در گفت و گوی اختصاصی با تئاتر فستیوال :

علیرضا ناصحی : در “کمانچه ، آب و دیگران” از موسیقی ملل و ضدکلیشه ای استفاده کرده ایم .


علیرضا ناصحی بازیگر و کارگردان تئاتر یکی از هنرمندان پرکار هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی بوده است . او علاوه بر نمایش “کمانچه ، آب و دیگران” که در چهارمین روز جشنواره در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه رفت ، دو نمایش دیگر نیز در بخش های تجربه و پاتوق کودک داشته است . به بهانه ی اجرای نمایش “کمانچه ، آّب و دیگران” خبرنگار تئاتر فستیوال ، گفت و گویی با وی داشته است که می توانید آن را در ادامه بخوانید :

تئاتر فستیوال

نازنین محب اهری –تئاتر فستیوال : علیرضا ناصحی با بیان اینکه راوی نمایش “کمانچه ، آب و دیگران” عروسک های کمانچه هستند ، گفت : این نمایش در مورد کمبود آب در جهان است و گویی راوی های داستان می گویند ، یکی بود یکی نبود و شروع به روایت داستان می کنند اما درواقع این ها را موسیقی به ما می گوید .

کف پایی هست که برای گلدانش آب ندارد و سفری را آغاز می کند که متاسفانه در طول سفرش ، محیط زیست را آلوده ، پر از بیماری و کمبود آب می بیند و در نهایت در بیابان و خشکسالی از بین می رود .

در تابلوی آخر نمایش نشان داده می شود که در آینده با بارش ، برای هر گلدان مان ، حدود نصف لیوان آب خواهیم داشت . و فکر می کنم باید بیشتر مواظب بچه ها ی مان باشیم چون این اتفاق دارد می افتد .

وی در مورد حضور کودکان خردسال در سالن اجرا در حالی که گروه سنی نمایش ، در جدول بزرگسال ذکر شده و در واقع ویژه ی مخاطب نوجوان است، گفت : کودکان هم می توانند صد در صد نمایش را درک کنند . نوجوان دو بخش دارد ، چون پسر خودم هم نوجوان است ، به صورت عینی به شما می گویم که نصف او کودک خردسال است و نصف دیگرش در حال بزرگ شدن است .

کارگردان نمایش “کمانچه ، آب و دیگران” در این مورد توضیح داد : بخش کودکی شان را در کف پا ، نشان دادیم که در حال بازی با مگس ها است و حرکت های موجود در آن را تماشاچی دوست دارد . فکر می کنم خیلی از بچه ها درک می کنند که آب دارد چگونه مصرف می شود ، این را از واکنش هایشان متوجه شدم . در حال حاضر نوجوان های ما جلوتر از بزرگسالان هستند ، آنقدر در دنیای مجازی و آن طرف و این طرف همه چیز را می بینند که خیلی پیشرفت کرده اند .

این بازیگر تئاتر در مورد موسیقی این نمایش نیز اظهار کرد : تنها چیزی که شاید مقداری ناهمگون به نظر برسد و ضد کلیشه باشد ، موسیقی هایی است که در این نمایش از آن ها استفاده کرده ام چرا که ما به یک سری موسیقی کلیشه ای برای این نوع نمایش ها عادت داریم .

من از موسیقی جهان استفاده کردم و فکر می کنم که نوجوان ها به موسیقی های خوب احتیاج دارند چون در حال حاضر موسیقی های خوبی گوش نمی دهند . شاید از این طریق علاقه مند شوند و کمی به دنبال موسیقی های خوب بروند .

علیرضا ناصحی در پایان در مورد روند و کیفیت برگزاری جشنواره گفت : تا وقتی خانم برومند هست که انشاالله سایه شان مستدام باشد ، آنقدر ایشان مدیر فرهنگی و هنرمند هستند و دغدغه ها ی تئاتر عروسکی و تئاتر را می شناسند که آدم دلش قرص است . به همین دلیل ، به نظر من جشنواره همچنان می تواند ادامه پیدا کند و در حال حاضر دارد به بهترین نحو اداره می شود .

هر زمانی که خانم برومند ، کاری را انجام می دهند ، در زمینه فرهنگ سازی آن مسئله اتفاقی را رقم می زنند . مثلا در سریال “کتابخانه ی هد هد” ، کتابخوانی را باب کردند و الان در جشنواره دارند روی کمبود آب کار می کنند که مطمئنم  تاثیر گذار خواهد بود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *