در مصاحبه اختصاصی با تئاتر فستیوال :

مهدی غلامی : نمایش سنتی یک هویت ملی است


نمایش ” غم نومه فریدون ” به کارگردانی مهدی غلامی در اولین روز از نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی در سالن اصلی تالار محراب به روی صحنه رفت . به بهانه اجرای این نمایش در جشنواره ، خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با این کارگردان انجام داده است که در ادامه می توانید آن را بخوانید :


نازنین محب اهری – تئاتر فستیوال : مهدی غلامی در رابطه با نمایش ” غم نامه ی فریدون ” و حضور این نمایش در جشنواره نمایش های آیینی و سنتی توضیح داد : نمایش “غم نومه فریدون ” یک تراژدی فانتزی ، نوشته آقای پیمان قدیمی است . این نمایش کلاژی از چند قصه از جمله قصه های احمد شاملو، غلامحسین ساعدی و چند نویسنده شریف دیگر می باشد . قصه هایی که یا سینه به سینه نقل شده اند و یا مکتوب شده اند . از این رو نمایشنامه ای به نام «غم نومه فریدون» به رشته تحریر درآمد و آهنگسازی این کار توسط استاد حسین علیزاده بود . البته این آلبوم را قبلا خود آقای قدیمی به صورت آلبوم صوتی کارگردانی کرده بودند. من دومین دوره است که در جشنواره نمایش های آیینی و سنتی شرکت می کنم ، تاکنون نیز با دغدغه در این جشنواره حضور داشتم تا ثابت کنم که نمایش های آیینی و سنتی از سطح پایینی برخوردار نیستند . ما باید به نمایش های فولکلورمان تکیه کنیم و به قول معروف تنها با چهار تا چهارپایه روی صحنه نیاییم . نمایش سنتی تعریف مشخص دارد ، دکور دارد ، متن دارد ، کارگردانی و بازیگری دارد و یک هویت ملی است. امیدوارم جشنواره پر رنگ تر از سنوات گذشته خود برگزار شود. امروز روز اول جشنواره بود و ما هم طبیعتا با تنها دو اجرا نمی توانستیم آن طور که میخواستیم به یک اجرای مطلوب برسیم . ولی تماشاچی از کار راضی بود و ما نیز راضی هستیم و امیدواریم جشنواره در سنوات آینده بهتر و قوی تر از این برگزار شود.
این کارگردان در پایان ضمن تشکر از داوود فتحعلی بیگی ، دبیر نوزدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی  گفت : آقای فتحعلی بیگی بانی این جشنواره بودند . من از ایشان بسیار تشکر می کنم . ایشان خاک جشنواره را خوردند و تا اینجا هم هر قدر در توانشان بوده ، به آن عمل کردند . نقد من به این جشنواره همان دغدغه های همیشگی بچه های تئاتر ، بخش مالی جشنواره است که هزینه هایی که به عنوان تنخواه به گروه ها داده می شود ، کفاف دکور و آن چیزی که در خور و در شأن یک اثر ملی و کار ملی است را نمی دهد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *