سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر مثل هر رخداد هنری و اجتماعی با حاشیه هایی همراه است ، حاشیه هایی که خواندن آنها هم برای مسئولین و هم برای مخاطبین و رصد کنندگان فرهنگی و هنری خالی از لطف نیست .
حاشیه نگاری های اختصاصی خبرنگاران تئاتر فستیوال را هر روز دنبال کنید .
حاشیه های روز نهم
– نمایش ” کتاب ها ” رکورد تاخیر امروز را زد ، این نمایش با ۴۰ دقیقه تاخیر آغاز شد .
– نمایش ” کتاب ها ” کار لهستان حاشیه های دیگری را به همراه داشت ، شنیده ها حاکیست ایراد به لباس بازیگر زن این نمایش سبب دلخوری گروه نمایش شده بود . این نمایش تنها کار بین المللی بود که از همان ابتدا بالانویس داشت . جالب اینجاست که این بالانویسِ ناخوانا ، بود و نبودنش هیچ فرقی برای تماشاگر نداشت !
– در شروع نمایش ” کتاب ها ” مدیر کمپانی کومونا همراه با مترجم خود به روی سن آمد و با زبان انگلیسی بسیار ساده و روان از اجرای این نمایش در ایران ابراز خوشحالی کرد و بالافاصله بدون توجه به مترجم صحنه را ترک کرد ، تشویق تماشاگران دیگر مجالی برای ترجمه مترجم باقی نگذاشت و او با خنده ای تلخ صحنه را ترک کرد .
– نیم ساعت پس از شروع نمایش ” کتاب ها ” تماشاگران از کار خسته شده و شروع به حرف زدن کردند . در دقایق پایانی نیز تماشاگران قبل از آن که کار تمام شود شروع به تشویق مداوم کرده ، درست مثل وقتی که تماشاگران فوتبال قبل از سوت پایان ، خودشان با سوت های ممتد خواهان اتمام بازی می شوند .
– دکتر محمدرضا خاکی نیز به دیدن نمایش ” کتاب ها ” نشست .
– اپلیکیشن اختصاصی سی و سومین جشنواره تئاتر فجر ، برای پوشش اخبار جشنواره ، بالاخره در شرایطی که تنها دو روز به انتهای جشنواره باقی مانده است، راه اندازی شد !
– نمایش ” وو wow ” به نویسندگی و کارگردانی تینو صالحی ، با ۲۰ دقیقه تاخیر به روی صحنه تالار حافظ رفت ، قبل از شروع این نمایش یکی از تماشاگران به تاخیر ۲۰ دقیقه ای این نمایش اعتراض کرد و به خبرنگار تئاتر فستیوال گفت : اولین قدم در تئاتر نظم است ، تئاتر باید سر وقت شروع شود !
– جهانبخش سلطانی ، علی صالحی ، ستاره پسیانی ، پژمان جمشیدی ، مارال فرجاد و نوید محمدزاده به دیدن نمایش ” وو wow ” نشستند .
– میزانسن و طراحی صحنه نمایش ” وو wow ” یکی دیگر از حاشیه های نهمین روز جشنواره بود که باعث تعجب تماشاگران شد ، بخشی از این طراحی به گونه ای بود که با چیدن چهار پایه هایی در وسط سالن نمایش ، از عده ای از تماشاگران خواسته شد تا روی آنها بنشینند ، این چینش سبب نداشتن دید مناسب تماشاگران شد .
– شیرین یزدان بخش ، بهزاد خداویسی و شهرام خزاری ها امشب از نمایش ” کلفت ها ” کاری از دانیال نمازی دیدن کردند .
– دانیال نمازی اجرای اول نمایش ” کلفت ها ” را به روح بزرگوار مادر خود تقدیم کرد ، وی همچنین اجرای دوم خود را به پدرش که در سالن نمایش حضور داشت تقدیم نمود .
– به گزارش خبرنگاران تئاتر فستیوال ، قبل از شروع این نمایش در لابی ایرانشهر شوخی در بین تماشاگران جریان داشت که بالاخره نام این نمایش ” کُلفَت ها”ست یا ” کُلُفت ها ” !
– جهانبخش سلطانی و بهزاد خداویسی به تماشای نمایش ” صدای آهسته برف ” به کارگردانی جابر رمضانی نشستند .
– تماشاخانه سنگلج مانند شب های پیشین جشنواره تئاتر فجر با نظم فراوان و بدون هیچ تاخیری میزبان نمایش ” روایتی تازه از قصه کهن ” بود .
– پس از پایان اجرا محمد قاسمی نویسنده نمایش ” روایتی تازه از قصه کهن ” از مسئولین تماشاخانه سنگلج تشکر کرد و گفت : اگر همکاری این مسئولین نبود ، این اجرا اتفاق نمی افتاد .
– محمد قاسمی که خود در جشنواره فجر نمایش ” سوگواره سرد سکوت ” را در مقام کرگردان به روی صحنه برده است گفت : امیدوارم سالن های تئاتر همیشه پر باشند به این دلیل که هر شهر یا کشوری که تئاتر ندارد ، دیالوگ هم ندارد .
– محمد قاسمی اجرای دوم نمایش ” روایتی تازه از قصه کهن ” را به یونس آبسالان ، مدیر تماشاخانه سنگلج تقدیم و او را مهربان ترین معلم تئاتر ایران معرفی کرد .
– کاظم هژیر آزاد و حسین مسافر آستانه به دیدن نمایش ” کافه سایه ” به کارگردانی مجید واحدی زاده در تالار انتظامی خانه هنرمندان نشستند .
– نمایش ” رقصی برای بازگشت عروس ” به زبان کردی اجرا شد .
– فاتح بادپروا کارگردان نمایش ” رقصی برای بازگشت عروس ” قبل از شروع این نمایش به روی صحنه تالار هنر آمد و این نمایش را برگزیده و منتخب جشنواره مناطق معرفی کرد و قصه نمایش را برای تماشاگران شرح داد .
– نمایش رادیویی ” بیرون جهنم ” به کارگردانی رضا داداشی نیز امروز با تاخیر بیست دقیقه ای همراه بود . نکته جالب توجه این اجرا طراحی لباس برای دو بازیگر اصلی این نمایش رادیویی بود .