گزارش تقدیر از آثار اجرا شده در تماشاخانه مشایخی :

تماشاخانه مشایخی شبی خاطره انگیز را در ”به علاوه فجر” رقم زد


تماشاخانه مشایخی با برگزاری کارگاه‌های تخصصی تئاتر و اجرای نمایش هایی با حضور جانبازان اعصاب و روان و معلولان جسمی و حرکتی ، در بخش ” به علاوه فجر ” سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر حضور داشته است . به همین مناسبت روز گذشته ، ۱۱ بهمن ماه ، مراسم تقدیر از آثار اجرا شده در این تماشاخانه برگزار شد .  که گزارشی از آن را می توانید در ادامه بخوانید :

تئاتر فستیوال

به گزارش خبرنگار تئاتر فستیوال ، در این مراسم که با حضور جانبازان اعصاب و روان و معلولان جسمی و حرکتی و خانواده های این افراد برگزار شد ، دو میهمان ویژه هم داشت . رحمت امینی و محمد کاسبی از چهر های حاضر در این مراسم بودند .

مجری این مراسم مهران قندهاری بود . پس از قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی ، حسین رحیمی ، دبیر اجرایی این بخش جانبی در تماشاخانه ی استاد مشایخی با قرائت بیانیه ، خلاصه ای از فعالیت های این بخش جنبی ارائه داد .

تئاتر فستیوال

حسین رحیمی گفت : ” و باز هم تئاتر ، این جریان سراپا اجتماعی و در بطن مردمی که چشم بینای جامعه است و زشتی ها و پلشتی را مطرود و نیکی ها و درستی ها را سرزنش میکند. هنرمند تئاتر مانند ولادیمیر و استراگون منتظر هیچ گودوئی نخواهد ماند چرا که صحنه تمام امید او برای ادامه حیات است . حال که در اختتامییه جشنواره قرار داریم بر خود میبالیم که به عنوان طراحان و مسئولین برگزاری این بخش ویژه در جشنواره تئاتر فجر ، حرکتی شکل گرفت که به موجب آن معلولین هنرمند صحنه رفتن را تجربه نمودند .”

وی در ادامه درباره عملکرد تماشاخانه استاد مشایخی اضافه کرد : ” این تماشاخانه در ایام جشنواره فجر میزبان ۴ اثر نمایشی و ۷ کارگاه تئاتر درمانی و تئاتر کاربردی بود. تماشاخانه مشایخی تا مدت ها متاثر از طنازی تمامی بازیگران این نمایش ها خواهد بود که در این مدت تار نقش آفرینی را  با پود عشق در هم بافتند.

تماشاخانه تا ابد به یاد خواهد آورد حضور پهلوانان و قهرمانهایی که دیروز جانانه و از جان گذشته از کیان مملکت مان دفاع کردند و اکنون غم غربت خود را در صحنه تئاتر فریاد زدند.  “

رحیمی به شیوه ای هنرمندانه در خصوص نقش های بازیگران نمایش های مختلف اجرا شده در این تماشاخانه اذعان داشت : ” تا ابد به یاد خواهیم آورد احساس مسئولیت علیرضا رحمتی ، خنده های شیرین حاج سغید آزمون نیا ، سعی و تلاش زهرا ستاری در ارائه بازی بی نقص ، دلبری کردن آیدا و محمد حسین و کیارش عزیز ، انرژی زاید الوصف گروه بازیگران کرمان را . در این چند روز بی تاب شدیم همچون بی قراری محمد علی نوری که تصویر او تا ابد در ذهنمان ساری و جاری خواهد ماند . اشک خون ریختیم با ضجه های زنی که نماد مفاومت و عشق زنان دارای همسر جانباز. به خود لرزیدیم با صدای لرزان دختری که پدر را فریاد میزد . رد عرق از پیشانی او میزدود و اورا مظهر عشق خود میخواند/خندیدیم با شیطنت های شیرین مهران و یحیی عزیز ، با خاطرات زیبای علیرضا رحمتی ، شگفت زده شدیم از نواختن ویولن حلیمه این دختر صبور و چندین مورد دیگر مانند اینها . “

تئاتر فستیوال

وی در پایان با تشکر از همه ی حامیان اجرای این بخش در تماشاخانه مشایخی اظهار داشت : ” خانمها ، آقایان و حضار گرانقدر ستاد برگزاری جشنواره از یکایک شما هنرمندان شرکت کننده ، حامیان عزیز هنر ، خانواده های فرهیخته همراه ، اساتید محترم کارگاهها ،و همه و همه تشکر و قدردانی مینماید. تشکر ویژه را از هنرمندانی داریم که بی منت در کنار بازیگران با کیسهای مختلف یاری رسان آنها بودند . محسن میرزائی ، مهرانه کمالی ، سمیه دربندسری که هرکدام با پیشینه و رزومه هنری خود بازی در کنار این عزیزان را افتخار کارنامه هنری خود میدانستند . “

حسین رحیمی با اشاره با شور وصف ناشدنی همه ی گروه ها در این چند روز گفت : “ خدای خود راسپاس میگوئیم از این همه انرژی وصف ناپذیری که در این چند روز بود و شاید به گزاف نباشد اگر بگوئیم این شور و هیجان در فجر اصلی به چشم نمیخورد .

امید است در سالهای آتی شاهد حضور بیشتر و موفق تر گروههای تئاتری با جوامع هدف از هر نمونه ائی باشیم . و مدیران هنری و وزارتی ما به نقش تئاتر در درمان بدون دارو را در جامعه به درستی درک نمایند و حمایت های آنها را در جهت رشد و شکوفائی این هنر مقدس در زمینه تئاتر کاربردی بیش از پیش مشاهده نمائیم . “

در بخشی از این مراسم از آقایان عباس رحمانی و محمد علی نوری ، دو جانباز عزیز اعصاب و روان دعوت شد تا برای حاضرین خاطره ای از دوران هشت سال دفاع مقدس تغریف کنند .

تئاتر فستیوال

سپس برگزیدگان بخش های مختلف معرفی شدند و هدایای خود را دریافت کردند که به شرح زیر است :

تقدیر از اساتید برای برگزاری کارگاه های تئاتر درمانی : 

دکتر مجید امرایی و دکتر رحمت امینی

تقدیر از بازیگران مرد :

ابراهیم معمار زاده ، علیرضا رحمتی ، عباس رحمانی ، حسین کاکاوند ، سعید آزمون نیا و محمد علی نوری برای بازی در نمایش “حواست کجا بود ؟ “

 محمد حسین شکوری راد برای بازی در نمایش ” ننه ماهی – چتر های سپید “

بازیگر برتر مرد :

مهران قندهاری برای بازی در نمایش ” پزشک نازنین “

بازیگران برتر زن :

حلیمه غلامرضایی برای بازی در نمایش ” گاوی که می خواست شیر شود “

فریما حسینی برای بازی در نمایش ” پزشک نازنین “

نمایشنامه نویسی :

ایمان حاچ سلیمان برای نمایش ” گاوی که می خواست شیر شود  “

کارگردانی برتر :

رسول حق شناس برای نمایش ” ننه ماهی – چتر های سپید “

اثر برتر جشنواره :

خانم دکتر ابراهیمی نماینده گروه تئاتر پاپیون برای اجرای نمایش ” پزشک نازنین “

گزارش تصویری از این مراسم (کلیک کنید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *