مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ، عصر دیروز ۸ خرداد ماه در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد .
به گزارش خبرنگار تئاتر فستیوال ، نوزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی عصر روز گذشته ، ۸ خرداد ماه در حالی به کار خود پایان داد که در کمال سادگی و بدون سخنرانی های معلول تنها به معرفی برگزیدگانش اکتفا کرد اما به دلیل ریتم تند مراسم و لحظات احساسی که برای برگزیدگان و البته نسبتا چالشی که برای مدیران تئاتری رقم خورد ، باعث شد مراسم برای حضار در سالن خسته کننده نشود .
در این مراسم علاوه بر اساتید دانشگاهی ، هنرمندانی چون اسماعیل شفیعی ، محمدحسین ناصر بخت ، علی اکبر علیزاد ، شهرام زرگر ، فارس باقری ، محمد حسین ناصربخت ، ایوب آقاخانی ، فریدون محرابی و … مدیران تئاتری همچون مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ، سعید اسدی دبیر جشنواره تئاتر فجر ، شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ، رحمت امینی رییس ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی نیز در مراسم حاضر بودند .
در طی مراسم برگزاری اختتامیه جشنواره که در واقع تنها به اهدای جوایز برگزیدگان اختصاص داشت ، فریبرز دارایی ، مجری برنامه از حضور مدیران تئاتری بر روی سن استفاده کرد و از آن ها پرسید که قرار است چه حمایت هایی برای تئاتر دانشگاهی انجام دهند .
مهدی شفیعی ، مدیر کل هنرهای نمایشی ، با بیان اینکه تئاتر دانشگاهی زیربنای تئاتر اجتماعی است و با توجه کردن به آن و موفق ظاهر شدن دانشجویان ، تئاتر حرفه ای تضمین خواهد بود ، در پاسخ به دارایی گفت : با این امید که سالن های دانشگاه های مختلف بتوانند امکان اجرای عمومی برای آثار دانشجویی را فراهم کنند ، عنوان می کنم که تمام گروه های برگزیده ای که به ما معرفی می شوند در طول یک سال آتی مورد حمایت قرار می گیرند .
شفیعی یادآور شد : همچنین سالن های تحت اختیار شهرداری و تماشاخانه های خصوصی نیز می توانند برای گروه های شرکت کننده شرایط اجرای عمومی فراهم کنند . من نمی توانم قول بدهم که امکان اجرای عمومی برای همه نمایش های جشنواره را فراهم کنم اما در صورت اجرای عمومی حتما از گروه ها حمایت مالی خواهیم کرد.
در همین راستا، شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با بیان اینکه فعالیت تئاتری خود را ۱۸ سال پیش از جشنواره تئاتر دانشگاهی آغاز کرده است ، گفت : جشنواره تئاتر دانشگاهی ، موثرترین ، مفیدترین و شاید سازنده ترین جشنواره در بین همه ی جشنواره های تئاتری باشد .
وی در ادامه عنوان کرد: در چند سال گذشته مجموعه شهرداری تهران تلاش کرده از تئاتر حمایت کند و به همین منظور سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به تمام گروه های برگزیده هدیه نقدی اهدا می کند .
در کنار قول هایی که از مدیران تئاتری گرفته شد ، لحظات احساسی نیز برای برگزیدگان و حضار در سالن رقم خورد . یکی از این لحطات زمانی بود که نمایش “گالیله” به کارگردانی نازنین زهرا رفیعی در بخش گروهی برنده تندیس جشنواره شد . هنگامی که مجری برنامه قصد داشت برگزیده این بخش را اعلام کند با یاد کردن از اساتید گذشته ی تئاتر ، از این نمایش به عنوان آخرین نمایشی که قرار بود استاد سمندریان به روی صحنه ببرد نام برد و این مسئله موجب تشویق بسیار زیاد حضار در سالن شد .
زهرا رفیعی پس از حضور در روی سن ، با تشکر از پدر و مادر و اعضای گروهش گفت : مرسی از کسی که اگر نبود ، من هرگز اینجا نایستاده بودم . همه ی ما به نوعی مدیون حمید سمندریان هستیم . من هیچوقت شاگرد سمندریان نبودم ولی فکر می کنم هر کسی که بعدترها هم تئاتر کار کند به نوعی شاگرد حمید سمندریان خواهد بود .
و لحظه ی دیگر مربوط به زمانی بود که محمد محقق منتظری کارگردان نمایش رادیویی صداها برگزیده بخش رادیویی جشنواره شد . او که جزء هنرمندان روشن دل عرصه ی تئاتر محسوب می شود ، زمانی که برای دریافت تندیس جشنواره به روی سن آمد ، مورد تشویق از سوی حضار و داوران قرار گرفت .
محقق منتظری پس از تشکر از کسانی که در این کار او را همراهی کردند ، گفت : این جایزه ناقابل را به به روح پدر عزیزم تقدیم می کنم که در این سالن دارد من را می بیند ولی ما متاسفانه او را نمی بینیم .
در ادامه این مراسم سعید اسدی دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر دو نمایش «تشریفات» و «دا» که مستقیما به جشنواره تئاتر فجر راه می یابند را معرفی کرد .
همچنین امیرحسین حریری مدیر تالار مولوی نیز اعلام کرد سه نمایش «بهارنارنج» ، «گالیله» و «نسبت خونی» در تالار مولوی اجرای عمومی خواهند شد .
مجید رجبی معمار مدیر تماشاخانه ایرانشهر نیز عنوان کرد که به انتخاب هیات داوران جشنواره دو اثر را در نیمه دوم سال جاری برای اجرای عمومی در تماشاخانه ایرانشهر می پذیرد .
در پایان این مراسم نیز مهدی شفیعی اعلام کرد : اداره کل هنرهای نمایشی مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای حمایت از نمایش های بخش صحنه ای جشنواره تئاتر دانشگاهی که به اجرای عمومی می رسند، در نظر گرفته است .
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی از ۳۱ اردیبهشت تا ۸ خرداد ماه به دبیری بهنام نوایی در تهران برگزار شد .