در گفت و گو با تئاتر فستیوال :

سامان خلیلیان : تئاتر خیابانی ، چراغ تئاتر را در روزهای شنبه روشن نگه خواهد داشت


پرونده سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر شامگاه سه شنبه با برگزاری مراسم اختتامیه ای در تالار وحدت بسته شد . به این بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر به سراغ سامان خلیلیان ، مدیر بخش «اجراهای محیطی» رفته است و در رابطه با نحوه برگزاری این جشنواره در بخش خیابانی گفت و گویی داشته که در ادامه می توانید آن را بخوانید :

تئاتر فستیوال

سامان خلیلیان مدیر بخش ” اجراهای محیطی ” جشنواره تئاتر فجر در رابطه با برگزاری بخش خیابانی این دوره از جشنواره گفت : “ اتفاق جدیدی که امسال در بخش محیطی جشنواره تئاتر فجر افتاد ، این بود که ما دیگر فقط بخشی به اسم تئاتر خیابانی نداشتیم ، بلکه امسال این بخش شامل تئاتر محیطی ، آلترناتیو و دیگر گونه‌های اجرایی بود ، این مسئله باعث شد که گروه های دیگری که در این حوزه ها ، خارج از سالن های تئاتر فعالیت هنری می‌کنند ، به این بخش از جشنواره بیایند و برای اولین بار این عناوین در فراخوان رسمی جشنواره آمد . البته سال گذشته ما این تجربه را به صورت یک کار آزمایشی داشتیم  و دو نمونه کار محیطی در جدول آمد ، اما امسال به صورت رسمی دعوت کردیم و باید بگویم که استقبال خیلی خوبی شد . کما اینکه هیئت داوران در جمع‌بندی داوری از این شکل و گونه های اجرایی در بخش های دیگر شگفت زده شده بودند و ابراز خوشحالی داشتند که این بخش دیده شده و وارد جشنواره شده است .”

وی با اشاره به حضور ۳۴ اثر در بخش خیابانی افزود : ” امسال دو اثر از فرانسه و لهستان داشتیم و بسیار مورد استقبال واقع شد . امسال علاوه بر ۳۲ اثر که در این بخش حضور داشتند ، بخش مرور تئاترهای خیابانی را به عنوان رویکردی جدید در جشنواره داشتیم و برای اولین بار آثاری که در طی یک سال در حوزه تئاتر خیابانی و محیطی در ایران اجرا شده بودند ، این امکان را پیدا کردند که در جشنواره حضور پیدا کنند ، همچنین امسال این امکان میسر شد که آثار بخش مرور جشنواره هم وارد مسابقه شوند ، پیش از این برگزیدگان جشنواره مریوان به عنوان جشنواره اصلی تئاتر خیابانی در کنار آثار مسابقه فجر راه پیدا می‌کردند . امسال در بخش مسابقه ۱۹ اثر در کنار هم ، چه آثار تولید جدید و چه آثار مرور ، در چهار بخش تئاتر خیابانی، محیطی، آلترناتیو و شورایی مورد رقابت قرار گرفتند .”

مدیر بخش «اجراهای محیطی» جشنواره تئاتر فجر در پاسخ به این سوال برای اجراهای مداوم تئاتر خیابانی در طول سال چه راهکاری دارید گفت : ” این موضوع همیشه دغدغه ی اصلی من بوده است و همیشه نیز گفته ام که اگر شعار ما “تئاتر برای همه” است ، پس برای همه گیر شدن آن باید به دنبال اجرای نمایش هایی خارج از سالن های تئاتر باشیم و انصافا گروه های خیابانی در هر شرایطی ، چه در سرما و چه در گرما ، بدون هیچ رابط و حصاری هنرشان را برای مردم عرضه می کنند و نیاز است که تقویت شوند ، با آنها قرارداد بسته شود و اجرای عموم داده شود ، چون ارتزاق این گروه‌ها از این راه است.”

خلیلیان در پایان خاطرنشان کرد : ” امسال چند برنامه پیش رو داریم که پیگیری های آن انجام شده است . در دو ماهه اخیر مصوب شد در بخش آموزش ، به هر استان مبلغی حدود سه میلیون تومان داده شود . همچنین بنده برای اجرای عموم آثار برگزیده جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نیز مطالبه کردم تا قراردادی برای اجرای عموم گروه های برگزیده شهرستانی ذر شهرهای خودشان و گروه های تهرانی در تهران بسته شود . این پیشنهاد تحت عنوان پرکردن یک روز تعطیل تئاتری در کل ایران با حضور گروه های تئاتر خیابانی داده شد تا چراغ تئاتر در شنبه ها هم روشن بماند .  آرزوی قلبی من این است که تئاتر شهر در تمام روزهای سال همانند خیابان های هنر همه جای دنیا که همیشه آثار هنری در آن عرضه می شود ، اجرا داشته باشد . امیدوارم این اتفاق بیفتد چون بچه های خیابانی استحقاق بهترین ها را دارند و بی هیچ منتی هنرشان را برای مردمی عرضه می کنند که از آثار آن ها لذت می برند .”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *