حاشیه های روز اول نوزدهمین جشنواره نمایش های آِیینی و سنتی ؛

وقتی خبرنگاران کوچک به جشنواره شور و نشاط می بخشند


مثل اکثر جشنواره ها که معمولا در اولین روز هنوز موتور جشنواره روشن نشده است و حاشیه چندانی وجود ندارد ، اولین روز از نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی نیز بسیار کم حاشیه و در آرامشی نسبی طی شد .

تئاتر فستیوال

  • ستاد جشنواره برای آنکه حال و هوای جشنواره را به تالارهای تئاتر شهر بیاورد ، در اقدامی خلاق عکس هایی از نمایش های آیینی و سنتی را در لابی تالارهای سایه و چهارسو به نمایش گذاشته است . در این عکس ها پیشکسوتان عرصه سیاه بازی همچون زنده یاد سعدی افشار ، داوود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره نمایش های آیینی و سنتی ، داوود داداشی و … به چشم می خورند . همچنین در عرصه نقالی نیز هنرمندانی چون مرشد میرزاعلی و مرشد احدی و … را می توانید در میان عکس ها مشاهده کنید . یکی دیگر از عزیزانی که تصویر او در میان عکس ها دیده می شود ، مرتضی خمسه ای پیشکسوت عرصه خیمه شب بازی است که متاسفانه در فروردین ماه امسال او را از دست دادیم و جایش در جشنواره امسال خالی است .

نمایشگاه عکس های اختر تاجیک از نمایش های آیینی و سنتی

  • در تالار سایه نمایش “کابوس های مرد مشکوک” به نویسندگی محمدحسین ناصربخت و کارگردانی ملیکا رضی به روی صحنه رفت که پریسا مقتدی ، مدیر تالار سنگلج از جمله افرادی بود که به تماشای این نمایش نشست .

         پس از پایان اجرا ، ملیکا رضی ، کارگردان نمایش ، از گروه ۲۴ نفره نمایش “کابوس های مرد مشکوک” تشکر کرد که ۳ ماه در پلاتوی زیر ۳۰ متر تمرین می کردند و گفت من در مقابل آن ها سر تعظیم فرود می آورم .

  • پریسا مقتدی همچنین در روز اول جشنواره به تماشای نمایش “آبگوشت زهرماری” به نویسندگی آرش آبسالان و کارگردانی حسین اسدی از خارک در تالار چهارسو نشست . از دیگر میهمانان این اجرا می توان به مهدی شاه حسینی دستیار رامبد جوان در برنامه خندوانه اشاره کرد .

عکس مرحوم سعدی افشار ؛ در نمایشگاه عکس از نمایش های آیینی و سنتی

  • شروع نمایش های صحنه ای در تئاتر شهر با نمایش “مجلس قربانی سنمار” نوشته بهرام بیضایی و کارگردانی هنگامه سنجر بود که در دو ساعت ۱۶:۳۰ و ۱۸:۳۰ در کارگاه نمایش ، همان پلاتو اجرا سابق ، به روی صحنه رفت . در جدول برنامه ها مدت زمان این نمایش ۶۰ دقیقه ذکر شده بود اما در عمل مدت زمان ۸۰ دقیقه بود .
  • نمایش ” سیه نامه باستان” به نویسندگی و کارگردانی هادی حوری که در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا شد ، میزبان امیر آتشانی و رویا بختیاری بود . در طول اجرای نمایش که حال و هوایی طنز داشت ، دو بازیگر آن با مهمان های خود مدام شوخی می کردند .
  • با آنکه تالار محراب به نسبت تئاتر شهر که مرکز جشنواره محسوب می شود ، در حاشیه قرار دارد ، اما با این حال استقبال از نمایش هایی که در روز اول جشنواره در این مجموعه اجرا شدند ، قابل قبول بود .

         یک نکته ی جالب توجه دیگر در تالار محراب این بود که به دلیل مصادف شدن روز اول جشنواره با عید قربان  ، پیش از آغاز نمایش ، گروه اجرایی به تماشاگران شکلات تعارف کردند .

  • همچون همیشه نمایش های خیابانی مورد استقبال قرار گرفت . شهرام کرمی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی و داوود فتحعلی بیگی دبیر نوزدهمین دوره جشنواره نمایش های آیینی و سنتی جزو تماشاگران نمایش های خیابانی بودند .

تئاتر فستیوال

  • بازیگران نمایش “دختر قهرمان و میر نوروزی” به کارگردانی هرش آرمند که شامل کودکان رده سنی حدود ۵ سال تا ۱۰ سال می شوند ، شاهد بودیم که امروز در محوطه ی تئاتر شهر مشغول تهیه گزارش و تولید خبر از نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی بودند . قرار است ، مصاحبه ها ، گزارش ها و خبرهایی که توسط این کودکان تولید می شود ، در یک مجله منتشر شود . نکته جالب توجه این جا است که خبرهای تولیدی توسط این کودکان بدون هیچگونه ویرایشی و همانگونه که تحویل کارگردان داده می شود ، انتشار می یابد . کسی چه می داند شاید روزی این خبرنگاران کوچک ، خبرنگاران نام آوری در عرصه ی تئاتر شدند .

          نمایش “دختر قهرمان و میر نوروزی” روز پنجشنبه ۲۵ مرداد ماه در محوطه تئاتر شهر اجرا خواهد شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *