مبارک ، “کدوزری” و باقی عروسک ها به خانه هایشان برگشتند


یادداشتی بر نمایش “کدوزری” به کارگردانی محمد اعلمی

تئاتر فستیوال

پانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی نیز با تمام ضعف ها و نقاط قوتش به پایان رسید . جشنواره ای که آنطور که باید و شاید نه به راستی عروسکی بود و نه بین المللی . اما خدا را شکر می کنم که برای آخرین اجرا به تماشای نمایشی نشستم که نه تنها حداقل ها را داشت بلکه می توان از آن به عنوان یکی از بهترین های پانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی نام برد .

نمایش “کدوزری” به کارگردانی محمد اعلمی نمایشی عروسکی ، موزیکال و قصه گو است ، نمایشی که قصه اش به خوبی پرداخت و دراماتورژی شده است .

اگر بخواهیم علاوه بر نمایشنامه به باقی ارکان نمایش بپردازیم باید گفت که نمایش ، عروسک گردانان و در واقع بازیگران بسیار خوبی دارد . عروسک گردانان با خوب بازی دادن عروسک ها (پرسوناژهای اصلی نمایش) شخصیت آنها را برای مخاطب باورپذیر  و احساساتشان را به مخاطب منتقل می کنند . عروسک گردانان علاوه بر عروسک گردانی ، خود نیز به طور مستقل در نمایش نقشی را بر عهده دارند . بازیگران و بازی دهندگان نمایش ، تماشاگران خود ، از کودک ۴ ساله تا پیرزن ۶۴ ساله را با خود همراه می کنند .

طراحی لباس و دکور یکی  دیگر از نکات قوت اثر است که نشان از حسن سلیقه کارگردان و طراح صحنه و لباس دارد . در طراحی لباس عروسک گردانان و عروسک ها به این نکته توجه شده که لباس عروسک گردان و عروسک طراحی مشابه ای داشته باشد . دکور نیز به صورت فعال و انعطاف پذیری طراحی شده است . بخش اعظم آن شامل یک گاری می باشد که به فراخور نمایش به فضاهای مختلفی همچون خانه ، زمین کشاورزی ، قهوه خانه و … تبدیل می شود .

نمایش “کدوزری” نمایشی است که از هر لحاظ شایستگی حضور در یک جشنواره نمایش عروسکی را دارد . نمایشی ساده و بی مدعا که هم مخاطب خردسال می تواند از آن لذت ببرد هم مخاطب بزرگسال . نمایشی که گزینه خوبی برای حسن ختام جشنواره نمایش عروسکی به حساب می آید  چرا که در این جشنواره آثار بسیاری را مشاهده کردم که نه عروسکی بودند و نه آنکه حداقل های تاتر را داشتند اما در “کدوزری” هر دو فاکتور قابل مشاهده می باشد .

در انتها تنها این سوال برای من باقی مانده است که ملاک تصمیم گیری هیات انتخاب برای حضور نمایش هایی که به رکن اساسی یک نمایش یعنی قصه گویی توجه نکرده اند ، چه برسد به عروسکی بودن ، در جشنواره ای به اصطلاح بین المللی و البته عروسکی ، چه می تواند باشد ؟!

فرهاد ابراهیمی والا – تئاتر فستیوال

۲ نظر ثبت شده است .

  1. رضا گفت:

    عزیز من ملاک اینه که آشنا باشی. خوششون بیاد ازت. کارت اون چیزی باشه که میخوان !!! بازم بگم؟

  2. کمالی گفت:

    من با دختر ۴ ساله ام این نمایش رو دیدم و هردو لذت بردیم. ممنونم از عوامل نمایش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *