کارگردان نمایش ” به خاطر پدرم ” ، جشنواره تئاتر فجر را یکی از معدود رخدادهایی دانست که برآیندی را از اجراهایی که در یکسال تئاتر ایران تأثیر گذار بوده یا خواهند بود ارائه می کند.
به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از امور ارتباطات رسانه ای و روابط عمومی تماشاخانه و مدرسه تئاتر سه نقطه، نمایش به خاطر پدرم نوشته کار سعید کاظمی که پیش از این نیز در اجرای عمومی خود با استقبال مناسب تماشاگران مواجه شده بود روزهای سوم و چهارم بهمن ماه در سالن خسرو شکیبایی تماشاخانه سه نقطه در بخش به علاوه تئاتر فجربه روی صحنه می رود.
سعید کاظمی درباره دلایل حضور اثرش در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به این نکته که نگاه جشنواره ای به تئاتر مورد نظرش نیست، تاکید کرد : جشنواره تئاتر فجر از این قاعده جدا بوده و حضور در آن می تواند تاثیر گذار باشد.
وی افزود: شخصاً نگاه جشنواره ای به مقوله ای همچون تئاتر را نمی پسندم چرا که معتقدم حاصل جشنواره های ریز و درشتی که به مناسبت های گوناگون و توسط ارگان های مختلف برگزار می شود چیزی جز سوق دادن گروه های نمایشی به اجراهای سفارشی نخواهد بود، تصور کنید یک گروه نمایشی برای فعالیت در عرصه تئاتر ناچار به تهیه یا نگارش متنی است که با سیاست های آن جشنواره هم خوانی داشته باشد. از طرفی ماه ها تمرین و زحمت عوامل گروه، سفر به شهرستان دیگر برای حضور در جشنواره، هزینه های حمل دکور و آکسسوار و… همه و همه برای یک اجرا در آن جشنواره خواهد بود! مضافاً اینکه اگر گروه از جوایز جشنواره سهمی نداشته باشد به رخوت و ناامیدی عوامل منجر خواهد شد. اما بحث جشنواره تئاتر فجر و معدود فستیوال های دیگر از این قاعده مستثنی است. شاید جشنواره فجر تنها جشنواره ای است که می توان در آن متونی با موضوعات مختلف، فرم های اجرایی متفاوت و هنرمندانی در نسل های مختلف را یافت ولو اینکه برخی کاستی ها نیز در آن به چشم بخورد. جشنواره فجر برآیندی است از اجراهایی که در یکسال تئاتر ایران تأثیر گذار بوده یا خواهند بود. بنا بر این تصور می کنم حضور در آن می تواند مفید و لذت بخش باشد.
کارگردان نمایش ” به خاطر پدرم ” همچنین درخصوص ایجاد بخش به علاوه تئاتر فجر و مشارکت هنرمندان در این بخش تازه تاسیس گفت: بخش به علاوه تئاتر اتفاق خوشایندی است و وجود آن می تواند به ایجاد انگیزه در گروه های نوپای تئاتری کمک شایانی نماید، به هر حال حضور در جشنواره تئاتر فجر اتفاق بزرگی است و برای هنرمندان کمتر شناخته شده می تواند جسارت لازم را برای ادامه فعالیت های هنری بوجود آورد. کم نیستند جوانانی که از نظر دانش و خلاقیت آماده خلق آثاری درخورند اما بنا به دلایلی فرصت خودنمائی به آنها داده نشده اینجاست که بخش های جنبی جشنواره همچون بخش بعلاوه فجر کارکرد خود را نمایان می سازد. من از سیاستگذاری و اهداف متولیان این بخش بی اطلاعم اما گمان می کنم که یکی از دلایل اصلی ایجاد بخش بعلاوه فجر می تواند منجر به کشف و فرصت دهی به جوانان مستعد باشد.
سعید کاظمی همچنین با نگاه سودجویانه حاکم بر برخی از تماشاخانه های خصوصی گفت: به لطف رشد قارچ گونه تماشاخانه هایی که از حداقل استانداردهای لازم برخوردار نیستند سودجویی و سوداگری دردناکی بر تئاتر غلبه کرده که هر چه به پیش می رویم این نگاه نیز فراگیرتر می شود. هزینه های سرسام آوری که توسط برخی از تماشاخانه ها از گروه های تئاتری طلب می شود این سؤال را به ذهن متبادر می کند که آیا تئاتر کار کردن در این شرایط عقلاتی است؟ در این میان البته بعضی تماشاخانه ها نیز مصرانه به دنبال حفظ نگاه حرفه ای تر و البته دلسوزانه به تئاتر هستند. تماشاخانه سه نقطه یکی از همین تماشاخانه هاست که همچنان سعی می کند از سوداگری موجود مصون بماند و به قول معروف، معیار انتخاب آثار بیشتر دلی باشد نه مالی! برآیند گفته های فوق به تصمیم بر اجرای عمومی نمایش به خاطر پدرم در تماشاخانه سه نقطه منجر شد که به لطف همکاری تماشاخانه و تلاش های بی شائبه عوامل گروه بازخوردهای مثبتی از اجرا بدست آمد که همین امر احتمالا در تصمیم مدیریت تماشاخانه برای انتخاب به خاطر پدرم در بخش بعلاوه تئاتر تأثیر داشته است.
نمایش “به خاطر پدرم” درباره پدر و پسری است که روحیات متفاوتی نسبت به هم دارند. تضاد رفتاری این دو باعث می شود که رابطه ای کاملا سرد را تا سالیان متمادی در پیش گیرند اما پس از وقوع حوادثی که ناخواسته رخ می دهد هر دو به درک جدیدی از هم می رسند. پسر در پی آنست که با انجام کاری که پدرش به آن علاقه مند است خوشحالی او را بببیند. عوامل اجرایی این نمایش عبارتند از: بازیگران: امین اسکندریان، مهرناز اسکندریان،دستیار کارگردان: سودابه غفاری،موسیقی و افکت: اشکان دباغ، پویان ابراهیمی،منشی صحنه: الناز رضایی،مدیر صحنه: عدنان سید کاظمی،عکاس و فیلمبردار: شهاب امرایی، زهره سلیمی،مدیر اجرایی: داوود سلیمانی،مشاور رسانه ای: معصومه رضایی.