در مصاحبه اختصاصی با تئاتر فستیوال؛

الهام شعبانی : ایفای نقش “صبری خانوم” بسیار سخت بود


الهام شعبانی طراح لباس و بازیگر تئاتر در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با نمایش “کمیته نان” در بخش مسابقه صحنه ای حضور دارد . به بهانه حضور این بازیگر در نمایش “کمیته نان” ، خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با این هنرمند انجام داده است که در ادامه می توانید آن را بخوانید :

در رابطه با همکاری تان با لیلی عاج در نمایش ” کمیته نان” و حضور این نمایش در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر بگویید .

این پنجمین همکاری من با لیلی عاج است . اولین همکاری ما با نمایش “خواب زمستانی ” شروع شد و تا امروز با یکدیگر کار می کنیم . بعد از آنکه اجرای عموم نمایش “کمیته نان” را پشت سر گذاشتیم ، فیلم اجرا را برای جشنواره فرستادیم و این اثر قبول شد و اکنون در بخش مسابقه این جشنواره حضور داریم .

 اجرای جشنواره ای نمایش “کمیته نان” چه تفاوتی با اجرای عموم این نمایش داشت ؟

در این دو اجرا تفاوت هایی وجود داشت ولی تفاوت آنچنانی نبود . مهمترین تغییری که در اجرای جشنواره اتفاق افتاد ، زمان قصه به ۹ ماه بعد منتقل می شود و در نمایش در حال تعریف گذشته هستند .

در رابطه با نقش ” صبری خانم ” در نمایش “کمیته نان” توضیح دهید .

من در این نمایش نقش یک زن ۷۰-۸۰ ساله را بازی می کنم . او با مردی ازدواج کرده است که سه پسر دارد . او کوچکترین پسر را خیلی دوست دارد . به دلیل مشکلاتی که پیش می آید ، مدتی این پسر حضور ندارد و خیلی دلتنگ او می شود . چون همه را از دست می دهد ، مغز او دچار توهم های عجیب و غریب شده است و مدام احساس می کند ، که صدای پسرهایش را می شنود و آن ها را می بیند  . او مدام منتظر است که این اتفاق بیفتد .

در رابطه با سختی های این نقش بگویید .

ایفای این نقش بسیار سخت بود . چون این کاراکتر از سن من بسیار بالاتر بود و حرکات کندتری داشت . من در این اجرا باید سعی می کردم که آوایی از کردی داشته باشم . چون خانم عاج معتقد بودند که من کردی حرف نزنم . چون من کرد نبودم ، زنی بودم که از جای دیگر پیش این خانواده آمده بود . فقط باید یک آوایی از کردی داشته باشم . به همین دلیل نقش بسیار سختی داشتم . امیدوار هستم که توانسته باشم نقشی که خانم عاج مدنظرش بود را به درستی نشان دهم .

تفاوت نمایش ” کمیته نان ” را نسبت به دیگر اجراهای خانم لیلی عاج در چه میدانید ؟

لیلی عاج به عنوان کارگردان همیشه به مسائل اجتماعی می پردازد و دغدغه اصلی او مسئله اجتماعی است . ” کمیته نان ” هم نمایشی اجتماعی در رابطه با کولبران است . همچنین نمایش قیلی ایشان ؛ ” قند خون ” نیز در رابطه با کارخانه قند ورامین بود .

با توجه به اینکه “کمیته نان” در بخش رقابتی جشنواره حضور دارد ، آیا آثار دیگر حاضر در جشنواره که در بخش رقابتی بودند را دیده اید ؟

من متاسفانه هنوز نمایشی را در جشنواره ندیده ام . چون تا امروز درگیر تمرینات نمایش ” کمیته نان ” بودیم .

تمرینات این نمایش چه مدت زمان برد ؟

برای اجرای عموم نزدیک به دو ماه تمرین کردیم و برای اجرا در جشنواره ، پس از اینکه اعلام کردند کار برای جشنواره پذیرفته شده است . تمرینات را شروع کردیم .

بازخورد مخاطبان از نمایش “کمیته نان” چطور بود ؟ آیا از اجرا در جشنواره رضایت دارید ؟

خداراشکر خیلی خوب بود . ما راضی بودیم و خدا کمک کرد که اجرای خیلی خوبی را در جشنواره داشته باشیم . امیدوار هستم تماشاچیان هم این نمایش را دوست داشته باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *