یکی از بهترین راه ها برای جمع بندی و بررسی هر دوره از جشنواره بین المللی تئاتر فجر، برگزاری نشست رسانه ای با حضور مسئولین آن دوره ( به ویژه در سطوح بالا مثل دبیر جشنواره و مدیران ) و اهالی رسانه ( به نمایندگی از مردم و مخاطبان تئاتر ) و منتقدان آن دوره است ؛ تا در یک جلسه ی کارشناسانه به بیان دیدگاهها و انتقادات خود از عملکرد آن دوره از جشنواره پرداخته و مسئولین نیز پاسخگو باشند ؛ تا از این طریق ، جشنواره بین المللی تئاتر فجر از درجا زدن و حتی رو به عقب رفتن نجات یافته و در هر دوره لااقل قدمی رو به جلو بردارد .
البته چنین نشست هایی در برخی دوره ها از جشنواره تئاتر فجر بی سابقه نبوده است .
نشست رسانهای بررسی سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر در اسفندماه سال ۹۱ ( بعد از اتمام جشنواره ) در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد . در این نشست خبری قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ، پیمان شریعتی دبیر اجرایی سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر و اسماعیل عالیزاد دبیر دوره بعد ، حضور داشتند و به سوالات خبرنگاران در خصوص نحوه برگزار شدن جشنواره سی و یکم و راهکارهای برگزاری بهتر جشنواره سی و دوم پاسخ دادند .
در این نشست مسائلی همچون نبود سیاستهای مدون در طول سی و یک دوره از جشنواره تئاتر فجر و تغییر برنامهها برای دوره سی و دوم – با توجه به حضور دبیر دوره بعد – ، کیفیت ضعیف آثار بخش بینالملل ، برازنده نبودن آثار داخلی برای حضور در یک رویداد بینالمللی ، صدور بیرویه کارتهای VIP ، حضور نداشتن پیشکسوتان عرصه تئاتر در جشنواره و… مطرح شد .
این عملکرد در دوره ی بعدی نیز تکرار شد و قادر آشنا که به عنوان جایگزین عالی زاد ، دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بود ؛ با اتمام جشنواره ، به قولی که در ابتدای جشنواره به رسانه ها داده بود عمل کرد و نشستی برای نقد و بررسی عملکرد سی و دومین جشنواره تئاتر فجر با حضور منتقدان و خبرنگاران برگزار کرد .
از جمله موارد مطرح شده در این نشست پاسخگویی ، اعلام آمار کمی و کیفی از عملکرد جشنواره، بیان ضعف های جشنواره و پذیرش آنها در راستای توجه به افکار عمومی و تلاش برای عدم تکرار کاستی های دوره قبل ، توجه به عملکرد جشنواره در شهرستان ها و توجه به اعتراض ها نسبت به عملکرد داورها بود . از نشانه های تعامل خوب جشنواره دوره سی و دوم با رسانه ها ، صدور کارت خبرنگاری برای حدود یک سوم از خبرنگارن متقاضی ( ۲۶۰ نفر از ۸۰۰ نفر) بوده است .
بعد از آن دو دوره متوالی ، پاسخگویی به عملکرد توسط مسئولین جشنواره ، کمافی السابق ، فراموش شد و بعد از برگزاری هر اختتامیه ؛ جشنواره و ستاد و… تا سال بعد تعطیل شدند .
اما در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که در طول برگزاری آن بسیاری ، از اقشار مختلف نسبت به عملکرد دبیر و تیم مدیران همراهش انتقادات فراوانی داشتند ؛ تا این زمان که دو روز از اختتامیه جشنواره می گذرد ، خبری از وعده ( حتی وعده ! ) برگزاری نشست پاسخگویی توسط آقای فرهاد مهندس پور دبیر این دوره نیست و ظاهرا ایشان و مدیران جشنواره ، کارشان را تمام شده می دانند و خسته (!) از برگزاری یک جشنواره بین المللی (!) به خانه هایشان رفته اند .
ما اما در تئاتر فستیوال امیدواریم ، هنوز که فرصت باقی است و دیر نشده ، آقای دکتر مهندس پور چالش وب سایت خبری، تحلیلی تئاتر فستیوال – با موضوع پاسخگویی به عملکردشان در سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر- را قبول کرده (فصل ، فصلِ پاسخگویی است .) و نشستی با حضور اهالی رسانه و منتقدین برگزار کنند .
مینا محمدی – تئاترفستیوال
با حاشیه هایی که در نشست خبری افتتاحیه رخ داد بعید می دانم که دوباره یک اشتباه را تکرار کنند !
در همان اولی هم از اهالی تئاتر عذرخواهی نکردند چه برسد به …
عـــــــــجـــــــــب !!! خیلی قدیم هم نیستا … چطور کارهای خوبمون رو فراموش می کنیم نمی دونم واقعا !!! محشرییییییییییییم
دمشون گرم
ممنون که حرفهای ما رو میزنید .
باید پاسخگو باشند
باید مسئولیت این ابروریزی رو قبول کنند
بدیهیات رو توی این جشنواره باید با صدای بلند گفت
Like
khub goftin?
این دوستان مگه دانشگاهی نیستند ؟ مقاله با پایان نامه بدون فصل نتیجه گیری اگر میشه به ما هم بگین !!!
واقعا چرا پاسخگو نیستند ؟؟؟