هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک :

نمایش بی‌کلامی که از جنگ و صلح می‌گوید


نمایش «جیق جیقه با قاف» کاری از کاوه مهدوی، به غفلت‌های پدر و مادرها نسبت به بچه‌ها و جنگ و صلح می‌پردازد.

تئاتر فستیوال

به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک، این نمایش داستان دو کودک است که در پی غفلت والدین در ساحل رها شده‌اند. دشمن حمله می‌کند و ساحل آرام صحنه جنگ می‌شود. دو کودک از ترس درآب می‌افتند و مرغ دریایی آن‌ها را نجات می‌دهد اما این پایان ماجرا نیست.

مهدوی با این توضیح که هدفم از این کار تولید نمایشی با زبان جهانی در راستای جنگ و صلح بود، گفت: در نمایش «جیق جیقه با قاف» علاوه بر بازآفرینی غفلت‌های پدر و مادرها نسبت به بچه‌ها، از جنگ و صلح نیز گفته می‌شود. جنگ سخت‌ترین اتفاق تراژیک برای کودکان است. آن‌ها هیچ چیزی از دنیای اطراف نمی‌دانند و تازه در حال کشف هستند. اما گاهی در موقعیت جنگ قرار می‌گیرند و درکی از آن ندارند.

او با بیان این که در اجرای نمایش تلاش شده از کلام پرهیز شود، افزود: موسیقی و زبان بدن بازیگر گویای اتفاقات نمایش هستند. متن بی‌کلام نمایش به لحاظ دراماتیک اوج و فرودهای خود را دارد و برای مخاطب کاملا واضح است. طی تجربه‌ای در خارج از کشور به این نتیجه رسیدم که باید از زبان فاصله گرفت. متن باید حرف جهانی داشته باشد و فقط متعلق به منطقه جغرافیایی خاصی نباشد. سعی کردم در این نمایش نگاه جهان شمولی داشته باشم. البته زبان عروسک خود به خود زبانی جهانی هست.

در اجرای نمایش «جیق جیقه با قاف» از بیشتر تکنیک‌های تئاتر عروسکی هم‌چون باتومی، تاپ تیبل، سایه‌بازی، نخی و ابزار ماسک استفاده می‌شود.

مهدوی در ادامه جشنواره تئاتر عروسکی را متفاوت با دیگر رویدادهای هنری دانست و تصریح کرد: این جشنواره مکانی بسیار خوب برای تعامل فرهنگی بین کشورهاست. در همه جای دنیا به تئاتر عروسکی احترام گذاشته می‌شود و جریانی صلح‌آور، شادی‌آور و مفرح است. در ایامی که مشغول تمرین این کار بودم به تجربیاتی رسیدم که طی بیست سال کار بزرگسال هیچ وقت به آن دست پیدا نکرده بودم.

کارگردان نمایش «آوازهای سرشام» اضافه کرد: این گونه‌ی نمایشی پرخرج است و احتیاج به حمایت دارد ولی در مقابل خیلی چیزها به تئاتر و فرهنگ سازی برای تئاتر اضافه می‌کند. امیدوارم با اجرای عمومی نمایش‌ها در طول سال شاهد استمرار آن باشیم.

امین وحیدی‌پور و رستا رضوی بازیگران و مینا مقام‌زاده، مریم روان‌سرشت و جلیل یوسفی عروسک‌گردان هستند.

علی پورستوده، حسین جمشیدی، امیر میرزامهدی وعلی بروهان به عنوان صحنه‌گردان در نمایش حضور دارند. طراح عروسک، طراح نور، طراح صحنه و نویسنده و کارگردان کاوه مهدوی و ساخت عروسک به عهده سپیده داداش‌پور بوده است. آهنگساز و طراح صدا علی انوری و امیرحسین شفیعی مجری طرح نمایش اند.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *