روز دوم جشنواره به نسبت روز اول حال و هوای بهتری داشت و جنب و جوش بیشتری در سالن های اجرا احساس می شد چرا که استقبال از نمایش های صحنه ای بیشتر بود .
- یکی از جذابیت های جشنواره نمایش های آیینی و سنتی که البته بیشتر در نمایش های محیطی قابل مشاهده و لمس است ، حضور اقوام مختلف ایرانی با لباس های محلی زیبا و رنگارنگ در محوطه تئاتر شهر است . معمولا در زمان اجرای نمایش هایی که از شهرهای مختلف ایران مثلا کرمانشاه ، خرم آباد ، بندرعباس ، رشت و … در جشنواره حضور دارند ، حضور چشمگیر کردها ، لرها ، جنوبی ها ، شمالی ها و … را می توانید در زمان اجرای نمایش ببینید .
- یکی از نکات جالبی که در زمان اجرای نمایش “شه میر” به نویسندگی و کارگردانی کوروش سلمانی دهبارز از بندرعباس قابل مشاهده بود ، حضور تعداد زیادی از هموطنان عزیز جنوبی مان در سالن سایه بود که عده ای از آن ها لباس زیبای جنوبی به تن داشتند .
یکی از شاخصه های نمایش “شه میر” استفاده از موسیقی بومی و محلی جنوب بود و آنچه که ماجرا را جالب توجه می کرد این بود که بسیاری از تماشاگران ، زمانی که بازیگران شروع به خواندن ترانه ای یا دست زدن با همان ریتم مختص به جنوب کشورمان می کردند ، تماشاگران نیز با آن ها همراه می شدند و این موضوع فضای سالن سایه را بسیار جذاب ، تماشایی و صمیمی کرده بود . به راستی مردمان جنوب بسیار خونگرم و دوست داشتنی هستند .
گیتی قاسمی از جمله هنرمندانی بود که به تماشای نمایش “شه میر” نشست .
- پریسا مقتدی ، منظر لشگری ، علیرضا دریا بیگی به تماشا نمایش “نازگل” به نویسندگی سید علی موسویان و کارگردانی میثم یوسفی نشستند .
پس از پایان نمایش ، میثم یوسفی ، از سید علی موسویان نویسنده نمایش دعوت کرد که به روی صحنه بیاید . موسویان با انتقاد از وضعیت نمایش آیینی و سنتی گفت :” تئاتر آیینی و سنتی در حال مردن است و این قضیه ، ماحصل یک نگاه نه چندان جالب است که هنرمند تئاتر ایرانی را هنرمند محسوب نمی کنند . متاسفانه موج نوگرایی و روشن فکری که وارد تئاتر شده ، فکر می کنند تئاتر در تملک آن ها است . تئاتر فقط تئاتر خارجی نیست . تئاتر فقط تئاتر فرنگی در سالن های خصوصی نیست . در خیلی از سالن ها نمایش هایی اجرا می شود که بعضی ها به آن مطرب بازی می گویند ولی ما مطرب نیستیم ، ما هنرمندیم . از تئاتر حمایت کنید مخصوصا تئاتر ایرانی ، مطمئا باشید جهنم نمی روید .”
- و اما برسیم به بخش بهرام بیضایی جشنواره ی امسال ! که با وجود آنکه در ایران حضور ندارد ولی حضور پررنگی در نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی دارد . از جایزه جلال ستاری که به او اهدا شد تا نمایشنامه های متعددی که از او به روی صحنه می رود . روز گذشته که دومین روز از جشنواره بود ، نمایشنامه “کارنامه بندار بیدخشِ” او در دو سالن مختلف به روی صحنه رفت ! از همین جا به ایشان خسته نباشید می گوییم . البته که به نظرمان این همزمانی اجرا در یک روز ، کمی کج سلیقگی در جدول برنامه ها است اما بالاخره با وجود حضور پر رنگ بیضایی در جشنواره امسال طبیعی است که چنین اتفاقی هم بیفتد !
- با آنکه مدت زمان نمایش “بندار بیدخش” به کارگردانی مرجان صادقی نائینی که در تالار کوچک تئاتر محراب اجرا شد ، در جدول برنامه ها ۷۵ دقیقه نوشته شده بود اما در عمل ، مدت زمان اجرا ۴۰ دقیقه بود . بنابر شنیده ها گویا چون نمایش تنها دو بازیگر داشت و سرعت بازیگران در بیان دیالوگ ها زیاد بود !!! به همین دلیل نمایش زودتر تمام شده است !!!
- برخلاف نمایش “بندار بیدخش” که زودتر از زمان اعلام شده تمام شد ، مدت زمان نمایش “باباکرم” نوشته فرهاد نقدعلی به کارگردانی وحید شاهینی که در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه رفت ، بیشتر از آنچه بود که در جدول ذکر شده است یعنی به جای ۹۰ دقیقه ، نمایش ۱۲۰ دقیقه بود .
اردشیر صالح پور و امیر آتشانی جزو هنرمندانی بودند که به تماشای نمایش “باباکرم” نشستند .
- بخشی از نمایش “چلچراغ” نوشته محمود استاد محمد و کارگردانی سید رضا علوی که در تالار اصلی تئاتر محراب اجرا شد ، شامل ویدیویی می شد که قرار بود در حین اجرا پخش شود اما به دلیل آنکه ویدئو پروجکشن دچار مشکل فنی شده بود ، امکان پخش این ویدیو فراهم نشد . پس از پایان اجرا کارگردان اثر خطاب به تماشاگران گفت که چون این ویدیو بخش مهمی از نمایش ما محسوب می شود ، آن را الان یعنی بعد از پایان اجرا برای شما پخش می کنیم که ویدیو شامل صحبت های زنده یاد محمود استادمحمد می شد .
- اصغر خلیلی به تماشای نمایش “به دنبال بخت” به کارگردانی احمد دهقان نشست .
- نمایش های خیابانی مانند همیشه در روز دوم جشنواره مورد استقبال بسیاری قرار گرفت . اما گل سر سبد اجراهای محیطی امروز ، نمایش “تنها یک زمین داریم” به سرپرستی حمیدرضا اردلان بود که توسط عروسک های غول پیکرِ نورپردازی شده اجرا شد . این نمایش که دارای جذابیت بصری بسیاری بود ، مورد استقبال زیادی قرار گرفت .
این نمایش اولین بار ، در روز افتتاحیه نوزددهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی در محوطه باستانی تپه سیلک در کاشان اجرا شد و تا ۲۵ مرداد ماه ، هر شب ساعت ۲۱ در محوطه مجموعه تئاتر شهر نیز اجرا خواهد شد .