در سومین روز جشنواره چند حادثه اتفاق افتاد . گلاب آدینه بعد از اجرای نمایش ” شیرهای خان بابا سلطنه ” مصدوم شد و در نمایش “لیلی و مجنون” در حین اجرا یک لامپ سالن شکست و باعث وحشت تماشاگران شد . دیگر حوادث و اتفاقات و حاشیه های سومین روز هجدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی را در ادامه بخوانید :
- چهره های مشهور و معروفِ رویت شده در سومین روز جشنواره ، بیش از روزهای گذشته بود . مرضیه برومند به همراه مهدی شفیعی (مدیر کل هنرهای نمایشی) ، داوود فتحعلی بیگی (دبیر جشنواره نمایش های آیینی سنتی) و پیمان شریعتی (رئیس مجموعه تئاتر شهر) به تماشای نمایش های محیطی بخش جوانه ها نشستند .
- محمد ساربان هم نمایش های خیابانی را دید .
- حمیدرضا نعیمی ، اتابک نادری و چند میهمان خارجی ، نمایش ” شب بازی ملک دارا ” به کارگردانی مرتضی نجفی از قزوین را در سانس اول و شهرام کرمی و میثم درویشان پور ( برنده مسابقه خنداننده شوی برنامه خندوانه ) در سانس دوم در تالار قشقایی تماشا کردند .
- و مهم تر از همه حضور علی نصیریان ، داریوش مودبیان و جواد انصافی است که برای تماشای نمایش ” بنگاه تئاترال ” به پلاتو اجرا رفته بودند . متن این نمایشنامه یکی از آثار قدیمی جناب نصیریان است . نصیریان بعد از اجرا دلسوزانه با کارگردان به گفت و گو نشست و تجربیات خود را در اختیار گروه قرار داد .
- پیش از شروع این نمایش یکی از افراد گروه خطاب به مخاطبان گفت که ” این نمایش ادای احترامی به تئاتر ایران است . ” از این رو بازیگران به یاد یکی از پیشکسوتان تئاتر روی سن می آمدند و بعد از اعلام نقش خود نام آن ها را می بردند . پرویز فنی زاده ، سعدی افشار ، ثریا حکمت ، مرتضی احمدی ، عباس محصص ، بانو نصرت پرتوی و اردشیر سهرابی از جمله کسانی بودند که از آنها یاد شد .
- یکی از اتفاقات جالب توجه در سومین روز جشنواره این بود که حراست تالار حافظ ، مریم معترف ، هنرمند پیشکسوت که پیش از این سابقه مدیریتی در رده های بالای تئاتر دارد را نشناخت . خانم معترف که در هنگام ورود به سالن کارت جشنواره را هم به حراست نشان داد باز هم از او پرسیده شد ” که آیا خبرنگار است ؟؟؟ ” معترف هم در جواب او گفت که ” بله خبرنگارم !! ” و وارد سالن شد . او نمایش ” وقایع اتفاقیه مفقود الپدر ” به کارگردانی مریم جلیلی را در این سالن دید . استاد مریم معترف اولین و آخرین قربانی این رویه غیر فرهنگی حراست نبودند و با کمال تاسف همچنان این رویه غیر فرهنگی و غیر هنری ادامه دارد .
- از حوادث اجراها این که در وسط اجرای نمایش ” لیلی و مجنون ” که در تئاتر محراب به روی صحنه رفت یک لامپ ترکید که باعث وحشت تماشاگران شد . پرویز سنگ سهیل کارگردان و سیاه نمایش با هنرنمایی به موقع و خوب خود توانست این اتفاق را وارد نمایش کند و تماشاگران را از این طریق بخنداند . حادثه ی دیگری که برای گلاب آدینه در تماشاخانه شهرزاد رخ داد را در انتهای این مطلب خواهید خواند .
- پیش از اجرای نمایش “ پستو خانه ” به کارگردانی ویدا موسوی در بخش جوانه های نمایش های ایرانی که جزء اجراهای محیطی محسوب می شود به تماشاگران ایستاده در محوطه بروشور دادند . این در حالی است که بسیاری از اجراهای صحنه ای جشنواره بدون بروشور و معرفی اثر به روی صحنه می روند . به این گروه اصفهانی به خاطر این رفتار حرفه ای تبریک می گوییم .
- طولانی ترین اثر جشنواره با ۱۳۵ دقیقه اجرا با نام ” میرزا فرفره ” به کارگردانی مهدی پتکی در تالار هنر به روی صحنه رفت . تماشاگران تا نیمه های اجرا هم وارد سالن می شدند و عده ای چیپس و شیرینی و … به همراه داشتند . بچه ها هم تا دلتان بخواهد در سالن بودند و در صحنه هایی با صدای بلند راجع به نمایش نظر می دادند . بازیگر سیاه نمایش هم تا جایی که صدایشان را می شنید ، جوابشان را با طنازی می داد و مخاطبان را می خنداند .
- و اما گلاب آدینه بازیگر نقش سیاه نمایش”شیرهای خان بابا سلطنه ” بعد از اجرای سانس اول این نمایش که به اتاق گریم و لباس رفت ، با حادثه رو به رو شد . رگال بلند لباس که روی آن پر از لباس های نمایش ها بود و پایه های ضعیفی هم داشت ، ناگهان روی خانم آدینه افتاد و او از ناحیه سر و کتف دچار آسیب دیدگی شد . خانم آدینه که پیش از این هم به مسئولین سالن شهرزاد برای این رگال های نا ایمن هشدار داده بود ، خود دچار حادثه شد . ولی خدا را شکر که حادثه جدی نبود و به خیر گذشت .
- نمایش” شیرهای خان بابا سلطنه ” به کارگردانی افشین هاشمی که از ابتدای شهریور ماه در تماشاخانه شهرزاد اجرا می شود ، دو اجرای جشنواره ای در دو سانس را نیز تجربه می کند . اما در اجرای اول این نمایش در جشنواره که روز یکشنبه به روی صحنه رفت ، گروهی از یزد که در جشنواره حضور داشتند ، نتوانستند اجرا را ببیند و به هاشمی گفتند که به دلیل آنکه امشب قصد برگشتن به یزد را دادند ، نمی توانند اجرای دوم این نمایش در جشنواره را روز سه شنبه ببینند . آنها همچنین گفتند که عده ی دیگری از دوستان شان که از شهرستان در جشنواره حضور داشتند هم موفق به دیدن این نمایش نشده اند . از همین رو هاشمی از آنها دعوت کرد که سانس دوم این نمایش ، که خارج از جشنواره اجرا می شود را ببینند و خود پیگیری کرد که چه صندلی هایی فروش نرفته است و این گروه یزدی موفق به دیدن ” شیرهای خان بابا سلطنه ” شدند .
- افشین هاشمی همچنین از گروه های شهرستانی که علاقه مند تماشای این نمایش بودند و اجرای اول را از دست دادند نیز دعوت کرد تا روز سه شنبه – چهاردهم شهریور ماه ، میهمان گروه نمایش باشند و برای دیدن این اثر به سالن شهرزاد بیایند .
- کارگردان نمایش” شیرهای خان بابا سلطنه ” از اینکه نام این نمایش در جدول اجراهای صحنه ای جشنواره نوشته نشده و در حاشیه آن ذکر شده ، ناراضی و معتقد بود این موضوع باعث شده است که عده ی زیادی به حاشیه جدول توجه نکنند و دیدن این نمایش را در جشنواره از دست بدهند .
Big like
با تشکر از سایت خوب شما
عزیزم. خانم ادینه ? ̄︿ ̄?
متاسفانه همه ى این سالن هاى جدید استاندارد نیستند . باز هم باید بریم توى همون سالن هایى که پنجاه سال پیش ساخته شدند!!!!
Like kheiliii khubiin shomaa. Follower etiim
زنده باشن استاد نصیریان که سایه بالاسر تئاتر هستند
دوست داشتم بزرگان بیشترى اجرا مى کردن. خیلی نمایش کمی از بزرگان در جشنواره بودند متاسفانه
اواااا خانم گلاب چش شد ؟؟ خوبن الان ؟