گردهمایی هنرمندان تئاتر و سینما به یاد داوود رشیدی / گزارشی از مراسم یادبود داوود رشیدی در تئاترشهر


مراسم یادبود زنده‌یاد داوود رشیدی به مناسبت چهلمین روز درگذشت این هنرمند با حضور جمعی از هنرمندان تئاتر ، سینما و تلویزیون در تالار اصلی تئاتر شهر برگزار شد .

داوود رشیدی یادبود تئاتر شهر

به گزارش تئاتر فستیوال ، مراسم چهلمین روز درگذشت داوود رشیدی امشب دهم مهر ماه در سالن اصلی تئاتر شهر با حضور جمعی از مدیران و هنرمندان از جمله جعفر والی، منیژه حکمت،  محمود دولت آبادی، سعید ملکان، علی دهکردی، رضا بهبودی، سیامک صفری، امیر اسفندیاری، آزاده پورمختار، هرمز هدایت، اکبر زنجانپور، سعید امیرسلیمانی، کمند امیرسلیمانی، اصغر همت، پرویز پورحسینی، پانته آ پناهی‌ها، سهیلا رضوی، رضا بابک ، کیومرث پوراحمد ، بهزاد خداویسی ، ایرج راد، مهدی شفیعی، حمید پورآذری، ابوالحسن داودی، بیتامنصوری ، داریوش شایگان ، فرشته صدرعرفایی،خسرو احمدی ، حسین مسافرآستانه ، الهام کردا ، شمسی فضل‌اللهی ، طناز طبابایی و… برگزار شد .

در ابتدا منصور ضابطیان که اجرای این مراسم را برعهده داشت با یادآوری این که چهل روز از درگذشت داوود رشیدی گذشته است ، مخاطبان را به دیدن فیلمی با روایت و تصاویری از داوود رشیدی به عنوان اولین سخنران این مراسم دعوت کرد .

پس از پخش کلیپی از نمایش های زنده یاد رشیدی از جمله نمایش‌ «دیکته» به نویسندگی غلامحسین ساعدی، «چشم به راه گودو»، «پیروزی در شیکاگو»، «منهای دو» نمایشی در رابطه با نمایش‌ها و فعالیت‌های داوود رشیدی توسط احسان کرمی و به کارگردانی محمد رحمانیان اجرا شد و پس از آن رضا یزدانی نیز قطعه ای را در مورد فیلم‌های این هنرمند اجرا کرد .

تئاترفستیوال

سپس حمید امجد به روی سن آمد و درباره نسل طلایی دهه ۴۰ و چهره های آن نسل یادداشتی را خواند . محمود دولت‌آبادی و جعفر والی نیز از هنرمندان پیشکسوتی بودند که در این مراسم یادبود حضور داشتند و به داوود رشیدی ادای احترام کردند .

تئاترفستیوال

سپس محمد رحمانیان با اشاره به تاثیری که داوود رشیدی در تئاتر ایران داشت ، بیان کرد : رشیدی به همراه سمندریان دیدگاه مدرنی را وارد تئاتر ایران کرد. البته در حوزه نمایش های خارجی و معرفی و آموزش این آثار، افرادی مثل بهرام بیضایی و پرویز صیاد و دیگرانی هم بودند که خواستند شکل دیگری از تئاتر را معرفی کنند. او در دهه ۷۰ خانواده تئاتر را کنار هم جمع کرد. هیچ گاه ادعای سازندگی نداشت بلکه مرمت کرد. قبل و بعد از انقلاب نکاتی از تئاتر مانده بود و او این نکات را مرمت و رفو کرد و تئاتر تازه ای را بوجود آورد.

رحمانیان در ادامه گفت : داوود رشیدی با نمایش هایش نشان داد که پیری بخش شیرینی از زندگی است.

تئاتر فستیوال

مرضیه برومند هنرمند دیگری بود که پشت تریبون آمد و درباره اهمیت حضور داوود رشیدی در شکل گیری کار کودک گفت : یکی از وجوه مغفول رشیدی دینی است که به گردن ما افرادی دارد که کار کودک می کنیم. شاید باور نکنید اما اگر رشیدی نبود شاید من هم نمی توانستم در خدمت مردم باشم. تاریخ کار عروسکی در تلویزیون، نمایش و حتی سینما مدیون اوست.

وی یادآور شد: داوود رشیدی یکی از پاکدست ترین مدیران قبل و بعد از انقلاب بود اما بعد از پاکسازی تلویزیون کنار گذاشته شد. بسیاری از کارهای تلویزیون مثل مدرسه موشها و یا خونه مادربزرگه در واحد نمایش و در زمان داوود رشیدی راه اندازی شد اما واحد نمایش سال ۶۷ منحل شد.

برومند در پایان صحبت هایش ضمن تشکر از داوود رشیدی گفت : من از تو ممنون هستم که شرایطی را فراهم کردی که بچه های امروز بگویند ما تئاتر کودک، سینما و برنامه عروسکی کودک داریم.

مرضیه برومند رشیدی

علی دهکردی و فرهاد توحیدی از دیگر هنرمندانی بودند که در این مراسم در رابطه با این هنرمند پیشکسوت تئاتر سخن گفتند . دهکردی ضمن گرامیداشت یاد داوود رشیدی ، یادداشتی از احمدرضا احمدی را به مناسبت درگذشت این هنرمند خواند.

توحیدی نیز  با اشاره به ویژگی های فردی رشیدی گفت : در طول همه این سال ها من ندیدم که رشیدی حتی یک خط برای خودش بنویسد و درخواستی برای خودش داشته باشد. او آدم اصیلی بود و اعتبارش را خرج چیزهایی می کرد که به آنها اعتقاد داشت.

در بخش پایانی این مراسم، خانواده داوود رشیدی بر صحنه حاضر شدند و احترام برومند به نمایندگی از سوی خانواده رشیدی گفت: امشب بسیار تحت تاثیر مراسم و زحماتی که همه دوستان کشیده اند قرار گرفتم. این وظیفه ماست تا نام داوود رشیدی را زنده نگه داریم، بر این اساس تصمیم گرفتیم یک روز میان سالروز تولد و فوت او را انتخاب و نمایشنامه‌خوانی داشته باشیم و عواید آن را به امور خیریه اختصاص دهیم. همچنین تندیسی به یکی از هنرمندان عرصه سینما و تئاتر اهدا کنیم.

همسر رشیدی در پایان با اشاره به روحیات هنرمند فقید تاکید کرد: ما از او آموختیم هیچ‌گاه شکایت نکنیم و از محدودیت‌ها امکانی تازه بسازیم.

لیلی رشیدی احترام برومند

فرهاد و لیلی رشیدی نیز از تمامی کسانی که برپایی این مراسم را برعهده داشتند ، سپاسگزاری کردند .

قابل ذکر است طراحی و کارگردانی این مراسم را امیر اثباتی بر عهده داشت .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *