ناهید فرهمند از هنرجویان میکائیل شهرستانی که در نمایش “پدر” سابقه ی همکاری با شهرستانی را داشته است ، این روزها با نمایش “شاعر” نوشته داریو نیکودمی و به کارگردانی میکائیل شهرستانی ، بار دیگر به روی صحنه رفته است . به بهانه ی اجرای عموم نمایش “شاعر ، خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با ناهید فرهمند داشته است که می توانید آن را در ادامه بخوانید .
ناهید فرهمند در ابتدا در مورد پرسوناژ “ارمینیا” توضیح داد : “ارمینیا” مادر خانواده است . او زنی کم سواد ، حساس و ساده لوح است. مادری همیشه دل نگران، گریان و کم طاقت . مادر خانوادهای تازه به دوران رسیده که همه دغدغهشان تجارت و مادیات است و درکی از شرایط روز جامعه و حتی روحیات فرزندانشان ندارند.
وی در ادامه گفت : من متن نمایشنامه را چندین مرتبه مطالعه کردم و تا حدودی به کلیت شخصیت پی بردم. اما با تحلیل دقیق کاراکتر توسط استاد شهرستانی، درک بهتری از آن پیدا کردم و بعد با تمرینهای مکرر و راهنماییهای مداوم استاد، سعی کردم به نقش نزدیک شوم.
بازیگر پرسوناژ “ارمینیا” در مورد تمرینات مربوط به نمایش “شاعر” گفت : ما جلساتی را در حضور خود استاد به تمرین پرداختیم و به موازات، جلساتی را هم بصورت گروهی و براساس الگویی که از ایشان گرفتیم، تمرین کردیم. یکی از توصیههای مکرر استاد، مطالعه هر روزه نمایشنامه و فکر و تحلیل در مورد شخصیتها و رابطهشان با یکدیگر است. چرا که با هر بار مطالعه، بخشی از ویژگیهای کاراکتر را پیدا میکنیم و این به نقشآفرینی هرچه بهتر کمک میکند. ما اگر به نکتهای دست می یافتیم، در حین تمرین اتود میکردیم و استاد با مشاهده آن، چنانچه اتود را مناسب میدیدند، آن را تأیید میکردند.
ناهید فرهند در مورد شیوه کارگردانی میکائیل شهرستانی گفت : استاد شهرستانی در مقام کارگردان، بینهایت دقیق و موشکافانه عمل میکنند، از بازی گرفته تا گریم، دکور، لباس و… با حساسیت بسیار بالایی، کار را مدیریت میکنند و حس مسئولیت ایشان در قبال کاری که ارائه میدهند غیرقابل توصیف است.
او در پایان با بیان اینکه سرلوحه آموزش های میکائیل ادب و اخلاق است ، گفت : شرط ماندگاری در پروژههای ایشان پایبندی به اخلاقیات و داشتن روحیه جمعی است. استاد همیشه ما را به مطالعه، خوب دیدن و درست شنیدن توصیه میکنند و با خلوص نیت، تمام نکات را در اختیار هنرجویان قرار میدهند. استاد شهرستانی با انرژی وصف ناپذیری در تمام مراحل کار، حتی در زمان اجرا به آموزش مشغولند. روزهای اجرا، خود یک کارگاه آموزشی چندروزه است. چرا که استاد خود با هیجان و شوق، پا به پای عوامل گروه، در حال انجام کار هستند و همه را ترغیب به تکاپو و یادگیری مینمایند. ایشان تنها تئاتر تدریس نمیکنند، به موازات آن به ما درس زندگی میدهند. ما برایشان آرزوی سلامت و توفیق روز افزون داریم. سایهشان بر سر تئاتر میهن مستدام باد.