وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور داشت، تئاتر را نیاز اصلی اجتماع امروز ایران و جوانان دانست.
به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از ایران تئاتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، درباره اهمیت تئاتر در جامعه و برنامههای دولت در جهت رشد این هنر گفت: «مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کرد، بحث نشاط اجتماعی است که نیاز امروز نسل جوان هم بهحساب میآید. جامعه امروز ما جامعهای پرشور و نشاط است و باید بسترهای نشاط و شادی و شعف را برای جوانان ایجاد کرد».
او گفت: «تئاتر بهعنوان مادر هنر بستر بسیار مهمی در توسعه نشاط و شادی و مسئولیتپذیری است. مسئولیت اجتماعی که شعار امسال هم هست، بحث بسیار مهمی است که باید بچهها قبل از هر چیز در کودکستانها آن را بیاموزند و بعد نوجوانان و جوانان در مراتب بعدی در موردش آموزش ببینند».
صالحی امیری گفت: «ما امروز بیش از هر چیزی به تئاتر نیازمندیم. تئاتر نمایش انسانیت در جامعه بزرگ ایران است. از این منظر انسانهایی که در این حوزه فعالیت میکنند برای ما از منزلت بالایی برخورد هستند و در نزد مردم هم جایگاه هنرمندان چنین است. توسعه تئاتر با شعار و سخنرانی امکانپذیر نیست، بلکه توسعه زیرساختهای تئاتر از نیازهای اساسی ماست و ما هم در جهت تحقق آن هستیم».
او در ادامه با اشاره به برنامههای دولت گفت: «با توسعه بخش خصوصی باید از توان این بخش حداکثر استفاده را ببریم. ما در حال تدارک تشکیلاتی هستیم تا بتوانیم با مشارکت بانکها از طریق قرار گرفتن در نظام بورس، نسبت به زیرساختهای توسعه هنر حرکات زیرساختی انجام دهیم و در آینده شما شاهد تحولات جدی در حوزه تئاتر خواهید بود».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «باور ما این است برای جهش در تئاتر باید سازمان نظام صنفی هنر را در کشور تشکیل دهیم و آن را به رسمیت بشناسیم. برای واگذاری مسئولیت به جامعه بزرگ هنرمندان باید صنوف این حوزه را به رسمیت شناخت. ما برای تکمیل مجموعهای که ایرج راد در حال احداث آن است، کمکهایی کردیم و این کمکها را افزایش میدهیم. با تکمیل این بنای فاخر در تهران و ایران صاحبخانه تئاتر خواهیم شد. از این منظر آغاز یک حرکت برای تحولات و جهشهایی بعدی هستیم. باید در زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی، صنوف، بانکها و اصحاب تئاتر تلاشهای اساسی کنیم. وضعیت موجود سالنهای ما برای انبوه نیازهای نسل جوان کافی نیست. ما میخواهیم بهسرعت صنوف را به خانه تئاتر واگذار کنیم و دولت در راستای حمایت از این هنر نهایت جدیت را به خرج دهد».
او افزود: «میخواهیم همه مسئولیتهای اجرایی را در حوزه تئاتر به صاحبان این حوزه بسپاریم. حضور بزرگان تئاتر در این جشن بزرگ پیام روشنی دارد که ما باید بپذیریم که تداوم حیات تئاتر به انتقال تجربه به نسل جوان بستگی دارد. بنابراین جوانگرایی در این حوزه جزو سیاستهای ما است. جوانان امسال در جشنواره درخشیدند و جهش بزرگی ایجاد کردند. تلاش ما توجه به نسل جدید در تئاتر است. اجرای ۹۰ تا ۱۱۰ برنامه در شهر تهران بیانگر یک اتفاق جدید در تهران و شهرهای دیگر است. حجم وسیع نمایش در همه شهرهای کشور و شوقی که در نسل جوان است، ما را وادار میکند در این حوزه سرمایهگذاری کنیم».
صالحی امیری ادامه داد: «در سال ۹۶ همه اصحاب هنر شاهد تحولی در این حوزه خواهند بود و ما این حوزه را نیاز ایران برای رسیدن به قلهها میدانیم. ما نمیتوانیم جامعه را بدون هنر هدایت کنیم. هنر نیاز اولیه انسان است. همانطور که انسانها به آموزش، خوراک، مسکن و پوشاک نیاز دارند، به همان اندازه به معرفت و هنر نیاز دارند. موسیقی، نمایش، نقاشی و… واقعیتهای جامعه ایران هستند و دولت آنها را به رسمیت میشناسد.
سال ۹۵ اتفاق جدیدی شکل گرفت و آن بازگشت نسل جوان به تئاتر بود و این پیام روشنی دارد؛ اینکه جامعه به مصرف فرهنگی نیازمند است. تئاتر مصرف اصلی جامعه ماست. با تئاتر انسانها باهم گفتوگو میکنند و با تئاتر انسانها احساسشتان را بیان میکنند. تئاتر نمایانگر دردها و آمال جامعه در یک صحنه کوچک است. انسانهای تئاتری بیش از دیگران احساس مسئولیت میکنند و از این منظر ما برای شما انسانهای بزرگ و فرهیخته اعتبار و ارزش زیادی قائل هستیم»