نمایش “درخونگاه” به نویسندگی و کارگردانی عبدالرضا اکبری در تماشاخانه مهر حوزه هنری در حال اجراست . به بهانه ی اجرای این نمایش خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی کوتاه با پندار اکبری بازیگر جوان این نمایش انجام داده است که در ادامه می توانید ماحصل آن را بخوانید :
پندار اکبری بازیگر نمایش “درخونگاه” در رابطه با ویژگی های نقشی که در این نمایش بر عهده دارد ، گفت : “درخونگاه” نمایشی صرفا ایرانی است که پدرم آن را نگاشته است . “درخونگاه” نگاهی طنز به قصه های معروف ایرانی که با زمان حال و اتفاقات روز جامعه ی ما تلفیق شده ، دارد . در این نمایش نقش کاکا آکل را بازی می کنم ، تیپ و ظاهر شخصیت این پرسوناژ کاملا با فیزیک من متفاوت است و سنش نیز از من بیشتر است . کاکاآکل ؛ کاراکتر طنزی دارد و جاهل است . بر سر یک اتفاق عشقی ، زندگی اش دگرگون می شود .
وی در خصوص قصه نمایش “درخونگاه” گفت : این قصه بار کمیک دارد . در این فضای طنز حرف های زیادی زده میشود و به این واسطه اتفاقات کمیکی در بین کاراکترهای اصلی قصه شکل می گیرد .
اکبری با اشاره به اجرای این نمایش در هجدمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی در خصوص تمرینات این نمایش بیان کرد : ما به دلیل اجرای این نمایش در جشنواره نمایش های آیینی و سنتی تمریناتمان را از خرداد ماه شروع کردیم و در هفته سه جلسه تمرین می کردیم . ولی بعد از بازبینی های جشنواره کمی فشرده تر تمرین کردیم تا به اجرا در حوزه هنری برسیم .
بازیگر نقش کاکا آکل در پاسخ به این سوال که فاصله گرفتن نسل جوان از نمایش های آیینی و سنتی را در چه می داند ، گفت : این اتفاق باید آموزش داده شود و بستر آن فراهم شود . شاید ما ۴ نفر داشته باشیم که برای نمایش های ایرانی کمانچه و تنبک می زنند در صورتی که تعداد نوازندگان کمانچه ، تنبک و سازهای دیگر زیاد است ، ولی آن هایی که لحظات نمایش ایرانی را بشناسند ، خیلی کم هستند و این موضوع باید پرداخت شود .
وی ادامه داد: تا چند سال همین چند نفر می توانند ، این بار را به دوش بکشند . بازیگرانی که در عرصه ی سیاه بازی فعال باشند یا فضای نمایش ایرانی و لم های آن را بشناسند ، خیلی کم داریم و نسلی هستند که در حال حاضر سن شان خیلی بالا است. نسل جوان را باید به این سمت کشاند ، به آن ها آموزش داد و این نمایش را نه در ایران بلکه خارج از ایران در کشوهای مختلف به عنوان یک نمایش شاخص معرفی کرد . فکر میکنم باید در آموزشگاه ها و دانشگاه ها صرفا شاخه ای برای آموزش نمایش ایرانی بگذارند .