حاشیه های اختصاصی تئاتر فستیوال از اختتامیه تئاتر فجر


 سی و دومین تئاتر بین المللی فجر نیز پس از چهارده روز در تالار وحدت به پایان رسید .

تئاتر فستیوال

مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر

مراسم اختتامیه تئاتر امسال نیز مانند دیگر مراسمی که در کشور برگزار می شود با نیم ساعت تاخیر همراه بود . در پشت در تالار وحدت عده زیادی از مردم به امید اینکه بتوانند در مراسم حضور یابند ، صف کشیده بودند و به دنبال کارت اضافه جهت ورود به تالار بودند .

روحانی : هنر یعنی ارزش و هنرمند فردی است که با ارزش ها به جامعه تعالی می بخشد.

ابتدای این مراسم با قرائت قرآن کریم و سرود ملی ایران آغاز شد و پس از آن پیام رییس جمهورحسن روحانی در دیدار با هنرمندان پخش شد که ایشان در بخشی از پیام خود گفت: هنر یعنی ارزش و هنرمند فردی است که با ارزش ها به جامعه تعالی می بخشد.

و سپس پخش کلیپی به معرفی بخش های مختلف تئاتر فجر امسال از جمله مسابقه های تازه های تئاتر ایران، بین الملل، مرور تئاتر ایران، نمایش های خیابانی، نمایش های رادیویی، مسابقه نمایشنامه نویسی، مسابقه پوستر تئاتر و مسابقه عکس تئاتر پرداخته شد .

سی و دومین تئاتر فجر در سه بخش ، مسابقه بین الملل ،تازه های تئاتر ایران و مرور تئاتر ایران جوایزی را براساس موسیقی ، طراحی صحنه ، بازیگری ، نمایشنامه نویسی و کارگردانی در نظر گرفته بودند .

بعد از گذشت ۱۵ دقیقه از مراسم امیر حسین مدرس اجرای مراسم را بر عهده گرفت و در ابتدا با خیر مقدم به حضار و بویژه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ، احمد مسجدجامعی رییس شورای شهر تهران، سیدحسین هاشمی استاندار تهران، طه عبدخدایی از اولین مدیران مرکز هنرهای نمایشی معاونت هنری وزارت ارشاد از قادر آشنا دعوت کرد که به روی سن بیاید .

قادر آشنا : خوشحالم در جشنواره امسال ۱۶ گروه نمایشی در بخش بین الملل حضور داشته اند و درست است که باز تئاتر امسال کم رونق بود اما حضور سفرا و کاردانان در جشنواره امسال پررنگ بود.

در ساعت ۱۹ نوبت به مراسم اهدای جوایز بخش‌های پوستر و عکس رسید و رتبه‌های سوم، دوم و اول این بخش معرفی شدند .

پس از تقدیر شدگان بخش مسابقه پوستر ، مراسم اهدای جوایز بخش رادیو تئاتر آغاز شد که در طی آن نمایش رادیویی«جن بچه در حجله عریان» بیشترین جوایز را در این بخش از آن خود کرد .

امیرحسین مدرس که در حین اجرای مراسم تمام سعی اش بر این بود تا جو مراسم را کمی تلطیف کند بعد از اعلام اسامی تقدیرشدگان این بخش شوخ‌طبعانه گفت: «بابک زنجانی کاری کرده است که دیگر پول نقد در تقدیرنامه ها نمی‌گذارند!» بعد با مکث کوتاهی گفت: آهان، ببخشید، باید می گفتم ب.ز.

تشویق بیش از اندازه از سعیده ذبیحی بازیگر کوچک بخش تئاتر خیابانی

جوایز بخش خیابانی حاشیه‌های جذابی را همراه داشت که مهم‌ترین آن حضور سعیده ذبیحی، بازیگر خردسال نمایش «در انتظار یوسف» از استان کرمانشاه بود،‌ این بازیگر خردسال پس از حاضر شدن با لباس کردی روی صحنه مورد تشویق حاضران قرار گرفت و پس از دریافت جایزه، علی جنتی او را در آغوش گرفت.

رادمنش برای دریافت دومین جایزه اش با خوشحالی به روی سن دوید.

مدرس به معرفی برگزیده های بخش تئاتر خیابانی در بخش های موسیقی ، بازیگری ، طرح و ایده و کارگردانی پرداخت که در این بخش علی محمد رادمنش برای نمایش ” چوپان ها ” و سعید خیراللهی برای نمایش ” پرده خوانی شیرین و فرهاد مدل ۹۲″ بیشترین جوایز را دریافت کردند .

اولین جایزه «علی‌محمد رادمنش» برای طرح و ایده نمایش خیابانی «چوپان‌ها» و همچنین از وی برای بخش کارگردان نمایش خیابانی تقدیر به عمل آمد .

ریه های تئاتر خیلی بیشتر از آلودگی هوا دچار گرفتگی است

امیرحسین مدرس پس از اعلام نتایج بخش تئاتر خیابانی خطاب به مسئولان از حال بد تئاتر گفت و از آنها خواست برای این که بچه های تئاتر انرژی داشته باشند شما هم فکری به حال ریه های خسته تئاتر کنید.

یکی از ضعف های مراسم اختتامیه ، پخش نشدن اسامی افراد و آثار بر روی ال سی دی های نصب شده در تالار بود که البته در قسمت های پایانی مراسم به دلیل نبود لیست برنده های بخش بین الملل در دست مجری ، مجبور به نمایش کاندیداها و برنده های بخش بر روی ال سی دی شدند و مدرس از این اسامی تا پایان مراسم بی اطلاع بود و هچنین بدلیل استقبال زیاد مردم از این مراسم و ایستادن آنها در کنار راهروهای رفت و آمد تالار سبب می شد که برندگان جوایز نتوانند به راحتی برای گرفتن جایزه روی سن بیایند و این خود از وقت تعیین شده مراسم می کاست .

و اما بخش بزرگداشت جشنواره !!!

از ابتدای جشنواره خبر اینکه برای چهار نفر از پیشکسوتان حوزه هنرهای نمایشی قرار است بزرگداشتی برگزار شود مشخص بود و در تئاتر شهر نیز پوسترهایی از این افراد دیده می شد ولی مراسم تقدیر از این عزیزان آنقدر خاص که حرفش را می زدند نبود .

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسجد جامعی رئیس شورای شهر، مرادخانی ، طاهری و قادر آشنا به عنوان دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به روی سن آمدند تا از این ۴ چهره عرصه هنرهای نمایشی خانم ناهید مسلمی ، انوشیروان ارجمند ، فردوس کاویانی و نصرت الله مسعودی تقدیر کنند .

محبوبیت ناهید مسلمی و فردوس کاویانی در بین مردم

تشویق بیش از حد حضار برای خانم ناهید مسلمی و همچنین فردوس کاویانی بسیار چشمگیر بود و می توان گفت همه افراد در سالن از جای خود به نشان احترام برای این عزیزان بلند شدند که از بین این تشویق کنندگان می توان به برزو ارجمند اشاره کرد که همه را دعوت به این احترام می نمود .

لیدر گروه های شرکت کننده در بخش بین الملل نیز تمام افراد گروهش را برای ادای احترام به پیشکسوتان ایرانی دعوت می کرد تا از جای خود برخیزند .

دکتر علی جنتی : هنرمند تئاتر آزاد اندیش است و از ویژگی های آزاد اندیشی نقد پذیری است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایش را جزیی از تاریخ و فرهنگ همه ملت‌ میداند ، وی در این رابطه گفت : هر چند امروز هنر سینما گوی را از هنر نمایش ربوده و به هنری فراگیر تبدیل شده اما در واقع سینما ریشه در هنر نمایش دارد. سینما فرزند کوچک نمایش است، در حقیقت نهال سینما از آبشخور نمایش تغذیه می‌کند. آنان که کار هنری را با تئاتر آغاز کردند در سینما موفق‌ترند و نگاهی ژرف‌تر دارند.

 

خاطره بازی با نمایش “روزهای جشنواره” رحمانیان

محمد رحمانیان کارگردان و نویسنده تئاتر، در مراسم اختتامیه قطعه نمایشی کوتاهی را تحت عنوان روزهای جشنواره نوشت و کارگردانی کرد .

این نمایش مروری بر خاطرات ۳۰ ساله جامعه تئاتر ایران بود و در آن از چهره هایی نام برده شد که برخی‌ از آنها دیگر در کنار ما نیستند و در تئاتر ما حضور ندارند .

این نمایشنامه با نقش آفرینی دو بازیگر زن گروه نمایش “آرش ساد” خانم سها صفاجو و پرستو رحمانیان اجرا شد و همچنین اشکان خطیبی قطعه‌ای را درباره جشنواره تئاتر فجر خواند و با پیانو اجرا کرد ، خطیبی با ارائه کاری نزدیک به هنرمندان پیشین گویا خواست که خاطر آنها را زنده کند .

پیام دهکردی جایزه اش را برای جشنواره امید به مرادخانی تقدیم کرد

پیام دهکردی که جایزه بهترین بازیگری مرد در بخش بین‌الملل را دریافت کرد، پس از حضور روی صحنه گفت: وجود جوایز گذرا است و تئاتر می‌ماند و اینکه باید قصه را دوباره بسازم، باید به سمت تئاتر خصوصی برویم، متاسفانه وضعیتی شده که نخبگان عرصه تئاتر کشور از این عرصه هنری بزرگ فاصله گرفته‌اند. از همه می‌‌خواهم که به مظلوم ترین جشنواره خصوصی تئاتر، یعنی تئاتر امید، کمک کنند.

اهدای جوایز بخش اصلی جشنواره در آخرین لحظات مراسم

ریتم کند مراسم همه حضار را خسته کرده بود ، که پس از این نمایش انتظارها به پایان رسید و نوبت به بخش های اصلی جشنواره رسید که بخش اول آن ، مرور تئاتر ایران بود .

بی بری برنده ۴ جایزه متفاوت شد

نمایش “بی بری” در تمامی بخش های مرور تئاتر ایران توانست جایزه ای را از آن خود کند و با خوشحالی اکثر حضار مواجه شد و تشویق های بی سابقه ای که گویی طرفداران این اثر طبقه اول بالکن تالار وحدت را احاطه کرده بودند .

جایزه تئاتر فجر کمک شهریه دانشگاه طاهری شد

سروش طاهری ، کارگردان مشهدی که اثرش به عنوان یکی از برگزیده های جشنواره جایزه برد پس از دریافت جایزه اش گفت : «۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان شهریه این ترم در دانشگاه سراسریه. می‌رم که دو میلیونشو بگیرم»

سروش طاهری وقتی برای دومین بار برای دریافت جایزه به روی سن رفت رو به حضار گفت : پول دانشگاه جور شد .

اکبر زنجان پور کار برای جشنواره ارائه داد ولی به نفع جوانان انصراف داد .

در بخش بعدی مسابقه تازه های تئاتر ایران قرار داشت که جوایز آن در بخش های موسیقی ، طراحی صحنه ، بازیگر مرد ، بازیگر زن ، فیلمنامه نویسی و کارگردانی قرار داشت و سهراب سلیمی، نادر برهانی مرند و سعید اسدی از اعضای هیات داوران این بخش مسابقه تازه های تئاتر ایران در سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بودند.

اضافه شدن دو بخش جدید به مسابقه بین الملل جشنواره

جایزه ویژه این بخش به نمایش «زنان ایبسن» به کارگردانی «یونی داهر» از نروژ تعلق گرفت و  جایزه بزرگ به  نمایش «هملت» به کارگردانی «آرش دادگر» از ایران رسید .

دادگر پس از دریافت دومین جایزه اش همه اعضای گروهش را به روی سن دعوت کرد و همگی به هم تبریک گفتند و از حضار خداحافظی کردند و سی و دومین جشنواره تئاتر امسال را به پایان رساندند.

در این مراسم شماری از هنرمندان تئاتر و سینمای کشور ازجمله داریوش مودبیان، اسماعیل خلج، بهزاد فراهانی، حسن مسافر آستانه، محمود عزیزی و داود رشیدی حضور داشتند.

نسترن داوودی – تئاتر فستیوال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *