رحمت امینی:امسال جشنواره تئاتر تجربه رکورد شکنی کرد


مصاحبه اختصاصی با رحمت امینی دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر تجربه

تئاتر فستیوال

نسترن داوودی – تئاتر فستیوال :  پانزدهمین جشنواره تئاتر تجربه در روزهای سوم تا نهم اسفندماه سال جاری به دبیری رحمت امینی برگزار شد و فردا مراسم اختتامیه این جشنواره در سالن شهید آوینی در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد . به این بهانه به سراغ دبیر جشنواره پانزدهم رفتیم و نظر ایشان را در رابطه با مراسم اختتامیه و کلیت جشنواره امسال جویا شدیم .

لطفاً توضیح مختصری در رابطه با جشنواره امسال به ما بدهید ؟

– جشنواره تئاتر تجربه پانزدهمین دوره خود را از سوم اسفند شروع کرده است که البته بهتر است بگویم که از چند ماه قبل از این تاریخ تلاش ها و فعالیت ها برای جشنواره شروع شده است و بنده عمدۀ کارها را بر عهده دانشجویان قرار دادم و یک نظارت کلی داشتم و سعی کردم که جشنواره خصلت دانشجویی خود را حفظ کند .

– به نظرم کارها علی رغم یک سری از مسائل و موانع در مجموع خوب پیش رفت، به هر حال هر جشنواره تئاتری که در کشورمان می خواهد برگزار شود بیشتر از هر جشنواره دیگری آسیب ها و مسائل و مشکلات خود را دارد ولی الحمدالله با همتی که دانشجویان به خرج دادند و همچنین کمک مدیر گروه و رئیس پردیس ، رئیس دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی و همچنین حوزه هنری و حوزه وزارت علوم به غیر از وزارت ارشاد کار خوب پیش رفت و ما امیدواریم سر وزارت ارشاد به سنگ بخورد و به این جشنواره در آینده کمک کند .

در واقع از جشنواره تنها یک روز می ماند به نام اختتامیه ، که در آن روز خیلی اتفاق ها می افتد که یک تعدادِ خیلی کمی خوشحال می شوند و یک تعداد ِ زیادی ناراحت می شوند .

به نظر شما به عنوان دبیر جشنواره ، کارهای امسال چطور بود ؟

– امسال کمیت کارها زیاد بودند و دوستان بازبین تصمیم گرفتند با نگاه وسیع تر و مهربانانه تری کارها را نگاه کنند ، اگر می خواستیم کیفیت را داشته باشیم شاید مانند پارسال ۱۰ یا ۱۲  کار انتخاب می شد که به نظر من جشنواره تئاتر تجربه باید با همین تعداد کار برگزار شود ، ولی امسال دوستان نظر دادند که ، به هر حال خیلی تلاش شده است و همین که بچه ها بتوانند کارهایشان را به دید تماشاگران برسانند و اینکه حالا یک مقدار کیفیت کارها هم پایین تر باشد ما قبول کنیم و من هم دیدم اصرار وجود دارد ، پذیرفتم . بنابراین امسال در تاریخ تئاتر تجربه بیشترین کارها را داشتیم  ، در واقع رکورد شکنی کردند .

تعداد کارهای راه یافته به جشنواره ، ۲۸ کار بود ؟

– بله ، ۲۸ کار که البته یک کار نتوانست اجرا شود که در واقع خود گروه نتوانست کار را اجرا کند ، ولی ۲۸ کار  به جشنواره راه یافت و کارها بدون کمترین حاشیه ای اجرا شد و خیلی جالب است که این جشنواره اصلاً حاشیه ای نداشت نه اینکه ما دانشجویان را محدود کرده باشیم بلکه خود دانشجویان می دانستند که چگونه کار کنند و امیدوارم فردا یک پایان موفقی باشد بر جشنواره تئاتر تجربه و دوباره آغازی باشد برای یک دوره جدید .

برنامه اختتامیه جشنواره به چه صورت است ؟

–  شاعر می گوید ، چو فردا شود فکر فردا کنیم . بنابراین کار فردا هم دست بچه های دانشجو است البته با کارگردانی پیام فروتن ، ایشان لیدر اختتامیه ماست و من واقعاً نمی دانم که در آن بخش چه اتفاقی می افتد .

چرا بیشتر کارها از دانشگاه تهران انتخاب شده بود ؟

– به این دلیل که وقتی من دبیر شدم در کلاس ها خیلی تبلیغ کردم یعنی غیر از سایت ها و پوستر های جشنواره یک فضای کاملاً ناامید کننده ای وجود داشت ، که آیا شرکت می کنند و یا نه !

– من در کلاس ها آنقدر گفتم ، که به قول قدیمی ها همه را سر شور آوردم و به خاطر همین هم جایی که خودش مامن و وطن این جشنواره است قاعدتاً کارهای زیادی شرکت کردند و به همان نسبت که کارهای زیاد شرکت کردند کارهای بیشتری پذیرفته شد.

چند کار از شهرهای دیگر بود ؟

–  دو کار از جشنواره از شهرهای دیگر اجرا شد یعنی کارهای بیشتری فرستاده بودند ولی انتخاب نشدند .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *