در گفت و گوی اختصاصی با تئاتر فستیوال :

سعید داخ : “سیندرلا” ، تحلیل من از یک اسطوره ی قدیمی است . / نسلِ امروزِ تئاتر ، آینده این مملکت است .


سعید داخ بازیگر و کارگردان سینما ، تئاتر و تلویزیون این روزها به همراه شاگردانش مشغول اجرای نمایشی به نام “سیندرلا” به نویسندگی هادی حوری در مجموعه تئاتر دیوار چهارم است . به بهانه اجرای این نمایش خبرنگار تئاتر فستیوال با این کارگردان در رابطه با روند اجرایی این نمایش و کار کردن با جوانان تئاتری کشورمان گفت و گو کرده است که در ادامه می توانید آن را بخوانید :

تئاتر فستیوال

سعید داخ کارگردان نمایش “سیندرلا” ، در رابطه با ایده شکل گیری این نمایش  به خبرنگار تئاتر فستیوال توضیح داد : وقتی متن “سیندرلای جهانی” به نویسندگی علیرضا حنیفی را خواندم , این ایده به ذهنم رسید که می توانم آن را به روز کنم و یک کار مدرن امروزی از این متن در بیاورم .  با هادی حوری درباره این ایده صحبت کردم و متن اصلی توسط او نوشته شد و  “سیندرلا” حاصل این همکاری است .

داخ در خصوص انتخاب بازیگران این نمایش گفت : اکثر بازیگران این نمایش قبلا با من کار کرده اند و خروجی کارگاه من هستند . تعدادی دیگر از آن ها هم در گروهم حضور دارند .

کارگردان نمایش “سیندرلا” درباره تمرینات این نمایش عنوان کرد : تمریناتمان را بعد از عید نوروز شروع کردیم . به مدت چهار ماه برای این اجرا آماده شدیم و در حال حاضر هم , یک ماه در سالن دیوار چهارم به روی صحنه می رویم .

وی در باره ی ارتباط مخاطبان با نحوه قصه گویی این نمایش “سیندرلا”  اذعان کرد : تاکنون از این اجرا فیدبک های بدی نگرفته ام ، ولی سلیقه ها متفاوت است . به عنوان مثال یارتا یاران بعد از دیدن این نمایش گفت دوست می داشت این اجرا صحنه پردازی و لباس پرسوناژها کاملا امروزی می شد ، ولی من به عنوان کارگردان نمی خواستم این اتفاق بیافتد . چون من در این اجرا تحلیل خود را از قصه سیندرلا می گویم ، قصه سیندرلا را تعریف نمی کنم . وقتی من تحلیلم را از یک اسطوره قدیمی می گویم ، سنتز آن را نمی توانم از بین ببرم ، اگر سنتز آن وجود نداشته باشد ، ممکن است خط قصه در ذهن تماشاگر خدشه دار شود . به دلیل اینکه این متن را مدرن اجرا کرده ام ، در آن صورت لازم بود که صحنه هایم تبدیل شوند و هنگامی که گرفتار صحنه می شدم ، تبدیل شدن صحنه ها زمان بسیاری می برد و سرعت کار از بین می رفت .

داخ در این رابطه ادامه داد : در واقع این کار را از عمد انجام داده ام . ممکن است سلیقه یک نفر با من یکی نباشد . من در این نمایش سعی کرده ام قصه گویی نکنم ، چون قصه سیندرلا را همه می دانند و لزومی ندارد که دوباره تکرار شود . در طول این کار تا پایان ، فقط تحلیلم را از قصه و اینکه چه نقطه نظراتی از نمایش در زمان حال می توانست اتفاق بیفتد را عنوان کرده ام .

سعید داخ در پاسخ به این سوال که پُرپرسوناز بودن و تجربه اولی بودن بازیگران چقدر کار را برای شما به عنوان کارگردان سخت می کرد ، توضیح داد : نمی توانم بگویم کار راحتی است ، کار سختی است . ولی کار کردن با گروهی که من دارم ، بسیار برایم لذت بخش است . چون این بچه ها بسیار ذوق کار کردن دارند و بسیار برای کار انرژی می گذارند . هنگام تمرینات ، من از آن ها انرژی می گرفتم و این امر باعث می شد در هیچ چیز کوتاه نیایم . در این نمایش هر آنچه را که خواستم انجام دادم و امیدوارم تماشاچیان هم بپسندند .

در پایان این کارگردان تئاتر افزود : از مردم می خواهم جوانانمان را حمایت کنند ، ما عادت کرده ایم وقتی قصد دیدن نمایشی را داریم ، اگر نام بازیگران مطرح و بازیگرانی که مورد علاقه مان هستند در آن نمایش نباشد ، آن اجرا را نمی بینیم . در حالی که به نظر من ، نسل امروز آینده این مملکت است و آنها قرار است آینده این مملکت را بسازند ، نسل امروز دارد تلاش خود را می کند ، پس بیایید در بخش هایی هم آنها را حمایت کنیم و به کارشان بها دهیم . چون قرار است بعدها این جوانان هم ستاره شوند . من تماشای آثاری که چهره های مطرح در آن حضور دارند را رد نمی کنم ولی  به نظر من نیاز است در کنار تماشای آنها ، اجراهای جوان هایمان را هم ببینیم و از آن ها حمایت کنیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *