نمایش خیابانی “زیرزمین” به نویسندگی و کارگردانی مسعود براهیمی از اصفهان یکی از نمایش هایی است که در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر در محوطه تئاتر شهر اجرا شد . به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با کارگردان این نمایش داشته است که می توانید آن را در ادامه بخوانید .
مسعود براهیمی در توضیح نمایش “زیرزمین” گفت : نمایش “زیرزمین” داستان زندگی ۴ موش است که به تهران آمده اند و می خواهند تهران را با اعتراضهای شان بگیرند ، با این شعار که تعداد ما موش ها بیشتر است و تهران برای ما است و به جنگ با مردم میروند که در نهایت با سمپاشی شبکه های فاضلابی نابود می شوند .
او ادامه داد : اتفاقی که در نمایش می افتد در واقع اتفاقی است که در چند سال آینده خواهد افتاد . متاسفانه در حال حاضر ۱۵ میلیون موش در شهر تهران داریم و این اتفاق در حدی است که اگر یک زلزله ۳ ریشتری در تهران بیاید ، در عرض یک ساعت طاعون شهر تهران را می گیرد .
این کارگردان تئاتر با بیان اینکه متاسفانه خیلی از گروه های تئاتر خیابانی و محیطی به مسائل گذشته میپردازند ، گفت : به عنوان مثال دریاچه ارومیه یا زاینده رود خشک می شود ، تازه یادشان میافتد که به این مسئله بپردازند . من در کارم به سمتی می روم که اتفاقاتی که در چند سال آینده ما را تهدید میکند را گوشزد کنم . وظیفه ی یک هنرمند این است که خطرات و آسیب هایی که دارد اتفاق میافتد را گوشزد کند .
وی افزود : تئاتر خیابانی باید آسیب های اجتماعی را ببیند . خطر طاعون که الان تهران را تهدید میکند ، واقعاً یک خطر جدی است و چیزی که در نمایش من مهم بود این است که من نمی گویم فلان سازمان باید کاری کند ، به این می پردازم که خود آدم ها می توانند کاری کنند که دیگر مشکل طاعون را در تهران نداشته باشیم .
براهیمی همچنین در مورد وضعیت تئاتر اصفهان به خبرنگار تئاتر فستیوال گفت : در اصفهان در چند سال گذشته خیلی اتفاقات خوبی به لحاظ تئاتری افتاده است . اگر اصفهان را بخواهیم با شهرهای دیگر مقایسه کنیم ، می توان گفت جزء ۵ شهر اولی است که تئاتر کار میکند و از این بابت غنی است . اما اگر بخواهیم اصفهان را با تهران مقایسه کنیم ، خیلی ضعیف است . این به این معنی است که تئاتر ایران فقط در تهران متمرکز شده و این اشتباه است . البته خدا را شکر به لطف دکتر اسدی ، دبیر جشنواره تئاتر فجر ، امسال در اصفهان جشنواره تئاتر فجر استانی داشتیم . دکتر اسدی تئاتر را دارند به استانها میبرند و سامان خلیلیان عزیز ، واقعا میدانند که چه کار میکنند . تحصیلکرده این رشته هستند .خیلی خوب است که تئاتر را به سمتی می برند که شهرستان ها درگیر آن می شوند .
او با بیان اینکه امسال برخلاف سال های گذشته ، تئاتر بیرونی را در جشنواره فجر داریم ، گفت : مردم با گونه هایی مثل آلترناتیو ، بیرونی و محیطی ناآشنا بودند ، به نظرم اتفاقی که امسال افتاد خیلی خوبی است و ما شاهد اتفاقات بهتری در چند سال آینده نیز خواهیم بود .
مسعود براهیمی در پایان با بیان اینکه در گذشته تئاتر صحنه ای کار می کرده است ، گفت : از زمانی که اولین کار تئاتر خیابانی ام را انجام دادم ، به شدت شیفته تئاتر بیرونی شدم . سال های گذشته چند کار صحنه ای انجام می دادم و یک کار بیرونی ، الان به گونه ای شده است که چندین کار بیرونی انجام میدهم و شاید یک کار صحنه ای . در کارگردانی به شدت علاقمند به گونه تئاتر بیرونی هستم چون ارتباط بسیار نزدیکی با مخاطب دارد و هیجان و انرژی که از مخاطب در تئاتر بیرونی می گیریم خیلی برای من ارزشمند است .