نمایش خیابانی “شال برون” به نویسندگی و کارگردانی امیر امینی از لاهیجان یکی از نمایش هایی است که در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در محوطه مجموعه تئاتر شهر اجرا شد. به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با کارگردان این اثر نمایشی داشت که می توانید آن را در ادامه بخوانید:
امیر امینی با بیان اینکه نمایش “شال برون” یکی از آیین های گیلان است، در این مورد توضیح داد: این نمایش بر اساس واقعیت است، واقعیتی که از آبا و اجدادم به من رسیده است. در نمایش، ماجرای آشنایی پسر روس و پسر روستایی با دختر ارباب را می بینیم که این اتفاق در چهارشنبه آخر سال می افتد و پسر روس و پسر روستایی، عاشق دختر ارباب می شوند و به رقابت با هم می پردازند و جنگی بین شان صورت می گیرد. چون ارباب راضی به ازدواج دخترش با پسر روستایی نبود، مجبور می شود بین پسر روستایی و پسر روس مسابقه برگزار کند که پسر روستایی برنده مسابقه می شود و ارباب هفت شبانه روز جشن میگیرد. ما نمایش را با شادی تمام کردیم ولی در واقعیت در شب هفتم پسر روس، پسر روستایی را میکشد.
او همچنین در مورد قدمت این آیین گفت: این آیین خیلی قدیمی است اما الان آیین شال برون ها یا همان شال انداز ها انجام نمیشود.
کارگردان نمایش “شال برون” در مورد تمرینات مربوط به این نمایش و اعضای گروه توضیح داد: همه اعضای گروه لاهیجانی هستیم و نزدیک نه سال است که این گروه را دارم و پنج ماه برای این نمایش تمرین داشتیم.
کارگردان نمایش “شال برون” با اشاره به اینکه شانزده دوره است که به عنوان بازیگر یا کارگردان در جشنواره تئاتر فجر حضور داشته است، در مورد حضور در دیگر جشنواره ها گفت: ما پس از جشنواره تئاتر فجر به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان خواهیم رفت.
او در مورد وضعیت تئاتر لاهیجان اظهار کرد: در شهرستان ها نه بودجه ای هست و نه چیز دیگری. هر کسی هم که کار میکند فی سبیل الله است و بچه ها خودشان زحمت میکشند و کار میکنند.