سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر شب گذشته به ایستگاه پایانی خود رسید . در مراسم اختتامیه این جشنواره ، خبرنگار تئاتر فستیوال طی گفت و گویی با علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، برنامه های سال جدید تئاتر را جویا شد . که در ادامه ماحصل این گفت و گو را می توانید بخوانید :
علی مرادخانی با اشاره به فراوانی برنامه هایی که برای سال آینده تئاتر در نظر گرفته شده است ، گفت : ” برنامه های زیادی داریم که نمی توان به تمام آنها اشاره کرد ، ولی به عنوان مثال یکی از کارهایی که قرار است در سطح استان ها انجام شود ، گسترده تر کردن پلاتو ها است و در شهر تهران نیز قرار است ، ” تئاتر پایتخت ” در اختیار هنرمندان قرار گیرد . ما با وزارت مسکن برای زمین آن توافق کرده ایم ، کلنگ آن را می زنیم و امیدوارم هستم که به زودی به بهره برداری نزدیک شویم . اینها کارهای مهم زیرساختی است و به نظرم اگر این اتفاق در آن مجموعه ها بیفتد ، اتفاقات مهمی رقم خواهد خورد .”
وی افزود : ” امیدوار هستم به کمک نهاد های مختلف به ویژه شهرداری محترم تهران ، سال آینده ، سال خوبی برای تئاتر کشور باشد . آقای وزیر هم قول دادند ، بنده هم پیگیری خواهم کرد . همچنین آقای دکتر نوبخت که همیشه کمک حال ما بوده اند نیز در این زمینه کمک می کنند که ما بتوانیم بودجه ها را افزایش دهیم . بودجه امسال برای تئاتر کشور نسبت به سال های گذشته تقریبا دوبرابر شده است ، اما سعی خواهیم کرد که از این رقم هم فراتر برویم و همانطور که آقای وزیر قول دادند ، سال فراخ دستی برای انجام کارها باشد .”
معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با مغفول ماندن تئاتر خیابانی توضیح داد : ” جایگاه تئاتر خیابانی نسبت به کارهای دیگر مهم است . ما در مریوان جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی داریم ، استقبال خوبی هم از آن می شود و کشورهای اطراف علاقه مند به شرکت در آن هستند ، ما باید این دستمایه را نگه داریم و روی آن کار کنیم و به این وسیله بتوانیم تئاتر خیابانی را گسترده تر کنیم . به همین خاطر است که در مراسم اختتامیه ، تئاتر خیابانی ، اولین جایزه را بعد از تئاتر محیطی ، دریافت می کند . تئاتر خیابانی می تواند در درون جامعه و در فرهنگ عمومی ما نفوذ داشته باشد و این خیلی اتفاق مهمی است ، اگر یادتان باشد ما سال های سال تئاتر خیابانی داشته ایم . کسانی بوده اند که کارهای پهلوانی ، پرده خوانی و اینگونه نمایش ها را اجرا می کردند .”
وی در ادامه گفت : ” ما باید بتوانیم تئاتر خیابانی را با مقتضیات امروزمان اجرا کنیم . امیدوار هستم که به زودی بتوانیم با شهرداری ها مذاکره کنیم و در شهر تهران یا شهرهای دیگر محل هایی را برای اجرای گروه ها در روزهای تعطیل داشته باشیم ، این خود می تواند جایگاه پیدا کند . به عنوان مثال شما فکر کنید که در پردیس های تهران ، مکان هایی که مردم تردد های خاص و توقف هایی از باب گردشگری یا تفریحات دارند ، بتوانند با چنین پدیده ای مواجه شوند . که هم از لحاظ معرفتی می تواند برای مردم خوب باشد و هم مردم علاقمند دیدن چنین کارهایی هستند . امیدوار هستم که سال آینده مقدار زیادی بتوانیم روی این مسئله کار کنیم .”