حکایت زنان شورشی در بلدیه اصفهان


تماشاخانه «سنگلج» این روزها میزبان نمایش «اندر حکایت بلدیه اصفهان» است که به عنوان یکی از نمایش‌های شادی‌آور به صحنه می‌رود.

تئاتر فستیوال

به گزارش تئاتر فستیوال، سید عظیم موسوی طراح و کارگردان این اثر نمایشی در گفتگو با ایسنا، درباره داستان این نمایش گفت: این نمایش درباره اولین جنبش زنان در اصفهان است و ماجرای آن به دوره‌ای برمی‌گردد که مردان اصفهانی و بختیاری برای سرنگونی محمد علی شاه قاجار به تهران می‌آیند و شهر از مردان خالی می‌شود. در این میان بلدیه اصفهان دست به احتکار می‌زند اما زنان شهر با همراهی یکدیگر، او را سرنگون می‌کنند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: این نمایش را با برداشت از مجالس شادی‌آور زنانه که در دوره قاجاریه مرسوم بوده، اجرا می‌کنیم و در شیوه اجرایی آن از مجالس شادی آور زنانه همراه با تقلید بهره‌برداری کرده‌ام البته نمایش بین جدی بودن و تقلید شناور است.

موسوی که در این نمایش از موسیقی زنده استفاده می‌کند، افزود: در نمایش ما آوازهای دسته جمعی استفاده می‌شود و می‌توان گفت نمایش، اثری نیمه موزیکال است.

او با بیان اینکه این نمایش‌ها ویژه زنان است، اضافه کرد: متون نمایشی که ویژه زنان نوشته شده باشد، نداریم. بنابراین، احیای نمایش‌های شادی آور زنانه ، اتفاقی بسیار خوب و موثر خواهد بود.

موسوی که برای اجرای عمومی نمایش«اندر حکایت …» ۵ سال منتظر بوده است، یادآور شد: ۵ سال پیش این نمایش را بخش چشم انداز جشنواره تئاتر فجر اجرا کردیم اما موفق نشدیم آن را به اجرای عمومی بگذاریم.بعدتر هم همین نمایش را با شکلی متفاوت در جشنواره تئاتر آیینی سنتی اجرا کردیم تا اینکه با تغییر رییس شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی، موفق شدیم نوبت اجرای عمومی بگیریم.

او با تقدیر از همراهی رضا دادویی رییس جدید شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی، ادامه داد: ایشان دیدگاه خوبی دارد و جسارت داشت و به نمایش ما مجوز اجرا داد.

 نمایش«اندر حکایت بلدیه اصفهان» نوشته اردشیر صالح‌پور است که با بازنویسی، طراحی و کارگردانی عظیم موسوی اجرا می‌شود.

این نمایش با بازی آتش تقی‌پور، گیتی قاسمی، عصمت رضاپور، ژاکلین آواره، باران ستوده،پریناز لطف‌اللهی و شهره اشتری به صحنه می‌رود و گروه موسیقی به سرپرستی زهره عشقی با اجرای آن همکاری دارند.

نمایش «اندر حکایت بلدیه اصفهان» تا ۳۰ مرداد هر شب راس ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه «سنگلج» روی صحنه می‌رود و روزهای پنجشنبه و جمعه یک اجرای مضاعف در ساعت ۱۸ دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *