نمایش خیابانی “هم نفس” به نویسندگی و کارگردانی علی محمد رادمنش یکی از نمایش هایی است که در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر در محوطه تئاتر شهر اجرا شد. به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با کارگردان این اثر نمایشی داشته است که می توانید آن را در ادامه بخوانید:
علی محمد رادمنش نویسنده و کارگردان « هم نفس » در رابطه با قصه ی این نمایش توضیح داد : « هم نفس » نمایشی درباره زندگی واقعی مادری است که دو فرزند دوقلوی خود را به جبهه هدیه می کند . پدری هم بالای سر آن ها نبود . بعد از آنکه بچه هایش شهید می شوند ، علاقه و عاطفه خاصی به حاج قاسم سلیمانی و ارتباط تنگاتنگی باهم داشتند و او را مثل پسر خود می دانست . حاج قاسم مدت ها به این مادر که از عشایر هم بود ، سر می زد . آنقدر ایشان برای این مادر عزیز بود که بعضی از اوقات ، پشت تلفن ، قربان صدقه ی او می رفت و دوست داشت سردارسلیمانی به او سربزند .
او ادامه داد : این مادر منتظر سردار بود تا به او سر بزند اما مادر می بیند خبری نمی شود . می گوید : « بر سر مزار یکی از فرزندانم که پیکری از آن به من رسیده است ، بروم تا دلم باز شود . » (پیکر فرزند دیگر او را آب اروندرود با خود به خلیج فارس برده است) . وقتی وارد شهر می شود عکس سردار سلیمانی را می بیند و متوجه می شود که ایشان شهید شده اند . بر سر مزار به شهید سلیمانی می گوید : « بعد از شهادت بچه هایم تو به من سر می زدی ، خیالت راحت باشد ، از این به بعد من به تو سر می زنم . » این نماد استقامت عشایر است . حاج قاسم سلیمانی هم یکی از عشایر بود . عشایر ، همیشه نجات بخش مرزهای ما بودند .
رادمنش با بیان این که این نمایش می توانست با پروداکشن عظیم تری اجرا شود ، گفت : ولی من نمی خواستم صمیمیت اجرا که به حقیقت جبهه جنگ و مردم نزدیک تر است ، از بین برود . به همین خاطر سادگی را در این اثر انتخاب کردم . در کارهای پیشین با ۴۰ بازیگر و انواع شیوه های اجرایی کارگردانی می کردم اما دوست داشتم این نمایش شیوه رئالیستی بسیار ساده داشته باشد و فقط از تکنیک هایی ، برای عبور از زمان استفاده شود .
کارگردان نمایش « هم نفس » در پاسخ به این سوال که با توجه به پتانسیل این نمایش برای اجرای صحنه ای ، آیا تصمیمی برای انجام این کار دارد یا خیر ، گفت : عزیزانی که تاکنون این نمایش را دیده اند نیز این پیشنهاد را به من داده اند که صحنه ای این نمایش را تولید کنیم .
علی محمد رادمنش در پایان با بیان این که جشنواره تئاتر فجر در چند سال اخیر ، روند خوبی را طی می کند ، در رابطه با این دوره از جشنواره تئاتر فجر توضیح داد : چند سالی است که جشنواره تئاتر فجر روند خوبی را طی می کند و دلیل آن حضور مدیران تئاتری است که همه بخش ها را درک کرده اند و در انواع شکل ها و شیوه های هنری مثل بازیگری ، نویسندگی ، کارگردانی ، مدیریتی و تئاتر خیابانی تجربه دارند . وقتی این افراد کنار هم قرار گرفته اند باعث شده که جشنواره تئاتر فجر سیر خوبی را طی کند . هرچند ممکن است نقد هایی وارد باشد اما من که جشنواره های خارجی و ایرانی زیادی را دیده ام ، مصرانه می گویم که ما جشنواره ی بسیار خوبی برگزار می کنیم و به نظر من از لحاظ برگزاری جشنواره در دنیا بسیار ویژه هستیم . هر کس از منظری می بینید اما من کاملا منتقدانه ، این مسئله را بررسی می کنم و این نکته را می گویم .