گزارشی از یک جشن طولانی ، پراشتباه و پر جایزه


سیزدهمین جشن بازیگر با حضور جمع کثیری از هنرمندان پیشکسوت و جوان در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد .

تئاتر فستیوال

به گزارش خبرنگار تئاتر فستیوال ، سیزدهمین جشن بازیگر به دبیری بهزاد فراهانی شامگاه گذشته یازدهم اُردی بهشت ماه در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد . در این مراسم ، هنرمندان زیادی از جمله اسماعیل خلج ، داریوش اسدزاده ، اصغر همت ، عزت الله رمضانی فر ، ایرج راد ، حمیدرضا نعیمی ، صدیق تعریف ، حسام الدین سراج ، هرمز هدایت ، آتش تقی پور ، جمشید جهانزاده ، محمد ساربان ، کاظم هژیرآزاد ، محسن حسینی ، سیروس الوند ، عبدالله اسکندری ، فریبا متخصص ، مصطفی طاری ، محمد ابراهیمیان ، حسین رحیمی ، شهره سلطانی و … حضور داشتند .

تئاتر فستیوال

این مراسم بعد از خواندن قرآن و پخش سرود ملی با روشن کردن شمع های روی صحنه توسط احترام برومند آغاز شد که اجرای مراسم را نیز برعهده داشت . او دلیل انتخاب وی برای اجرای این مراسم را خاطره و نوستالژی که همگان از کودکی با وی دارند اعلام کرد و همچنین اینکه در طول مراسم یاد همسر او ، داوود رشیدی گزامی داشته شود .

مراسم با خواندن دو پیام تئاتری به صورت رسمی آغاز شد . ناهید مسلمی پیام روز جهانی تئاتر را خواند . همچنین پیام ملی روز تئاتر که توسط استاد جمشید مشایخی نوشته شده بود را بهزاد فراهانی قرائت کرد . در این پیام به مسائل گوناگونی چون کمبود بودجه ی تئاتر ، امنیت شغلی هنرمندان ، سانسور و مشکلاتی که منجر به ترک هنرمندان پیشکسوت از کشور می شود اشاره شد .

گرامیداشت یاد هنرمندان درگذشته ، همیشه یک پای چنین مراسماتی است . در این جشن هم یاد عزیزانی چون هما روستا ، جابر عناصری ، مصطفی عبداللهی ، ایرج کریمی ، محمد علی سپانلو ، ثریا حکمت ، فرج الله سلحشور ، بصیر بصیری و …. گرامی داشته شد .

تئاتر فستیوال

در این مراسم  از ۴ هنرمند نیز تقدیر شد ؛ سارا توکلی هنرمند فعال از شهرستان میناب ، ناصر جعفری پیشکسوت تئاتر اردبیل و همچنین اکبر زنجانپور و سیروس ابراهیم زاده .

به همین بهانه از مهرانه مهین ترابی دعوت کردند تا روی صحنه حاضر شود و تقدیرنامه سارا توکلی را اهدا کند . او خاطره ای از خود و اکبر عبدی تعریف کرد که به خاطر یکی از پروژه های کاری سفری به یکی از شهرستان ها داشتند و موقع شنیدن مشکلاتی که هنرمندان در شهرستان ها دارند ، اشک از چشمان شان سرازیر شد .

در ادامه ایرج راد روی صحنه حاضر شد و  با لوح تقدیر جشن بازیگر از استاد ناصر جعفری از هنرمندان پیشکسوت تئاتر در شهرستان اردبیل تجلیل کرد .

در بخش دیگری از مراسم از جعفر والی دعوت شد تا روی صحنه حاضر شود و لوح و تندیس یادبود اکبر زنجانپور ، به پاس سال ها حضور در عرصه تئاتر را اهدا کند . والی به محض آنکه می خواست خاطره ای از زنجانپور بگوید ، موبایل اش شروع به زنگ زدن کرد . او هرچه تلاش کرد نتوانست آن را قطع کند تا اینکه اکبر زنجانپور موبایل او را به عوامل پشت صحنه تحویل داد . این حرکت باعث تشویق حاضرین در سالن شد . احترام برومند به شوخی رو به جعفر والی گفت : ” من و شما هیچ وقت استفاده از این وسایل را یاد نمی گیریم . “

تئاتر فستیوال

جعفر والی در زمان قدردانی از اکبر زنجانپور، یادآور شد : ” اکبر یک دانشجو بود که با هم نمایش « بام‌ها و زیربام‌ها » کار کردیم . خوشحالم اکبر زنجانپور شایستگی و جنم هنری داشت که تا امروز به عنوان یک چهره هنرمند در جامعه معرفی شود . “

اکبر زنجانپور نیز در ادامه بعد از دریافت هدایای خود درباره ی داوود رشیدی سخن گفت . او با آرزوی سلامتی برای این بازیگر و کارگردان با سابقه تئاتر ، گفت : ” امیدوارم اگر شما شبیه به من به آخر خط نزدیک شدید همه چیز برای‌تان خوب باشد ، برای ما که خیلی سخت گذشت . “

سپس نوبت به اجرای حرکات فرم گروه «پرشین سکا» رسید تا با پخش آهنگ معروف “دیوار” پینک فلوید روی صحنه تئاتر شهر حاضر شوند که با استقبال مخاطبان روبه رو نشد . چنانکه برای بار دوم که این گروه تصمیم داشتنذ به روی سن بیایند صدای اعتراض ها بلند شد .

در بخش بعدی این مراسم ، از سیروس ابراهیم زاده ، بازیگر ، نویسنده و کارگردان با سابقه ی تئاتری تجلیل به عمل آمد . بدین منظور از همسر او ناهید کبیری که خود شاعر و نویسنده است دعوت شد تا روی سن حضور یابد و هدایای همسر خود را اهدا کند . ابراهیم زاده بعد از دریافت لوح و تندیس جشن بازیگر ، حضور پر رنگ نسل جوان را در عرصه تئاتر مبارک دانست و در این باره توضیح داد :  ” این جوانان بسیار پرشور آمدند و فکر کنم علاوه بر جاذبه‌ای که تئاتر برای‌شان دارد ، می‌خواهند خود را نشان دهند و بگویند که حضور داریم . “

طبق برنامه ای که اعلام شده بود ، قرار بود امیر کربلایی زاده در دو بخش استند آپ کمدی اجرا کند . اما به دلیل طولانی شدن مراسم یک اجرا روی صحنه داشت . او در  اجرای خود با زبان طنز به مشکلات جامعه ی تئاتری اشاره کرد . او همچنین تلویحا از نامگذاری سال تئاتر نیز انتقاد کرد که هیچ اتفاق مثبتی رخ نمی دهد .

طولانی شدن مراسم باعث خسته شدن حاضرین مراسم شده بود بالاخص آن که معرفی بازیگران برگزیده که جزء بخش های پایانی مراسم بود و همه منتظر شروع بخش اهدای جوایز بودند .

احترام برومند اعلام کرد در جشن امسال به جای سه بازیگر ، چهار بازیگر برگزیده اعلام خواهد شد . از این رو در مجموع هشت بازیگر زن و مرد ، بدون اولویت برگزیده هستند . اهدای جوایز در سه نوبت و توسط آقایان خسرو حکیم رابط ، پرویز پور حسینی و داریوش اسدزاده انجام شد .

علی رغم آنکه احترام برومند بارها در طول اهدای جوایز اعلام کرد که این کار به تنهایی برای خسرو حکیم رابط مشکل است ، با این حال باز هم ناهماهنگی ها در اجرای این بخش ادامه داشت . این نویسنده پیشکسوت مجبور بود هربار تندیس سنگین مراسم به همراه لوح را در دستان خود نگه دارد تا بازیگران برگزیده ، صحبت کنند . همچنین مسئول تدارکاتی که روی صحنه حضور داشت هیچ کمکی در خواندن اسامی و اهدای جوایز به استاد حکیم رابط نمی کرد . این مشکلات حین اهدای جوایز توسط داریوش اسد زاده نیز وجود داشت .

خسرو حکیم‌رابط ، چوایز ستاره پسیانی بازیگر نمایش «اتاق ورونیکا» و فرید قبادی بازیگر نمایش «ترور» و بهناز جعفری بازیگر نمایش «اتاق ورونیکا» را به عنوان ۳ تن از بازیگران برگزیده سیزدهمین جشن بازیگر خانه تئاتر معرفی کرد .

تئاتر فستیوالحمید رضا نعیمی در این مراسم بعد از دریافت جایزه توسط فرید قبادی از جای خود بلند شد و اعتراض کرد . اعتراض او به توضیحات هیأت داوران جشن در خصوص نقش آفرینی فرید قبادی در نمایش ترور که در آن از واژه‌هایی چون «نقشی تک خطی» و «تک بعدی» استفاده شده بود ، بود و از نمایشنامه «ترور» دفاع کرد .

بهناز جعفریبعد از حضور روی سن گفت : اولین کار زندگی‌ام را در اینجا اجرا کرده ام و حال احساس امنیت می‌کنم و گویی که به خانه بچگی‌هایم آمده‌ام. من به واقع در نمایش «اتاق ورونیکا» احیا شدم.

او هچنین افزود : روز ۵ خردادماه روز جهانی بیماری ام اس است . با بیمار ام اس مثل بیماران دیگر برخورد نکنید زیرا آن‌ها نیاز به حمایت دارند و احتیاج دارند که به آن‌ها استرس وارد نشود و از سوی اطرافیان درک شوند .

در ادامه پرویز پورحسینی روی صحنه حضور پیدا کرد و حسن معجونی بازیگر نمایش «اسم» ، الهام کردا بازیگر نمایش «شنیدن» و حسام منظور بازیگر نمایش «اودیسه» را به عنوان ۳ بازیگر برگزیده دیگر این جشن معرفی کرد .

تئاتر فستیوال

سپس داریوش اسدزاده نیز روی صحنه حاضر شد و گیتی قاسمی بازیگر نمایش «عامدانه، عاشقانه، قاتلانه» و صابر ابر بازیگر نمایش «کالیگولا» را به عنوان ۲ بازیگر برگزیده دیگر سیزدهمین جشن بازیگر خانه تئاتر معرفی کرد .

صابر ابر بعد از دریافت تندیس و لوح تقدیر خود ،  اظهار کرد : من خوشبختم که با بازیگران بسیار درخشانی همکاری داشتم و از پارتنرهای بی‌نظیرم تشکر می‌کنم . اگر بازیگری دیده می‌شود به خاطر بازی خوب و درخشان پارتنرهای‌اش است.

در ادامه ی مراسم بازیگران بخش های دیگر نیز معرفی شدند . بدین منظور از اسماعیل خلج دیگر هنرمند با سابقه تئاتر دعوت شد تا ۲ برگزیده استعداد جوان این جشن را معرفی کند . یلدا عباسی بازیگر نمایش «ننه دلاور و فرزندانش» و داود معینی‌نژاد بازیگر نمایش «هزار شلاق» برگزیدگان این بخش بودند که هر دو از از اینکه دقایقی قبل از شروع مراسم به آن‌ها اطلاع داده شده بود که کاندیدا شده‌اند  ، انتقاد کردند .

در پایان نیز با حضور ایرج راد و بهزاد فراهانی گروه‌های بازیگری نمایش‌های «فصل بهار نارنج» ، «صندلی‌ها» ، «فهرست» ، «سرگیجه»، «در بارانداز» و «بیضایی» به عنوان گروه‌های برگزیده بازیگری این جشن معرفی شدند .

تئاتر فستیوال

هرچه مراسم به پایان خود نزدیک تر می شد ، اشتباهات و بی نظمی های مراسم نیز بیشتر می شد که می توان به اجرا نشدن یک بخش صوتی ، اشتباه نام بردن از میهمانان و … اشاره کرد . همچنین در بخش پایانی مراسم که از مهران قندهاری ، بازیگر معلول پرتوان نمایش “صندلی ها” ،  دعوت شد تا روی صحنه حاضر شود اشتباها بازیگر کودک نمایش “فهرست” نام برده شد و اساسا اعلام کردند وی در سالن حضور ندارد که با تذکر دادن به مجری مراسم و بهزاد فراهانی از مهران قندهاری دعوت کردند روی سن حاضر شود .

گفتنی است اجرای این مراسم حدودا چهار ساعت به طول انجامید .

۳ نظر ثبت شده است .

  1. قائمی گفت:

    مراسم امسال خیلی بد برگزار شد الحق که تیتر خوبی برای این خبر گذاشتین
    پر اشتباه !!!!! خسته کننده !!!! اعصاب خورد کن !!! بی برنامه !!!

  2. مهسا گفت:

    گاهی برخی نقشها آنقدر یکسویه و نخ نما می نمایند و آنقدر جامعه از آنها می گوید و می شنود ، که بازی آن نقشها همواره ذهنیت از پیش تعیین شده مخاطب را به همراه دارد. به جان خریدن مخاطره ای این چنین و سپس ارائه یک بازی صمیمی و پر تلاطم و منظم و درعین حال عصیانگر از کوچکترین ویژگیهای بازی نقش ابن ملجم مرادی توسط فرید قبادی بود.

    با سلام و درود …. من عضو بسیار کوچکی از هنر هستم بسیاااار کوچک…..یاین متنی بود که در رسای جناب قبادی نوشته و خوانده شد … آنجه گفته شد جز تعریف نبود …. هر کسی می تواند بخواند و قضاوت کند که تعریف است یا ضد تعریف ….
    آقای حمبدرضا نعیمی نازنین با تمام احتراماتی که برایتان قایلم کاش خوب گوش فرا میدادید و به اشتباه جمعی را که ماه ها تلاش کردند و زحمت کشیدند را زیر سوال نمی بردید
    آقای نعیمی شما یک عذرخواهی آن هم به شکل رسانه ای به تمام داوران بدهکارید … یا حق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *