یک نمایش خوب در شرایط غیر معمولی تئاتر ما


یادداشتی بر نمایش “طبیعت آدم های کاملا معمولی در شرایط غیر معمولی “

تئاتر فستیوال

نمایش ” طبیعت آدم های کاملا معمولی در شرایط غیر معمولی ” ، سوژه ای ناب دارد . سوژه ای که شجاعانه است ، شجاعانه از این حیث که بی ترس از دیده نشدن و یا تخطیه شدن و یا انگ خوردن ، در مورد مسئله ای حرف می زند که موضوع روز است و نگاهش نگاهی جهانی است که فقط تا نوک دماغش را نمی بیند . سوژه ای که در این وانفسای هزار باره ی اقتباس و برداشت آزاد از هملت و مده آ و آنتیگونه و … و در این آشفته بازار سوژه های به اصطلاح مدرن و پست مدرن و تجربه های روشنفکرمآبانه ی اهالی اغلب جوان تئاتر ، نقطه ای روشن است که ما را دل گرم می کند ، که در میان جوانان امروز روز تئاتر ما ، هستند جوانانی که جسورانه از مسائل روز می گویند و البته در حد خودشان ، خوب هم می گویند .

نمایشنامه روندی منطقی دارد و همه پرسوناژهای خود را تا آنجا که لازم است و به کار تماشاچی می آید ، معرفی می کند . تعلیق ها ، گره ها و خرده پی رنگ های قصه ای که تعریف می کند به جا و دلچسب است و تماشاچی را همراه می کند . حال به این ها اضافه کنید میزانسن درست و منطقی ، دکور ساده و فعال و کارآمد ، ریتم خوب و پرده بندی های درست و جذاب و بازی های نسبتا خوب بازیگران را ، که بی شک نتیجه می شود نمایشی که باید دید .

و شاید اساسی ترین مشکلی که این نمایش داشت ، انتخاب بازیگران بود ، به خصوص بازیگر مرد . مردی که قرار است نقش یک مبارز عراقی را بازی کند که علیه آمریکا می جنگد و با داعش بیعت نمی کند . اما بهترین تعبیر در مورد این بازیگر این است که اگر در فیلمی و یا نمایشی بخواهند یک سرباز آمریکایی را نمایش دهند ، این بازیگر بهترین انتخاب است . او به شدت بدن و فرم یک آمریکایی را دارد و در حین اجرای نقش نیز اکت و یا تلاشی انجام نمی دهد که از این آمریکایی بودن فاصله بگیرد و عراقی مبارز بودنش برای تماشاچی واقعی شود . البته طراحی لباس نیز هیچ کمکی به این بازیگر نمی کند و حتی این اشتباه در انتخاب بازیگر به نمایشنامه نیز لطمه می زند ، چرا که مرد برای اثبات خیانت همسرش بور بودن موهای فرزندشان را بهانه می کند ، حال آن که در نور زرد صحنه مو های نسبتا روشن بازیگر مرد ، بور دیده می شود !و البته زن واقعا خیانت کار بوده است .

بازیگر نقش سرباز داعشی البته به درستی انتخاب شده است و زن نیز خوب است و اکت هایش به جا و به موقع است و به خصوص وقتی در پایان نمایش پی به شخصیت اصلی او می بریم ، همه حرکات و اکت هایش معنا دار می شود . البته او نیز تپق ها و ایرادات کوچکی داشت ، مثلا اینکه بلوک های سیمانی را که مرد به زحمت جا به جا می کند ، به راحتی به سمتی پرت می کند و خرده ایراداتی از این دست .

نمایش ” طبیعت آدم های کاملا معمولی در شرایط غیر معمولی ” نمایشی است به روز ، دیدنی و جسورانه که در بازار داغ تجربه طلبی جوانان ، تجربه ای به جا و منطقی است که حد نگه می دارد و به تماشاچی نیز احترام می گذارد . ” طبیعت آدم های کاملا معمولی در شرایط غیر معمولی ” با یک سوژه ناب و با تلاش برای رعایت استانداردهای تئاتر و البته تا حد قابل قبولی موفق بودن در این زمینه ، نمایشی خوب در شرایط غیر معمولی تئاتر امروز ما است .

 المیرا نداف – نویسنده مهمان 

۴ نظر ثبت شده است .

  1. الناز پاکروان گفت:

    یکی از بهترین و ناب ترین تئاترهای چندسال اخیر بدور از هرگونه پیچیدگی های این روزهای تئاترما… پیشنهاد میکنم از دست ندید

  2. کامرانی گفت:

    کار بسیار خوبی بود و واقعا شجاعانه
    با نوشته شما نظرم مثبت تر شد
    در باره پرسوناژها هم با شما موافقم انتخاب cast میتونست بهتر باشه.
    خوب باشید

  3. نوید نوری گفت:

    بالاخره تئاتر فستیوال از کاری تعریف کرد … مجبور شدم که برم ببینم
    تا کی هست !؟ وکدوم سالن ؟؟

  4. ناشناس گفت:

    واقعا تکلیف مشخص نیست ! موضوع روز میسازیم تگ پیشنهاد نمیشود میزنید اما اگه دیگران موضوع روز بسازند تگ پیشنهاد میشود دریافت میکند !!!!!!!!!!!!
    واقعا شاخص شماها چیه !؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *