به گزارش تئاتر فستیوال به نقل از مهر ، نشست رسانهای بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» روز شنبه ۱۹ مهرماه با حضور رحمت امینی دبیر و علی قربانی دبیر اجرایی این جشنواره در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
رحمت امینی در ابتدای این نشست بیان کرد: بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» بلافاصله بعد از عید غدیر برگزار میشود و من امیدوارم از این لحاظ جشنوارهای پر خیر و برکت باشد. با گذشت ۳ سال از حضور من در حوزه هنری نوعی هدفگذاری برای جشنواره تئاتر «سوره ماه» انجام شده که من برای آن از بهترین هنرمندان و دانشگاهیان و نخبگان کمک گرفتهام که می توان از محمدباقر قهرمانی، محمود عزیزی و حسین فرخی به عنوان اعضای شورای فکری مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری نام برد.
وی با اشاره به هدف و رویکرد این جشنواره بیان کرد: هدف ما از همان آغاز، جشنواره ای تولیدمحور بود. یعنی منتخبی از تولیدات و اجراهای عمومی حوزه هنری در استانها به جشنواره راه پیدا کنند. این نمایشها ابتدا برای اجرای عمومی در تهران و استانها آماده شده و بعد برای جشنواره آماده شدهاند. ما برای این تولیدات محورهای حوزه هنری را در نظر گرفتیم و آنها شاخههای تئاتر دینی، انقلابی، دفاع مقدس و البته تئاتر اجتماعی مبتنی بر سبک زندگی هستند.
دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» با تاکید بر فرم در این اجراها تصریح کرد: در این نمایشها فرم و محتوا هر ۲ با هم مدنظر ماست و نه اینکه تئاتری که فقط محتوا باشد.
امینی در ادامه اعلام کرد: سال تئاتری حوزه هنری از مهر تا مهر است یعنی در مهرماه ما جشنواره تئاتر «سوره ماه» را برگزار میکنیم و بعد از آن در طول یک سال این اجراها روی صحنه می روند.
بخش خیابانی به جشنواره تئاتر «سوره ماه» بازگشت
وی در ادامه سخنانش با اشاره به بخش خیابانی این جشنواره بیان کرد: در ۳ سال حضور من در حوزه هنری، بخش تئاتر خیابانی به دلیل تکراری بودن و ضعیف بودن این شکل از تئاتر در اجراها، نمایشهای خیابانی در جدول تئاتر جشنواره حضور نداشتند و بعد با تشکیل دفتر تئاتر کاربردی، امسال بعد از ۲ دوره، منتخبی از اجراهای خیابانی که میتوان از آنها به عنوان نمونه مطلوب نام برد با مسئولیت امیرحسین شفیعی در جشنواره تئاتر «سوره ماه» حضور دارند.
دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» همچنین به حضور ۲ نمایش از دفتر تئاتر بچههای مسجد حوزه هنری اشاره و بیان کرد: این دفتر توسط کورش زارعی فعال شده و قرار است ۲ نمونه نمایشی از این دفتر که یکی از آنها با نام «راست پنجگاه» کاری از کرمانشاه است، حضور داشته باشند.
بخش تجربه های جوان به جشنواره اضافه شد
امینی از بخش جدیدی که امسال به جشنواره اضافه شده است یاد کرد و گفت: بخش «تجربه های جوان» امسال به جشنواره اضافه شده است و داوری آن بر عهده محمدرضا آزاد، فرهاد ارشاد و کیوان صباغ است که بیشترین تلاش این افراد در استان ها بوده است. این بخش تاکیدش روی استان هاست و همچنین رویکرد آن بیشتر بر سن و سال افراد مبتنی است.
وی در پایان سخنانش عنوان کرد که امسال قرار است از چند چهره تئاتری حوزه هنری هم تجلیل شود و گفت: همچنین امسال دوباره از حضور عزت الله انتظامی بهره مند خواهیم شد. وی و سعید کشن فلاح به عنوان مشاوران عالی جشنواره حضور دارند و به دلیل کسالت در داوری آثار نمی توانند حضور داشته باشند.
به گفته دبیر جشنواره تئاتر «سوره ماه»، در بخش جنبی جشنواره ۵ کارگاه آموزشی با حضور افرادی چون سعید اسدی، مهرداد رایانی مخصوص، محمدحسین ناصربخت، پیام فروتن و آرزو افشار برگزار میشوند.
در ادامه علی قربانی دبیر اجرایی بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» نیز درباره کمبود بودجه این جشنواره عنوان کرد: بودجه این جشنواره فقط برای برگزاری همین جشنواره سراسری است اما ما با آن جشنواره های منطقه ای را هم برگزار کردیم این امر باعث رقابت گروه های جوان تر در جشنواره خواهد شد.
اجرای عمومی به همه گروه های راه یافته به جشنواره تعلق می گیرد
وی با اشاره به امکان اجرای عمومی برای گروه ها یادآور شد: گروه هایی که در جشنواره حضور دارند، می توانند بعد از پایان جشنواره در یکی از تالارهای حوزه هنری اثر خود را در قالب اجرای عمومی روی صحنه ببرند.
مدیر مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری با اشاره به بودجه جشنواره تئاتر «سوره ماه» اعلام کرد: بودجه مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری از ۳ سال پیش تاکنون هیچ افزایشی نداشته با این حال کمک هزینه ما برای گروه های نمایشی رشد ۲ برابری را شاهد بوده است. امسال ما جمعا ۱۲۴ میلیون تومان برای کمک هزینه ها و جوایز این دوره از جشنواره در نظر گرفته ایم.
قربانی در ادامه با اشاره به دیگر حوزه های اجرایی جشنواره یادآور شد: بولتن های روزانه، تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردهای شهری، تبلیغات ما برای جشنواره خواهند بود و ویژه برنامه ای هم از شبکه ۴ سیما از ۲۰ مهرماه در این راستا روی آنتن خواهد رفت. در اختتامیه برنامه نیز از مدیران استان ها که جشنواره های منطقه ای را برگزار کردند، تجلیل خواهد شد.
جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به طور مستقل در دی ماه برگزار می شود
وی همچنین با برشمردن نمایش ها عنوان کرد: ۱۳ نمایش برگزیده جشنواره های منطقه ای، ۴ نمایش در بخش تجربه های جوان از شهرستان و یک نمایش در این بخش از تهران، ۵ نمایش از مرکز هنرهای نمایشی تهران، ۲ نمایش از دفتر بچه های مسجد در جشنواره تئاتر «سوره ماه» حضور دارند. همچنین در بخش خیابانی نیز ۵ نمایش از شهرستان و ۲ نمایش از تهران به اجرا خواهند رسید و در مجموع جشنواره امسال میزبان ۳۲ نمایش و ۲۰۰ هنرمند خواهد بود.
در پایان این نشست امینی دبیر جشنواره تئاتر «سوره ماه» با اشاره به بخش تئاتر کودک و نوجوان این جشنواره بیان کرد: این بخش پیش از این با فاصله اندکی از جشنواره برگزار می شد و حالا امسال در دی ماه قرار است این جشنواره با دبیری حسن دولت آبادی به شکلی مستقل برگزار شود.