عروسک ها از زلزله سرپل ذهاب می گویند


 

به گرارش تئاتر فستیوال و به نقل از ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک، “سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع” براساس شخصیت‌ها و رویدادهای واقعی نوشته و برای داشتن جذابیت‌های نمایشی با تخیل آمیخته شده است.

نمایش داستان دختر قهرمان کرد به نام هانیه است. او در زلزله سرپل ذهاب با ایثار به داخل خانه در حال تخریب می‌رود و خواهر کوچکش را نجات می‌دهد. بر اثر ریزش آوار هانیه  فلج می‌شود. بعد از زلزله نیز دیگر خانه و کاشانه‌ای نداشته و خانواده‌اش هم در بیمارستان‌های شهرهای مختلف بستری بودند. به همین دلیل این دختر نوجوان از بیمارستان به آسایشگاه سالمندان منتقل می‌شود.

با رسانه‌ای شدن این موضوع و معرفی او به عنوان یک قهرمان توسط یک خیر مورد حمایت قرار می‌گیرد و می‌تواند راه برود.

۶ روایت مختلف دیگر نیز وقایع زلزله و آدم‌هایی که در این حادثه حضور داشته‌اند و درباره آن‌ها گفته نشده یا کمتر گفته شده را بازگو می‌کند.

طرح اولیه نمایش توسط مرتضی اسدی‌مرام نوشته می‌شود اما در ادامه ناهید قادری و هاشم پورمحمدی به کامل شدن متن کمک می‌کنند.

اسدی‌مرام توضیح داد: استفاده از تکنیک میکروتئاتر در نمایش “سپاس‌نامه هانیه و چند روایت متقاطع” یکی از بهترین شیوه‌ها برای نشان دادن زاویه‌های مختلف زلزله و آنچه بر مردم گذشته، بود؛ همچنین حمایتی که مردم از زلزله زده‌ها نشان دادند. با این اجرا تقدیری از مردم ایران خواهم داشت. میکروتئاتر با توجه به این که به تجهیزات فنی نیاز دارد به نوعی از مدیایی غیر از تئاتر هم استفاده می‌کند و این موضوع توانست در ارائه تصویری باورپذیر از رویدادها کمک کند.

او تاکید کرد: پرداختن به موضوع زلزله در حالی که هنوز بخشی از جامعه درگیر آن هستند و هر روز خبرهای ناگوار و ناخوشایندی از زلزله زده‌ها می شنویم، تعهد اجتماعی گروه نمایش “نقال‌ها کرمانشاه” بود.

بازیگران نمایش هاشم پورمحمدی، سامان صوفیان، عسل امیری‌آرام و سپیده سلطانی هستند. هستی روح‌القدس، بهاره سعیدی و علی چناری به عنوان عروسک‌گردان با نمایش همکاری دارند.

فیلم‌بردار و گرافیست گروه مهدی اسدی‌تبار، تدوین‌گر وعکاس نوید مهروی، طراح نور حسین نادری، طراح صحنه عباس درکه و طراح لباس عروسک پریسا جوادنیا هستند.

موسیقی کاری از سهند حیدریان و سپهر ذوالنوریان است.

وقتی “جک‌ و لوبیای سحرآمیز” با آیین خراسانی تلفیق می‌شود

نمایش”غول بابا” به کارگردانی مشترک مهدی سیم‌ریز و محبوبه پاداش که از شهر مشهد، در هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک حضور دارد، تلفیقی از داستان مشهور “جک و لوبیای سحرآمیز” با آیین خراسانی است.

نمایش”غول بابا” اقتباسی از قصه “جک‌ولوبیای سحرآمیز” است که از قصه‌های قدیمی و جذاب جهان به شمار می‌رود.

این نمایش روایتگر قصه فیروز پسری‌ ۷ ساله است که پدر خود را در نخستین سال‌های کودکی ازدست‌داده و همراه مادرش در روستایی دورافتاده زندگی می‌کند. شبی مادر، قصه”جک‌ولوبیای‌سحرآمیز” را برای فیروز تعریف می‌کند.او در خیال کودکانه خود درخت‌سحرآمیز را راهی برای خوشبخت‌شدن و نجات مادرش از کارگری و رختشویی می‌داند و می‌پندارد با فروش گاوش(تنومند) می‌تواند به لوبیای سحرآمیز دست یافته، درخت لوبیا را در حیاط خانه‌شان بکارد و از آن بالا برود.

پاداش توضیح داد: این قصه در فضای آیین خراسانی به نمایش درمی‌آید. قصه‌های قدیمی جهان و فضای آیینی خراسان، تلفیقی اعجازگونه برای ارائه تصویری زیبا و دلپذیر برای کودکان و نوجوانان است. باور داریم که نمایش عروسکی بهترین مسیر برای عرضه این شاهکارهاست.

تکنیک اجرایی نمایش “غول بابا” تلفیقی از عروسک‌های بونراکو و غول پیکر است که در کنار شخصیت‌های رئال به ایفای نقش می‌پردازند.

نویسنده نمایش‌نامه مهدی سیم‌ریز است. طراحی و ساخت عروسک فرشته ابراهیمی، طراحی و ساخت دکور مهدی سیم‌ریز و لیلا بحری و طراح لباس فرشته ابراهیمی هستند.

سیدمهدی وحیدی، سیدوحید حمیدزاده، سحر دستمرد، سحر حسن‌زاده، فاطمه شیرزاده، فهیمه اسدیان، الهام ابطحی، فاطمه حسن‌زاده و لیلا بحری بازی‌دهندگان عروسک محسوب می‌شوند.

مینا قهرمانی، فاطمه شیرزاده و زهرا ناوشکی بازیگران نمایش هستند. آهنگ‌سازی و موسیقی کاری از داوود شیخ است.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار خواهدشد. همچنین سایت جشنواره نمایش عروسکی به نشانی اینترنتی festival.tehranmobarak.com در بردارنده جزییات برگزاری این رویداد هنری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *