نمایش خیابانی “جلیکی برای ماما دریا ” به نویسندگی حسین احمدی نسب و کارگردانی حسن سبحانی در چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از شهرستان میناب اجرا شد . به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال گفتگویی با کارگردان این نمایش داشته است که می توانید در ادامه بخوانید :
آمنه ملاحاجی – تئاتر فستیوال : “جلیکی برای ماما دریا” به چه معناست و درباره چیست ؟
“جلیکی برای ماما دریا” یعنی گهواره ای برای ماما دریا که یک نمایش آیینی است و به باورها و اسطوره های استان هرمزگان می پردازد . در این آیین و مراسم زار درمانی ، اتفاق ها به صورت فیزیک با چشم دیده میشود . اما این نمایشنامه در سیال ذهن بابای زار (بیمار) است و نشان میدهد چه اتفاقاتی افتاده که این بیماری و این باد به بدن جاشو و آن کسی که درگیر باد زار هست افتاده است .
موسیقی در اجرای این نمایش نقش مهمی دارد . در مورد موسیقی آن توضیح می دهید.
موسیقی این نمایش تلفیقی از موسیقی آیینی و مدرن است که قسمتی از آن زنده و قسمتی از آن به صورت ضبط شده اجرا می شود و حسین اصیلی و عبدالرضا سهرابی ، بازیگر و آهنگساز این نمایش هستند . دوست داشتم این نمایش کامل تر اجرا شود اما با مشکلاتی که سر راهمان بود و مبتلا شدن چند نفر از بازیگرانمان به کرونا ، ناقص اجرا شد .
پس به خاطر شیوع اُمیکرون برای آماده شدن و شرکت در جشنواره دچار مشکل شده اید.
بله . دو نفر از بازیگرانم نیامده اند و به همین خاطر دو بازیگر از تهران انتخاب کرده ام .
این چندمین دوره است که در جشنواره تئاتر فجر اجرا می کنید؟
تقریبا پنج دوره در بخش صحنه ای جشنواره تئاتر فجر و حدودا هشت دوره هم در بخش نمایش های خیابانی حضور داشته ام .
طی دو سال گذشته با توجه به وضعیت کرونا فعالیت تئاتری شما چطور تحت تاثیر قرار گرفت؟
در دوران کرونا ، اجرای نمایش ها لغو و زندگی کسل کننده شده و هنر تئاتر که باید با تماشاچی رو به رو باشد تعطیل شده است . ما دو نمایش آماده داشتیم که نتوانستیم آن ها را اجرا کنیم . به سراغ تئاتر خیابانی آمدیم که برای اجرا راحت تر باشیم .
در مورد وضعیت تئاتر، علی الخصوص تئاتر خیابانی در میناب توضیح بدهید.
میناب شهری است که از جهت داشتن تماشاگر فعال بسیار خوب است و گاها تئاتر خیابانی آن از تئاتر صحنه ای جلوتر است . چند وقت دیگر جشنواره تئاتر خیابانی سابات در این شهر برگزار می شود . به شکل کلی در شهرستان میناب جشنواره های تئاتر خیابانی زیادی داریم .