشته در سه کار بازی می کردم اما توانستم اجراهای دیگر را ببینم اما امسال که در یک کار بودم نتوانستم کاری ببینم .
مصطفی کولیوندی در پایان گفت : امیدوارم روزی برسد که تئاتر ضرورت شود . صرفا این نباشد که مدیران چند سالی بیایند و بروند و نهایت یک صبایی در این ودیعه مانده باشد .
تبریک به مصطفای عزیز .
بالاخره بعد از این همه سال تلاش ، کارتان دیده شد .
تبریک .
سلام
من کار شما رو توی جشنواره دیدم خیلی کار خوب و قوی بود
خسته نیاشید
تبریک