مهدی جواهری یکی از هنرجویان میکائیل شهرستانی که این روزها در نمایش “شاعر” نقش پرسوناژ (پاسکالی) را بازی می کند ، پیش از این نیز در نمایش های “دایی وانیا” و “ارباب پونتیلا و نوکرش ماتی” به کارگردانی میکائیل شهرستانی به روی صحنه رفته است . به بهانه ی اجرای نمایش “شاعر” که در تماشاخانه دراما در حال اجرا می باشد ، خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با مهدی جواهری داشته است که می توانید آن را در ادامه بخوانید .
مهدی جواهری در ابتدا با بیان اینکه که پاسکالی ، پدر و مغز متفکر خانواده است ، در مورد این پرسوناژ توضیح داد : پاسکالی فردی است صنعتی ، که از پایین ترین سطح اجتماع (کارگری) توانسته با زد و بندهای غیر معمول ره چند ساله را چند شبه ، طی کند و زندگی بورژوایی بر هم بزند . او مردی است صنعتی و راسخ در تفکرات بورژوایی خود . و چون هر چیزی را با ارزش مادی آن می سنجد ، غیر منطقی و مستبد است . و قیاس او برای انتخاب انسان ها سرمایه های مادی آنها است.
این بازیگر جوان در ادامه در مورد چگونگی نزدیک شدن به این پرسوناژ گفت : پاسکالی شخصی برونگرا ، رک و حدود ۶۵ سال است ، که من سعی کردم با زیرتر کردن صدا و کندی در حرکات نزدیک به سن و سال او شوم و برای نزدیکی به شخصیت او مجبور به شکستن چند هنجار اجتماعی مانند احترام به حق انتخاب دیگران ، مأخوذ به ادب بودن و … شوم.
بازیگر “دایی وانیا” با بیان اینکه مسلما هر بازیگری مقداری از شخصیت خود را در نقشی که بازی می کند ، دارد ، اضافه کرد : اکثر بازیگران یا به خاطر شیرینی در اجرا یا به خاطر فضای نمایش ، خورده بازی هایی به نقش اضافه خواهند کرد. که البته در این کار این گونه اضافات زیر نظر کارگردان و در راستای نقش انجام می شود .
او همچنین در مورد تمرینات مربوط به نمایش “شاعر” گفت : مراحل تمرین از هفته ای یک روز با تمرین دور خوانی شروع شد که در طی پنج ماه تمرین به تمرینات هر روزه با میزانسن به اتمام رسید.
مهدی جواهری در پایان در مورد همکاری با میکائیل شهرستانی چه به عنوان کارگردان نمایش و چه به عنوان استاد گفت : سلیقه و تکنیک آقای شهرستانی در مقام کارگردان بی نظیر است ، و من چون برای چندمین بار است که افتخار این را دارم که در مقام بازیگر در معیت ایشان باشم این بار هم توانستم از دانش شان استفاده کنم . اما در مقام استاد باید عرض کنم ایشان شخص سخاوتمندی هستند که بی دریغ دانش شان را به شاگردانشان انتقال می دهند ، حتی فوت کوزه گری را.