در مصاحبه اختصاصی با تئاتر فستیوال؛

سعید بادینی: جشنواره تئاتر فجر یک جشنواره بسیار مهم در خاورمیانه است


نمایش خیابانی “گل پری” به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی یکی از نمایش هایی است که در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در محوطه تئاتر شهر اجرا شد. به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با کارگردان این اثر نمایشی داشته است که می توانید آن را در ادامه بخوانید:

تئاتر فستیوالسعید بادینی در رابطه با سوژه نمایش “گل پری” که به معضلات و مشکلات مردم در سیستان و بلوچستان می پردازد، توضیح داد: نمایش “گل پری” در خصوص مشکلات و معضلاتی است که مردم با آن دست به گریبان هستند و این مشکلات با خشک شدن دریاچه هامون شروع شد. کار و کاسبی مردم کساد شد و هیچ راه امرار معاشی نداشتند که بتوانند گذران زندگی کنند و زندگی را بچرخانند و پیدا کردن شغل خیلی سخت شد چرا که دیگر آبی نبود. آن دامدار و کشاورز مجبور به کوچ شدند و حقیقت این است که بعد از خشکسالی، تعداد زیادی از مردم سیستان به شمال رفتند. اگر دقت کنید در گرگان و ترکمن صحرا نصف مردم  سیستانی و زابلی هستند و الان در آنجا سکونت دارند و دامداری و کشاورزی می کنند.

او در این رابطه ادامه داد: ما از این اتفاق، طرحی برداشتیم و خواستیم خودمان دست به تولید بزنیم و در حقیقت به کوچ نه گفتیم! درست است که خیلی ها می گویند باید برویم اما ما گفتیم که باید پای هویت مان بمانیم چون سیستان یک اصالت دیرینه دارد و زبانزد است. ما این اصالت و هویت را نماد قرار دادیم و پای همه چیز ایستاده ایم و مردم را رها نمی کنیم. حال که کوچ نکرده ایم باید چاره ای پیدا می کردیم، ماندیم و صنایع دستی خود را تولید کردیم و هنرمان را به نمایش و فروش گذاشتیم تا از این راه امرار معاش کنیم .

کارگردان نمایش “گل پری” با اشاره به اینکه نگارش این نمایشنامه یک ماه و نیم زمان برده است، در مورد مدت زمان تمرینات و استقبال مردم از تئاتر گفت: ما حدود سه ماه تمرین کردیم و خداراشکر در این چند سال اخیر استقبال از نمایش ها زیاد شده است. من دو سال پیش در جشنواره تئاتر فجر، نمایش صحنه ای “آیفون” را داشتم و کار خوب دیده شد. از آن سال به بعد موج خوبی راه افتاد و گروه ها اجرای عموم می روند و مردم از نمایش های صحنه ای که اجرا می شود و همچنین نمایش های خیابانی استقبال می کنند. البته در فصل زمستان نمایش های خیابانی کمتر اجرا می شوند و ما بیشتر در مساجد اجرا می کنیم. مردم استقبال می کنند و به تماشای کار می آیند و این اتفاق خوبی در سیستان است چون مردم در حال آشنایی با تئاتر هستند.

سعید بادینی با اشاره به اهمیت جشنواره تئاتر فجر در خاورمیانه گفت: جشنواره تئاتر فجر یک جشنواره بسیار مهم در خاورمیانه است اگر نگاهی که به پایتخت وجود دارد، به شهرستان ها هم وجود داشته باشد، خیلی خوب می شود. ما بعضی از نمایش های تهران را می بینیم که در قیاس با کارهای شهرستان، احساس می کنیم که نمایش های شهرستان، امتیازهای بهتری برای حضور در جشنواره تئاتر فجر دارند. اگر متر و معیار مسئولین و دبیران و شیوه داوری طوری باشد که بیشتر به شهرستان بها دهند، خیلی خوب است چون شهرستان ها هر کدام برای خود اصالت و فرهنگ خاصی دارند و با جمع آوری فرهنگ ها دور هم گردابی شکل می گیرد که می توانیم از آن استفاده های زیادی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *