شانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران – مبارک به دبیری مرضیه برومند پس از یک هفته ، هفتم شهریور ماه به کار خود پایان داد . به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال با مهدی شفیعی ، مدیر کل اداره هنرهای نمایشی در رابطه با میزان دستیابی شانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی به اهداف خود و همچنین اهداف و برنامه های هفدهمین جشنواره تئاتر عروسکی گفت و گو کرد که می توانید آن را در ادامه بخوانید .
مهدی شفیعی با بیان اینکه هدف جشنواره تئاتر عروسکی ، جریان سازی ، جلب توجه مردم و مخاطبین تئاتر عروسکی وارتقای کیفی آثار نمایش عروسکی است ، گفت : من فکر می کنم گام های جشنواره شانزدهم در این جهت نسبت به دوره های پیشین بلندتر برداشته شده است . ایده آل همه ما این است که عروسک هایی در جشنواره عروسکی متولد و معرفی شوند که در ارتقای فرهنگ جامعه و نسل ما خصوصا کودک و نوجوان ، بتوانند تاثیر گذار باشند و باعث آشنایی و پیوند بیشتر آنها با فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی شود . گام های خوبی برداشته شده و خدا را شکر رو به جلو هستیم . امیدوارم در سال های آینده بتوانیم گام های هر چه بلندتری هم برداریم .
مدیر کل اداره هنرهای نمایشی در رابطه با اجرای عموم آثار شرکت کننده در جشنواره گفت : استمرار اجرا برای مخاطب هدف اصلی جشنواره عروسکی است . حتما تمام آثاری که در جشنواره بوده اند و برای اجرای عموم مناسب هستند و از جانب جشنواره به ما معرفی شوند ، برای اجرای عموم از آنها حمایت می شود . برای بخش شهرستان ها ، در تفاهم نامه های استانی اجراهای عمومی آن ها در نظر گرفته شده است . انشالله شاهد اجرای آثار هنرمندان تهرانی و ارتباط هرچه بیشتر با مخاطب باشیم .
او در ادامه در مورد هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی و اهداف اجرایی آن گفت : یکی از اتفاقاتی که در این جشنواره می توانست رخ دهد و کار ما را جلو بیاندازد و در رسیدن به اهدافی که همیشه جشنواره پیگیری می کند ،ما را نزدیکتر کند ، فعالیت زودهنگام دبیرخانه بود که خوشبختانه امشب دبیر جشنواره هفدهم مشخص شد یعنی از امشب می توان برای جشنواره برنامه ریزی کرد و قطعا همه اهدافی که ذکر کردم در جشنواره هفدهم هم مدنظر است ولی توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی و توجه به داشته های غنی فرهنگی ما همیشه در آثار مدنظر بوده است . به نوعی عرضه آثار ایرانی در جهان معاصر و بهره گرفتن از تکنیک های تئاتر عروسکی فرهنگ ها و ملل دیگر ، آن ایده آل هایی است که در جشنواره دنبال می شود ، انشالله در جشنواره هفدهم به آن نزدیکتر شویم .
این مدیر تئاتری در مورد رقابتی شدن هفدهمین جشنواره تئاتر عروسکی به خبرنگار تئاتر فستیوال گفت : رقابتی شدن را ویژگی و یا امتیاز نمی بینیم ، باید با تحلیل آن جلو برویم . چه بسا رقابتی شدن شاید آن گرما و شوری که الان جشنواره دارد را مقداری خدشه وارد کند . این دوره هم بحث این بود که در بخش هایی از جشنواره ، بحث رقابتی را ایجاد کنیم ولی باز هم بزرگان این تصمیم را گرفتند که این اتفاق نیفتد . با تحلیل و بررسی می شود برای رقابتی شدن جشنواره برنامه ریزی کرد .
مهدی شفیعی در پایان گفت : آثاری که دیدم و یا در مورد آن ها شنیدم ، خیلی با کیفیت بودند و به نسبت گذشته ، ارتباط خوبی با مخاطب برقرار می کردند . امیدوارم همه آثار با مردم ارتباط برقرار کنند و به هدف اصلی تئاتر و تئاتر عروسکی نزدیک شویم .
مهدی شفیعی از مردان شریف روزگاره که استثنائا مسئول هم هست
Ey babaaaaa in masulin ham ke faghat haaarf mizanaan ke …
حرف هم نزنن که نمیشه … مجبورن میفهمی مجبووور !