چهار نمایش صحنه‌ای، پنج تئاتر خیابانی و یک اثر رادیویی؛

سهم استان‌های ایران از نهمین روزِ جشنواره‌ی سی و هفتم


سهم استان‌های ایران از نهمین روزِ سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر، چهار نمایش در بخش صحنه‌ای، پنج نمایش در بخش خیابانی و یک اثر در میان نمایش‌های رادیویی است.

به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از روابط عمومی سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر، سهم استان‌های ایران منهای تهران از نهمین روزِ جشنواره‌ی سی و هفتم، سه‌شنبه ۳۰ بهمن چهار نمایش در بخش صحنه‌ای، پنج نمایش در بخش خیابانی و یک اثر در بخش نمایش‌های رادیویی است.

بر این اساس، نمایش‌های «مسجد سلیمان» از شهر اهواز، استان خوزستان، «جعبه» از شهر رشت، استان گیلان، «افسانه امیل و ممیل» از شهر درود، استان لرستان و «ما داریم از این خونه می‌ریم» از شهر مشهد، استان خراسان رضوی چهار نمایشی هستند که سهم استان‌های ایران از روز نهم جشنواره را در بخش صحنه‌ای می‌سازند.

نمایش‌های «لازمان، لامکان» از بندر بوشهر، استان بوشهر، «این کجا و آن کجا» از شهر بروجرد، استان لرستان، «ماشین زمان» از شهر مرند، استان آذربایجان شرقی، «بیگانگی» از شهر آمل، استان مازندران و «درها به روی چه کسی باز می‌شود؟» از شهر آستانه اشرفیه، استان گیلان نیز پنج نمایشی هستند که از استان‌های مختلف ایران مهمان نهمین روزِ جشنواره‌ی سی و هفتم شده‌اند.

نمایش «شبانه» از اصفهان نیز سهم استان‌ها از نمایش‌های رادیویی است.

بر این اساس، نمایش «مسجد سلیمان» به نویسندگی ایوب بختیاری و نبراس میرابیان و کارگردانی ایوب بختیاری از اهواز با مدت زمان ۱۲۰ دقیقه، در دو نوبت ۱۷ و ۱۹:۳۰ در تالار سایه‌ی مجموعه‌ی تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

این نمایش در قالب بخش مهمان اجرا می‌شود و در خلاصه داستانش آمده است: مسجدسلیمان، شهری که با پیدایش نفت آغاز می‌شود، با پول نفت، فرهنگ و تمدن می‌گیرد و وقتی نفتش تمام شد، تبدیل به مخروبه می‌شود.

نمایش «جعبه» به نویسندگی زهرا موسوی و مانا هوشنگ‌نژاد و کارگردانی علیرضا وحدی از رشت با مدت زمان ۸۰ دقیقه در دو نوبت ۱۷ و ۲۰ در تماشاخانه‌ی سنگلج اجرا می‌شود.

«جعبه» در قالب بخش «مسابقه‌ی ایران یک» روی صحنه می‌رود و در خلاصه داستانش آمده است: در اثر جنگ، شش دیوانه با یک نگهبان در بیمارستانی روانی گرفتار شده‌اند. نگهبان مجبور به ترک ‌آن‌ها می‌شود اما مقداری غذا و قرص برایشان می‌گذارد تا اگر مجبور شدند، خودشان کار را تمام کنند. نگهبان کمی پس از ترک آن‌ها، بر اثر انفجار مین می‌میرد و….

نمایش «افسانه امیل و ممیل» به نویسندگی و کارگردانی شهاب امرایی از درود با مدت زمان ۷۰ دقیقه در دو نوبت ۱۷ و ۲۰ در تالار دکتر ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه‌ی ایرانشهر اجرا خواهد شد.

«افسانه امیل و ممیل» در قالب «مسابقه‌ی ایران دو» روی صحنه می‌رود و در خلاصه داستانش آمده است: معصومه، بعد از فوت همسرش به همراه دو پسرش به آپارتمان کوچکی در تهران نقل مکان می‌کند. او که قرار است در شب یلدا به مهمانی شایان همسر آینده خود برود با حضور ناگهانی پدرش مواجه می‌شود و…

نمایش «ما داریم از این خونه می‌ریم» به نویسندگی بهزاد آقاجانی و کارگردانی حسین اکبرپور از مشهد با مدت زمان ۷۰ دقیقه در دو نوبت ۱۸ و ۲۰:۴۵ در تالار استاد سمندریان تماشاخانه‌ی ایرانشهر روی صحنه می‌رود.

در خلاصه داستان این نمایش که در قالب بخش «مسابقه‌ی ایران یک» اجرا می‌شود آمده است: آرش بعد از ۱۷ سال دوری از خانه‌ی پدری، برای دیدن پدرش به خانه برمی‌گردد و…

در کنار این چهار نمایش در بخش صحنه‌ای، در بخش خیابانی نمایش «این کجا و آن کجا» به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی از بروجرد با مدت زمان ۳۵ دقیقه، نخست ساعت ۱۰:۳۰ در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر (عج) و سپس ساعت ۱۶:۳۰ در محوطه‌ی مجموعه‌ی تئاتر شهر اجرا می‌شود.

نمایش «این کجا و آن کجا»، با نگاهی انتقادی، دو نگاه را در رابطه با قهرمانان جنگ در هر اقلیم به چالش می‌کشد و داوری را بر عهده مخاطبانش می‌گذارد.

نمایش «لازمان، لامکان» به نویسندگی رضا بهرامی و کارگردانی مارل ایزدبخش از بوشهر نیز با مدت زمان ۶۰ دقیقه، ابتدا ساعت ۱۱ در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر (عج) و سپس ساعت ۱۶ در محوطه‌ی مجموعه‌ی تئاتر شهر اجرا می‌شود.
نمایش «لازمان، لامکان» سرگذشت اسلحه‌ای را روایت می‌کند که دوست ندارد در هیچ جنگی مشارکت داشته باشد و شلیک کند.

نمایش «ماشین زمان» به نویسندگی پژمان شاهوردی و کارگردانی محمد یوسفی‌زاده از مرند ساعت ۱۷ با مدت زمان ۲۰ دقیقه در محوطه‌ی مجموعه‌ی تئاتر شهر میزبان علاقه‌مندان می‌شود.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: یک روز مانده به آزادسازی خرمشهر، دو فرمانده تصمیم می‌گیرند که به زمان آینده بروند تا ببیند کسی آن‌ها را می‌شناسد یا نه…

نمایش «بیگانگی» به نویسندگی و کارگردانی غنچه شکوهیان از آمل ساعت ۱۶:۳۰ با مدت زمان ۲۰ دقیقه در محوطه‌ی خانه‌ی هنرمندان ایران اجرا می‌شود.

این نمایش فیزیکال، ماجرای آفرینش و تولد زن و مردی است که عاشق هم می‌شوند اما پس از وصال شروع به سانسور و تغییر هم می‌کنند و پس از مدتی تبدیل به دو انسان جدید می‌شوند که یکدیگر را نمی‌فهمند.

نمایش «درها به روی چه کسی باز می‌شود؟» به نویسندگی محمدرضا جعفری‌لفوت و کارگردانی میلاد حسین‌زاده‌راحم از آستانه اشرفیه ساعت ۱۷ با مدت زمان ۲۵ دقیقه در محوطه‌ی خانه‌ی هنرمندان اجرا می‌شود.

در خلاصه داستان «درها به روی چه کسی باز می‌شود؟» به عنوان محصولی از گروه تئاتر تی‌تی آمده است: اعضای گروه نمایش تی‌تی جهت تولید یک نمایش دست به اتود کارگاهی می‌زنند. این بار اما موضوع اتود، چهارچوب دری است که با هر بار عبور از آن به فضای جدید راه پیدا می‌کنند و موقعیتی تازه برای‌شان شکل می‌گیرد.

در بخش نمایش‌های رادیویی «شبانه» به نویسندگی و کارگردانی مهدی شداد از اصفهان با مدت زمان ۴۵ دقیقه در تماشاخانه‌ی سرو اجرا خواهد شد.

در خلاصه داستان «شبانه» آمده است: استوار معینی متوجه می‌شود که تنها پسرش به همراه دیگر جوانان محل، مشغول پخش اعلامیه و دیوارنویسی شعارهای انقلابی است. او به دلیل موقعیت شغلی خود با پسرش مخالفت می‌کندو از طرفی تحت فشار روحی و روانی مامور ساواک مجبور به لو دادن محل تجمع جوانان انقلابی می‌شود. پسر در این حادثه توسط مامور ساواک به شهادت می‌رسد.

سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۲ بهمن تا چهارم اسفند به دبیری نادر برهانی‌مرند در جریان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *