در گفت و گوی اختصاصی با تئاتر فستیوال :

فاطمه بحرینی : “دریا سمیر کو” ادای دین به آیین و فرهنگ خاص مردم جنوب است .


نمایش خیابانی “دریا سمیر کو” نوشته طاهره اسدی و کارگردانی فاطمه بحرینی از آبادان یکی از نمایش هایی است که در هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی در محوطه تئاتر شهر اجرا شد . فاطمه بحرینی که در دوره قبل جشنواره شرکت کرده بود ، طی گفت و گو با خبرنگار تئاتر فستیوال از ادای دین خود به آیین ها و فرهنگ مردم جنوب گفت که می توانید آن را در ادامه بخوانید :

فاطمه بحرینی در مورد ایده شکل گیری نمایش دریا سمیر کو و آیین های استفاده شده در آن گفت : با توجه به اینکه اصالتا بوشهری هستم ، دوست داشتم به دو آیین و فرهنگ که خاص مردم جنوب است و بین آبادان ، خرمشهر ، بوشهر و … مشترک است ، ادای دین کنم . یکی از این آیین ها نیمه خوانی است ، همان چیزی که اول نمایش دیدید ، شعر می خوانند . کار کردن روی لنج خیلی سخت است ، جاشو ها برای اینکه بتوانند فشار کار را پایین بیاورند ، شعر می خوانند ، یک سری شعر های تکراری ، حالا هر چیزی که می تواند در روزمره شان باشد و من برای نمایشم سعی کردم شعرهای شاد را انتخاب کنم ولی ممکن است خیلی از سختی هایشان را هم بگویم مثلا اینکه آب نداریم ، نان نداریم ، برق نداریم ، این مسائل را هم می توانم در آن بگویم .

وی در این رابطه ادامه داد : پس از نیمه خوانی ، آیین دوم این است که وقتی کسی در دریا غرق می شود ، می روند کنارش سنج و دمام می زنند ، عزاداری می‌کنند تا دریا که با آنها قهر کرده و آن فرد را از آنها گرفته ، دلش به رحم بیاد و جنازه را پس بدهد . در این نمایش ، سمیر یک تازه داماد بود که از بین رفته بود و دریا آن را پس نداده بود .
بحرینی در پاسخ به سوال خبرنگار تئاتر فستیوال مبنی بر اینکه شاید این نمایش را می شد بدون عروسک  اجرا کرد ، گفت :ما می‌خواستیم کارمان فانتری باشد و یک حالت رویا و واقعیت داشته باشد . در عالم رویا عروسک ها بودند که وجود داشتند و نقش آفرینی می کردند . ساخت این شش کله ، یک ماه زمان برد .

کارگردان “دریا سمیر کو” همچنین در مورد غیر رقابتی بودن جشنواره نمایش عروسکی اظهار کرد : خیلی خوب است ، چون دیگر بچه ها دغدغه اینکه چه کسی مقام می آورد را ندارند . همه فقط می آیند ، آن چیزی که دارند را نشان دهند .
فاطمه بحرینی در پایان گفت : کاش کمی تئاتر عروسکی در بقیه ی شهرها جان بگیرد ، واقعا در بقیه شهر ها تئاتر عروسکی وجود ندارد . من موافق چرخشی بودن جشنواره هستم ، اینکه چند سال یک بار ، جشنواره در یک شهر و یک استان برگزار شود . در شهر خودمان اصلا تئاتر عروسکی اجرا نمی شود ، مگر اینکه اینگونه نمایش ها را در تهران ببینیم . شهرستان ها از لحاظ اینکه بتوانند مشق نظری کنند ، این نوع نمایش را ببینند ، مدرس داشته باشند ، بتوانند تجربه های مختلف انجام دهند ، خیلی ضعیف هستند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *