نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی به دبیری بهنام نوایی نیز پایان یافت و همچون سایر جشنواره ها برگزیدگان خود را شناخت . حال که جشنواره پایان یافته است ، باید دید چه می توان کرد تا جریان تئاتر دانشگاهی بتواند به درستی به راه خود ادامه دهد و در این میان بایستی به چه ژانرهایی توجه بیشتری داشته باشد تا آینده تئاتر کشور در مسیر خوب و درستی حرکت کند . از این رو خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با مهدی شفیعی ، مدیر کل هنرهای نمایشی داشته است که می توانید در ادامه بخوانید .
مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی درباره کیفیت برگزاری نوزدهیمن جشنواره تئاتر دانشگاهی به خبرنگار تئاتر فستیوال گفت : من موفق نشده ام بسیاری از کارهای اجرا شده ی دانشجویان را ببینم اما یکی ، دو کار را دیده ام که از سطح خوبی برخوردار بودند . چند ماه پیش از آغاز جشنواره ، زمانی که بهنام نوایی عزیز ، بابک احمدی و مهدی آشنا و دوستان ستاد برگزاری ، مقدمات برگزاری جشنواره را پیگیری می کردند ، به نوعی با هم در ارتباط بودیم و بسیار خوشحال هستم که جشنواره دانشجویی امسال ، هم به لحاظ برگزاری و هم کیفیت آثار ، در سطح خوب ، قابل قبول و بهتر از گذشته برگزار شد . این جای تبریک و خسته نباشید به همه دوستان برگزار کننده را دارد .
او افزود : ما اگر در جریان برگزاری جشنواره به دنبال جریان سازی ، کشف استعدادها و ایجاد اتفاق باشیم ، قطعا جشنواره دانشگاهی یکی از جدی ترین و با اصالت ترین رویداد های تئاتری کشور است که خوشحالم مسیر خودش را پیدا کرده و به نحو مطلوبی برگزار شد .
مدیر کل هنرهای نمایشی در مورد فضای آموزشی مورد نیاز در دانشگاه ها برای تربیت نسل موفق و خوبی از هنرمندان تئاتر ، توضیح داد : آنچه مسلم است ، جریان حرفه ای تئاتر غایت آموزشی است که ما در دانشگاه ها می دهیم ، چه در زمینه تولید و چه در زمینه اخلاق حرفه ای ، تبلیغ ، عرضه اثر و هر آن چیزی که در تئاتر اهمیت دارد . ما اگر در جریان دانشجویی در دانشگاه ها از سرفصل دروس گرفته تا آداب حرفه ای تولید تئاتر و آداب حرفه ای برخورد به خوبی توجه کنیم ، قطعا تئاتر مان آینده ی خوبی خواهد داشت و فضای معقول و درستی پیدا خواهد کرد . قطعا تا ایده آل ها فاصله داریم اما نشانه های خوبی را برای حرکت در مسیر و جریان درست برای تئاتر کشور می بینیم . من مطمئنم تئاتر ما با این اتفاق ها قطعا روزهای خوبی را خواهد دید .
شفیعی با تاکید بر اینکه تئاتر دانشجویی باید همه ژانر ها را جدی بگیرد ، در پایان گفت : خصوصا باید به دو ژانر کودک و خیابانی توجه ویژه ای داشته باشد .نمی دانم به چه دلیلی دانشجویان ما معمولا خیلی سمت این ژانرها نمی روند ، در صورتی که می توانند در جامعه ، تربیت مخاطب کودک و ارائه آثار خوب در زمینه تئاتر کودک بسیار تاثیرگذار باشند و قطعا می توانند آینده تئاتر را ، هم به لحاظ هنرمند و هم مخاطب تضمین کنند . هر چه جریان تئاتر خیابانی فرهیخته تر شود و از عمق بیشتری برخوردار باشد ، و جریان دانشگاهی توجه بیشتری به آن داشته باشد ، می تواند مخاطب بیشتری را به تئاتر جلب کند و به لحاظ فرهنگی در جامعه تاثیر گذار باشد . امیدوارم در آینده شاهد باشیم جریان تئاتر دانشگاهی به این دو ژانر توجه بیشتری کند .
ممنون از حمایت مهدی شفیعی ، مدیر کل هنرهای نمایشی