شب گذشته مراسم رونمایی از سردیس عزتالله انتظامی بدون حضور این هنرمند در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد .
به گزارش تئاتر فستیوال ، مراسم رونمایی از سردیس عزتالله انتظامی ، بازیگر پیشکسوت سینمای ایران با حضور هنرمندانی چون خسرو سینایی ، مسعود کیمیایی ، محمد ساربان ، ایرج راد ، محمد سریر ، محمدرضا شرف الدین ، محمدرضا فیروزه ای و مجید انتظامی عصر روز چهارشنبه ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۴ در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد .
در ابتدای این مراسم دکتر مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان ضمن خیر مقدم به میهمانان طی سخنانی گفت: ” امروز در خانه هنرمندان از سردیس استاد عزتالله انتظامی پردهبرداری میکنیم .
برنامه ای که امروز برگزار کردیم برای تجلیل از زحمات استاد گرانقدر سینما و تئاتر کشور عزت الله انتظامی است و در واقع امروز خانه هنرمندان با افتخار از سردیس این استاد پرده برداری می کند . “
وی افزود: ” برای خانه هنرمندان و کسانی که افتخار خدمت در این خانه را دارند موجب افتخار است که وجود نازنین استاد بزرگی مانند استاد انتظامی در این خانه و فضای فرهنگی هنری کشور حضور دارد و باید بگویم او الگویی برای هنرمندان جوان تر است امروز بیش از هر روز دیگری به وجود چنین شخصی نیاز داریم. “
در ادامه «محمد سریر» به نمایندگی از اعضا شورایعالی خانه هنرمندان ایران با اشاره به نقش بی بدیل استاد عزت الله انتظامی در تاریخ این سرزمین گفت: ” اسطوره ها تاریخ را می سازند و تاریخ آینده را هم همین اسطوره ها هستند که رقم می زنند. ما در کنار این اسطوره ها می توانیم فرهنگ مملکتمان را ارتقا دهیم. همه ما در مقاطع سنی مختلف با آثار و هنر استاد انتظامی آشنا بوده ایم و حضور وی در ذهن و ضمیر ما حک شده است. “
سریر اظهارداشت: ” همه کشورهای جهان که فرهنگ باروری داشتهاند همواره نگاهشان به بزرگانشان بوده است. متأسفانه در برخی از زمانها نتوانستیم از حضور افراد برجسته خود استفاده کنیم و خلاء این افراد همواره احساس شده است، به هر حال این بزرگان محصول بخشی از تاریخ ما هستند که راه را برای نسل آینده باز کردهاند. “
سریر عنوان کرد: ” این بزرگان افرادی هستند که می توانند آینده را برای همه ما باز کنند استاد انتظامی با وجود کسالتی که داشت دوست داشت مدت کوتاهی را در این مراسم باشد به هر حال حضور او غنیمت است و امیدوارم عمر طولانی داشته باشد از طرف شورای عالی خانه هنرمندان از همه سپاسگزارم و امیدوارم بتوانیم از بزرگانمان تقدیر کنیم و در سالهای آینده غبطه نخوریم. “
در ادامه بخش هایی از مستند «و آسمان آبی» که درباره زندگی و خاطرات عزت الله انتظامی است و همچنین تصاویری از مراحل ساخت این سردیس به نمایش در آمد.
سپس «ایرج راد» مدیرعامل خانه تئاتر ایران با اشاره به سابقه طولانی استاد انتظامی در عرصه تئاتر و سینما و تلویزیون کشورمان گفت: ” استاد انتظامی متعلق به ایران نیست بلکه سرمایه هنری برای همه جهان است. او در دوران کاریاش هرگز نقشی را به خاطر پول، استیصال و یا فرمان دیگران نپذیرفت بلکه آنچه باعث می شد که نقش ها را بپذیرد انتخاب و وسواس و دقت فراوان او در برگزیدن نقش ها بود. “
این پیشکسوت تئاتر همچنین به شوق انتظامی برای آموختن اشاره و تصریح کرد: ” آقای انتظامی با تمام تواتمندیای که داشت همیشه فکر میکرد شاگرد است ؛ از این رو حضورش در تئاتر و سینما همیشه تاثیرگذار بوده است. “
وی با بیان اینکه سال ها کار با استاد انتظامی را افتخار خود می داند افزود : ” استاد انتظامی همواره در هر شرایطی دقت و وسواس خاصی در اجرای کار داشتند و این ویژگی را تا امروز نیز حفظ کرده اند. “
ایرج راد در پایان با اشاره به فروتنی استاد خاطرنشان کرد: ” او درباره مسائل انسانی نیز خود را خدمتگزار دیگران می دانست و همواره در پی کمک کردن به دیگران بود و اگر خودش پولی برای کمک به دیگران نداشت از جایی تحصیل می کرد، حضور او در خانه تئاتر، خانه هنرمندان و در موزه سینما با تمام مشکلاتی که از نظر تنفسی داشت ستودنی است او همیشه برای خدمت حاضر می شد مردی با چنین توانمندی هایی همواره خود را کوچک دیگران و مردم ایران می دانست . مردی با این همه فضایل و توانمندی همواره خود را کوچک مردم ایران میداند. “
در ادامه «خسرو سینایی» کارگردان سینما نیز در سخنانی گفت: ” من متأسف هستم که نزدیک به ۵۰ سال سعادت این را نداشتم که با استاد عزتالله انتظامی کار ولی از ۴ سال پیش با وی ارتباطم را به دلیل فیلمی که قرار بود بسازم بیشتر کردم ، این فیلم محصول مشترک ایران و لهستان با عنوان «قطار زمستانی» بود. این فیلم داستان عاشقانهای در ارتباط با یک پیر زن و پیر مردی بود که در سالهای دور عاشق هم بودند و در میانسالی به هم رسیدند . پس از او درخواست کردم که با هم به لهستان برویم و او خودش از میان زنان لهستانی نقش مقابل خود را انتخاب کند. “
سینایی ادامه داد: ” در آن چند روز با او بیشتر آشنا شدم و متوجه شدم که او قلب جوانی دارد من با خود فکر می کردم که آیا او می تواند دیالوگ ها را حفظ کند و دیدم که او به خوبی از پس این موضوع برمی آید جالب است بگویم که به محض بازگشت به ایران انتظامی از من می پرسید که پروژه چه شد و من در پاسخ به او گفتم هنوز اتفاقی نیفتاده و باید بگویم که پیگیری او برای من جالب بود. “
سینایی افزود: ” زمانی در یک مصاحبه مطبوعاتی گفتم سینما و تئاتر دیگر یک حرفه نیستند بلکه یک نوع زندگی هستند و امروز میگویم که عزتالله انتظامی یک زندگی هنرمندانه را سالهای سال انجام داد و با این کار به هنر کشور ما غنا بخشید . “
او همچنین گفت : ” استاد انتظامی همواره پربار زندگی کرد و زندگی ما و مردمان کشور را برای ما پربار کرد، برای او عمر درازی را آرزو می کنم. “
ادامه مراسم دهمین نشست از مجموعه « شب های ایرانشهر » به رونمایی از سردیس استاد انتظامی اختصاص یافت . استاد انتظامی که برای حضور در این مراسم به خانه هنرمندان آمده بودند ، به علت بیماری نتوانستند در مراسم حضور یابند و سردیس استاد را فرزند وی استاد مجید انتظامی رونمایی کرد.
قابل ذکر است این سردیس را علیرضا آسانلو هنرمند مجمسه ساز کشورمان در مدت یک سال و از جنس برنز ساخته است .
سلامت باشی استاد انتظامی عزیز .
خدا حفظشون کنه.
ولی کاش به همه ی پیشکسوتامون توجه کنیم . این طور نباشه که یکی رو قله ی کوه ببریم و ازش بت بسازیم ولی به باقی پیشکسوتا توجهی نشه …
خدا بد نده. چی شده که استاد نبودند ؟!
کاش برنامه رو وقتی میذاشتن که خودشون هم می تونستن بیان …. اینطوری که خیلی بد شد !
زنده باشی استاد.
Merc az gozareshe khubetan.
باید خدا رو شکر کرد که تمام این تشکر و قدر دانی ها در زمان حیات ایشون انجام میشه.