نمایش ” مجلس مچاله خوانی ” به نویسندگی و کارگردانی سجاد طهماسبی از تویسرکان در بخش مسابقه مرور سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه رفت . طهماسبی در گفت و گو با خبرنگار تئاتر فستیوال درباره اجرای این نمایش و حضور در جشنواره صحبت کرد که می توانید در ادامه بخوانید :
سجاد طهماسبی نویسنده ی نمایش ” مجلس مچاله خوانی ” درباره ویژگی های این متن به خبرنگار تئاتر فستیوال گفت : این نمایشنامه بر اساس رمان ” کودکی که هرگز زاده نشد ” اثر اوریانا فالاچی نوشته شده است . در دوره ای که می خواستم نمایش های ایرانی کار کنم به دنبال یکی از نمایشنامه های برشت به نام ” آنکه گفت آری آنکه گفت نه ” می گشتم اما پیدا نکردم . بر حسب اتفاق در یک کتابفروشی با این رمان مواجه شدم و ناگهان به یک دنیای زنانه ای پرتاب شدم که قابلیت نمایشی شدن را به سبک ایرانی داشت .
وی همچنین افزود : در نهایت متن با استفاده از بحر طویل ، نظم و نثر در کنار هم به نمایشنامه تبدیل شد . از طرفی در فرم اجرایی ، هم در موسیقی و هم در میزانسن ها از فرم نمایش های ایرانی بهره گرفتم .
طهماسبی درباره شکل گیری و فعالیت های این گروه جوان در تویسرکان اذعان داشت : این نمایش برای اجرا در شهر تویسرکان شکل گرفت و برای حضور در جشنواره تئاتر فجر برگزیده بخش استانی شدیم . این اولین گروهی است که از شهر تویسرکان به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می کند و در بخش مسابقه تئاتر جوان حضور دارد . فکر می کنم به عنوان جوانترین گروه حاضر در جشنواره با میانگین سنی بیست سال هم گروه ما باشد . از متولدین دهه هشتاد تا بزرگترین فرد گروه مان که متولد سال ۱۳۶۳ است در این گروه همکاری دارند .
او در خصوص ارتباط با مخاطب اضافه کرد : این اثر در شهرستانی با کمترین امکانات شکل گرفت و خوشبختانه توانستیم ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کنیم . بازخوردهای اجرای عموم مان خیلی خوب بود و این موضوع ما را ترغیب کرد تا بیشتر روی این اثر وقت و انرژی بگذاریم تا بتوانیم در اجرای جشنواره در تهران هم همین بازخورد را داشته باشیم که خوشبختانه با توجه به تلاشی که بچه ها داشتند به نتیجه مطلوبمان رسیدیم و از عملکرد راضی هستیم . نتیجه را واگذار می کنیم به داوران که ببینیم نتیجه چه می شود .
کارگردان نمایش ” مجلس مچاله خوانی ” درباره تغییرات اجرای جشنواره نسبت به اجرای عموم اظهار داشت : ما در اجرای جشنواره تئاتر فجر روی بخش موسیقی و همخوانی آن با اثر وقت زیادی گذاشتیم . در حال حاضر می توانم بگویم یک موسیقی کاربردی در تئاترمان داشتیم که صرفا تزیینی نبود تا فقط در کنار کار باشد . البته در از اجرای سانس اول خود به خاطر ناهماهنگی های کمی که وجود داشت خیلی راضی نبودم . ولی خدا را شکر اجرای سانس دوم مان خوب بود .
طهماسبی در رابطه با نحوه ی داوری و انتخاب آثار در جشنواره تئاتر فجر گفت : به نظر من اتفاق بدی که در داوری جشنواره ها می افتد این است که کارها از هر جنسی کنار هم مقایسه می شوند . نمایشی به سبک ایرانی با اثری با سبک و سیاق مدرن مقایسه می شود که ممکن است هر دویشان خوب باشند . قاعدتا تصمیم گیری برای هیئت داوران هم سخت است . اما ما با بازخوردهایی که در گذشته داشتیم و داوران بخش انتخاب آثار با ما صحبت کردند ، برای برگزیده شدن امیدوار هستیم .