پیام دهکردی : قرار نیست جشنواره بیست و یکم کلیدی در دست بگیرد و همه ی مشکلات را یک شبه حل کند


شب گذشته ، ۹ مهر ماه ، دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در برنامه تئاتر شبکه چهار حاضر شد و در رابطه با برپایی این دوره از جشنواره مطالبی را عنوان کرد.

تئاتر فستیوال

به گزارش تئاترفستیوال، پیام دهکردی دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان درباره برپایی این دوره از جشنواره یادآور شد: ما در برپایی جشنواره ها در ایران نیاز به یک اصلاح تدریجی داریم. ازین رو من فکر کردم می شود بخش هایی را در جشنواره ایجاد کرد و یا زمینه مطالبه برخی از بخش ها را برای آینده آماده ساخت.

وی در این رابطه توضیح داد : ما چند بخش را در این دوره ، شامل تئاتر دانش آموزی ، بخش پژوهش ها و مقاله های علمی و بخش رویکرد و برخورد این نسل با مقوله ای به نام تکنولوژی اضافه کردیم.

وی در ادامه درباره چگونگی اضافه شدن بخش پژوهش جشنواره عنوان کرد: در حال حاضر با اقداماتی صورت گرفته ، کتاب “پژوهش و مقاله های علمی” که شامل  هشت مقاله ی برگزیده ست ، به زیر چاپ رفته و دو کتاب دیگر هم با پیگیری هایی صورت گرفته ، آماده شده است.

او همچنین در رابطه با بخش کارگاهی جشنواره ، به تجربه ی درخشان برگزاری کارگاه چهار روزه دکتر رفیعی در دوره پنجم جشنواره امید اشاره کرد و گفت : ما برای برگزاری کارگاه ها ، با نگاهی تازه به سراغ اساتیدی رفتیم که نگاهشان تازه باشد. از این رو در دو بخش ، کارگاه هایی برنامه ریزی شد. بخش اول مختص کارگردانان ، بازیگران و به طور کلی اهالی تئاتر کودک و نوجوان است که آقای دکتر کوپال به مدت چهار روز برگزار می کند و کسانی که می خواهند در این کارگاه حاضر شوند باید ثبت نام کنند و در نهایت برای شرکت کننده ها گواهی رسمی صادر می شود.

همچنین در  بخش دیگری ، کارگاهی مختص خردسالان ، کودکان و نوجوانان برنامه ریزی شده است که توسط یک مدرس فرانسوی و به مدت چهار روز برگزار می شود.

دهکردی در ادامه صحبت هایش از برگزار شدن نشست های تخصصی شبانه خبر داد و گفت: به نظر من ساعت ۱۰:۳۰ یا ۱۱ شب ساعت آموزشی مرده است. از این رو ما سعی کردیم هر شب با برنامه ریزی که صورت گرفته به یک یا دو استان برویم یا عزیزانی را دعوت کنیم و نشست رسمی دورهمی تخصصی داشته باشیم.

وی در رابطه با جلساتی که با نمایندگان مجلس و نهاد ریاست جمهوری برای این جشنواره داشت گفت : هرچه در راه تئاتر قدم برداریم و آن را به جریان های قدرتمند که تاثیرگذار و سیاست گذارند معرفی بیشتری کنیم باز هم کم است . در جلسه ای که با نمایندگان مجلس و نهاد ریاست جمهوری داشتم از معضلات و ظرفیت ها و پدیده ی شگفت انگیز آموزشی و تربیتی تئاتر صحبت کردم .

این مدرس تئاتر با اشاره به این که ساعت ها با نهاد ها و مسئولین بخش های مختلف در رابطه با تئاتر صحبت کرده است گفت : امیدوارم زین پس واژه تئاتر بیشتر شنیده شود.

او در رابطه با تعامل با دوستان همدانی به منظور برپایی این دوره از جشنواره اذعان داشت: آشنایی سختی داشتیم اما این روزها  همنشینی درخشانی داریم. آنها در این مدت کوشش کرده اند تا نگاهشان را وسعت بخشند و با باور این که این جشنواره ملی ست ، قدم بگذارند. در حال حاضر همه ی نهاد ها آماده اند تا جشنواره به بهترین شکل آغاز شود.

دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان درباره ی بودجه ی جشنواره توضیح داد : بودجه ی کلی جشنواره ، ۴۴۵ میلیون تومان است که با کسر مالیات ، ۴۱۰ میلیون تومان باقی می ماند.

وی در پایان اذعان داشت :  آنچه که ما داریم و از آن آسیب می بینیم غلبه و چیرگی فرهنگ شفاهی مردم سیاره ایران است . ما نیاز به فرهنگ مکتوب داریم. همین که وارد دبیرخانه جشنواره می شوم و به اسناد مراجعه می کنم ، در نهایت فقط گزارش استاد منصور خلج بزرگوار و گزارش شما ( آقای اکبرلو ، مجری برنامه ) به کمک من می آید. این فاجعه است.

وی در این رابطه ادامه داد : از همان روز اولی که شروع به کار کردم گفتم به گونه ای عمل کنیم که در هر کجای جشنواره ، خداحافظی کردیم و رفتیم ، هرکسی بیاید بتواند این مسیر را ادامه دهد. از روز آغاز این دوره از جشنواره  تا کنون ، اسناد ، نامه ها ، صورت جلسه ها و همه چیز ، به صورت مکتوب وجود دارد. و این تا بعد ا از جشنواره ادامه خواهد داشت و همه چیز تدوین می شود. تا دبیر بعدی دوباره نخواهد چرخ را اختراع کند .

وی در پایان اذعان داشت : این جشنواره در تداوم جشنواره های قبلی است، قرار نیست جشنواره بیست و یکم کلیدی در دست بگیرد و همه ی مشکلات را یک شبه حل کند.

به گزارش تئاتر فستیوال ، بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان از ۱۵ مهرماه مصادف با روز جهانی کودک آغاز و تا ۲۱ مهر ماه هم زمان با عید سعید غدیرخم ادامه خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *