حسین پارسایی برنامه های «سوگ چامه‌‌گان» را تشریح کرد


حسین پارسایی مسئول مجموعه برنامه‌های «سوگ چامه‌‌گان» که در برج میلاد برگزار می شود، جزئیات این برنامه عاشورایی را تشریح کرد.

تئاتر فستیوال

به گزارش تئاتر فستیوال ، حسین پارسایی نویسنده و کارگردان تئاتر که هدایت مجموعه برنامه های «سوگ چامه‌‌گان» را بر عهده دارد در این باره به مهر گفت: برنامه «سوگ چامه‌‌گان» مجموعه ای از ۱۰ خیمه بزرگ و کوچک است که هرکدام دارای ویژگی خاصی بوده و برنامه های مخصوصی در آن اجرا می شود. در هر یک از این خیمه‌ها برنامه‌هایی چون نمایش، آیین‌ها و سوگینه‌های مختلف عاشورایی با حضور اهالی و اصحاب فرهنگ و هنر برگزار می‌شوند.

وی درباره جزئیات برنامه های هر کدام از این خیمه‌ها توضیح داد: کارگاه شبیه خوانان (ساخت و تولید ادوات تعزیه)، نقش حماسه در کارگاه تاریخ (نمایشگاه ادوات تعزیه)، شرح شمایل شکوفه (پرده‌خوانی)، مویه بر نوای سوگ (سوگینه های عاشورایی)، نقش آب و رایحه نور (نقاشی قهوه خانه ای)، جلوه گاه رخ او دیده من تنها نیست (مرثیه سرایی)، پرده عاشقی (اجرای نمایش)، با خاک آستانه آن در (زیارت) و باز این چه شورش است (اجتماع آیینی اصحاب فرهنگ و هنر) برنامه هایی هستند که در این ۱۰ خیمه قرار است برپا شود.

پارسایی یادآور شد: این برنامه از ۲۲ آبانماه آغاز و تا اول آذر ادامه خواهد داشت. نکته جالب توجه در برپایی این برنامه این است که هر شب عنوان متفاوتی خواهد داشت که برنامه های هر خیمه نیز متناسب با موضوع هر شب انتخاب می شود. برعهده گرفتن مسئولیت این ویژه برنامه توفیقی برای من و همکارانم بوده که امیدوارم سربلند از آن بیرون بیاییم.

کارگردان «بانوی آب و آینه» درباره نمایش‌هایی که قرار است در این برنامه اجرا شوند، عنوان کرد: تا امروز حضور چهار نمایش «صور اسرافیل» به کارگردانی ایوب آقاخانی، «آب و آینه» به کارگردانی سیما تیرانداز، «صدای پای آب» به کارگردانی آرش دادگر و پرفورمنس «پیکر» به کارگرانی یاسر خاسب در این برنامه قطعی شده است. همچنین قرار است علی براتی نیز نمایشی محیطی را لابه لای این خیمه ها اجرا کند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: همچنین ناصر فیض از شعرای شناخته شده ایرانی نیز قرار است در خیمه مرثیه سرایی با همراهی جمع بزرگی از نامداران ادب فارسی میزبان عزاداران امام حسین (ع) باشد. همچنین قرار است در یکی از خیمه ها نیز مستندهای عاشورایی به نمایش گذاشته شود و بازدیدکنندگان نیز شاهد پخش ویدئوهایی در خیمه ها و روی سطح زمین باشند که مهدی پورکرمان طراحی این ویدئوها را بر عهده داشته است.

پارسایی درباره اجرای نمایش «خواهرانه به وقت خیزران» به کارگردانی خودش در این ویژه برنامه گفت: نمایش«خواهرانه به وقت خیزران» سال گذشته در تالار وحدت به صحنه رفت و امسال قرار است مجددا در همین ایام در سالن همایش های برج میلاد اجرا شود. نمایش از لحاظ جلوه های ویژه بصری و گروه بازیگران تغییراتی نسبت به سال قبل داشته است. رویا بختیاری، فقیه سلطانی، تبسم هاشمی با حضور  نادر رجب پور و عسل مردی بازیگران این اثر نمایشی هستند.

وی درباره پرداخت اندک ادبیات دراماتیک به وقایعی همچون حماسه عاشورا گفت: نویسندگانی چون میلاد اکبرنژاد، محمدرضا کوهستانی، حسین فدایی حسین و البته هنرمندانی چون امیر دژاکام، سعید شاپوری و محمد رحمانیان به وقایع عاشورا پرداخته اند اما واقعیت این است که ما در طول سالهای گذشته تولید خلاق، قابل توجه و متناسب با خلاقیت‌های امروزی در این زمینه کمتر داشته ایم.

کارگردان «دا» یادآور شد: شاید چون برنامه منسجمی برای نگارش آثاری در این سطح وجود ندارد کمتر شاهد نگارش و روی صحنه رفتن آثاری خلاق، جذاب و با رویکردی اجتماعی بوده ایم. استفاده از تکنولوژی های جدید در تولید این آثار نیز به دلیل هزینه های بالا کمتر مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل هنرمندان ما ترجیح می دهند به سراغ نوشتن و کارگردانی آثار دیگری بروند.

وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: خوشبختانه تنها جایی که ممیزی کمتر به سراغش می رود تولید نمایش‌های عاشورایی و مناسبتی است و مطمئنا بیشترین دغدغه ممیزی ها حفظ کیفیت این آثار است.

برنامه‌هایی چون اجرای تعزیه، نقالی، مقتل خوانی، چاووش خوانی، منقبت خوانی، سقا خوانی و  علم گردانی از جمله برنامه‌های خیمه‌های «سوگ چامه‌گان» هستند که در کنار آنها علاقمندان شاهد برپایی نمایشگاه نقاشی‌ قهوه‌خانه‌ای، کارگاه‌های ساخت ادوات و ابزارهای تعزیه و ساخت و دوخت بیرق‌های عاشورایی خواهند بود.

برنامه «سوگ چامه‌گان» از ۲۲ آبان‌ماه تا اول آذرماه ۹۳ از ساعت ۱۸ تا ۲۲ در برج میلاد میزبان اهالی فرهنگ و هنر و عموم علاقه‌مندان فرهنگ عاشورایی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *