در مصاحبه اختصاصی با تئاترفستیوال؛

سامان شکیبا : حسین مسافرآستانه در برگزاری جشنواره تئاتر فجر سنگ تمام گذاشته است


نمایش خیابانی “یک کروموزوم بیشتر” به نویسندگی سامان شکیبا و جلال حسنوند و کارگردانی جلال حسنوند از تهران در چهلمین جشنواره تئاتر فجر اجرا شد . به همین بهانه خبرنگار تئاتر فستیوال گفت و گویی با نویسنده و بازیگر این نمایش انجام داده است که می توانید در ادامه بخوانید :

النار امیرخانی – تئاتر فستیوال: سامان شکیبا که در چند اثر حاضر در چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر همکاری کرده است ، درباره این آثار و بالاخص نمایش خیابانی یک کروموزوم بیشتر” به خبرنگار تئاتر فستیوال گفت : من در نمایش خیابانی “یک کروموزوم بیشتر” به نویسندگی خودم و کارگردانی آقای جلال حسنوند و همچنین نمایش خیابانی”آخرین اولی” به نویسندگی و کارگردانی خانم سمیه مهری و نمایش صحنه ای “تصویر مصور مظفری” به کارگردانی استاد وحید نفر ، در چهلمین جشنواره تئاتر فجر حضور داشته ام . در مورد نمایش “یک کروموزوم بیشتر” باید بگویم که بیشتر مختص کودکان مبتلا به سندروم داون است که همان‌طور که از اسم نمایش معلوم است فقط یک کروموزوم از ما بیشتر دارند و از ما هستند و جدای از ما نیستند و باید با تمام وجودمان قدر این فرشته های زمینی را بدانیم و آنها را از خودمان طرد نکنیم تا اینقدر در انزوا نباشند . آنها را هم در جمع خود راه بدهیم و عین آدم های دیگر رفتار کنیم . صحبت اصلی این نمایش بیشتر این است که اگر این دنیا هم شبیه به آن دنیا می‌شد که آنقدر ظلم ، فقر ، فساد و تبعیض نبود و همه آدم ها برابر بودند چقدر دنیا قشنگ تر می‌شد .

شکیبا درباره دغدغه ای که باعث نگارش نمایشنامه این نمایش شد توضیح داد : خدا اکبر را رحمت کند . ما یک اکبر داشتیم که بچه محله مان بود که با هم بزرگ شده بودیم و دقیقا همین معضلات و مشکلات را داشت و یکی از دغدغه های بچگی من زمانی که ما با هم بزرگ می‌شدیم نادیده گرفتن این بچه بود ، زمانی‌که همه ما فوتبال بازی می‌کردیم او همیشه گوشه و کناری بود و کسی به او  بازی نمی داد . همین شکل بود که دیالوگ ها را پشت سر هم می چیدم و می گفتم و با حس می‌گفتم همان موقع هم ما یک تعداد از بچه های محل بودیم که خیلی هوای اکبر را داشتیم ، همیشه اکبر را در جمع خودمان راه می‌دادیم و اکبر انگار عضوی از خانواده ما بود . زمانی‌ که او به خاطر همین مسئله مرد کل محله ما تا مدت های زیادی عزادار اکبر بودند، چرا؟ به خاطر مظلومیت و پاکی او .

او ادامه داد : از بچگی یاد گرفته ایم که با این بچه ها چطور برخورد کنیم . پدر و مادر هایمان به ما یاد داده اند که با این بچه ها چطور رفتار کنیم . هیچ وقت خدایی ناکرده به آن ها منگل و دیوانه نگوییم . آن ها از ما چیزی کم تر ندارند . شاید یک جاهایی خیلی چیزها بیشتر از ما داشته باشند . باید درکشان کرد و باز هم می‌گویم این کار را به یاد اکبر انجام دادم .

سامان شکیبا در خصوص کیفیت برگزاری جشنواره تئاتر فجر با وجود ویروس کرونا گفت : خدا را صد هزار مرتبه شکر ، نمایش ما مورد استقبال مردم قرار گرفت . از عکس هایش هم مشخص است ، ما شب گذشته اجرایی داشتیم که اصلا باورم نمی‌شود در این اوضاع مردم این طور کنار هم جمع شوند ، از یک طرف بابت سویه امیکرون و کرونا دلهره داشتیم و از طرف دیگر ذوق زده بودیم بعد از مدت ها مردم این طور صمیمانه دور ما جمع شده اند و داریم اجرا میرویم و این برای ما بسیار لذت بخش بود . در دو سال گذشته ، استاد مسافرآستانه در برگزاری جشنواره تئاتر فجر سنگ تمام گذاشته است . این‌جا همه میدانند که او وسواس بسیار شدیدی روی انتخاب آثار دارد و همه چیز را ملاک قرار می‌دهد و سعی می‌کند که جشنواره تئاتر فجر را به بهترین شکل ممکن برگزار کند . خدا را صد هزار مرتبه شکر و انشالله که سایه ایشان روی سرمان مستدام باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *