مدالیوم خانه تئاتر به محمدعلی کشاورز و ولی الله شیر اندامی اهدا شد


جشن کانون کارگردانان خانه تئاتر به همراه بزرگداشت محمدعلی کشاورز و ولی الله شیراندامی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد .

تئاتر فستیوال

به گزارش تئاتر فستیوال ،  جشن کانون کارگردانان خانه تئاتر شامگاه روز پنجشنبه نهم اردیبهشت ماه به همراه بزرگداشت محمدعلی کشاورز و ولی الله شیراندامی در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران با حضور تعدادی از هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی برگزار شد.

محمد بنایی نائب رئیس هیئت مدیره کانون کارگردانان و دبیر این جشن در ابتدای مراسم گفت : “مفتخریم به برگزاری این جشن . جشنی که همزمان با بهار یعنی جشن تحول طبیعت و شکوفایی زمین قصد دارد تا بهار دوباره ای را در فضای تئاتر ایران، این هنر دیرین و ارزشمند که مهد و خاستگاه هنر نمایش این مرز و بوم است، رقم بزند.”

وی افزود: “کانون کارگردانان خانه تئاتر طبق روال هر ساله خود و به پاس ارج نهادن به سنتی قابل اعتنا جشنی را برای یادبود از هنرمندان خوشنام و دلسوز هنر نمایش این سرزمین تدارک دیده است. این جشن و شادمانگی آن تقدیم به همه آن هایی است که خاک صحنه خورده اند و باز هم مفتخریم به تجلیل و تقدیر از دو بازیگر پیشکسوت و صاحب نام عرصه تئاتر که نه تنها خود در صحنه ماندگار هنر و هنرمندی بالیدند؛ بلکه به صحنه نیز جان تازه ای بخشیدند و اگر تئاتر، امروز همچنان در عرصه نمایش کشور حرف اول را می زند و هنوز برای اهالی اش مقدس و قابل احترام است، مدیون تلاش و زحمات بی دریغ و جانانه اساتیدی چون محمدعلی کشاورز و ولی الله شیراندامی است.”

شکرخدا گودرزی ، رئیس کانون کارگردانان خانه تئاتر نیز پس از ابراز خرسندی از اینکه امشب در کنار هنرمندان بزرگی قرار گرفته است، گفت: “امیدوارم بتوانیم فضایی فراهم کنیم که باعث هویت بخشی به صنف خود شویم و به سمت قانون‌گرایی برویم و مطالبات قانونی و داخلی خود را به عنوان یک صنف، از دولت طلب کنیم. و این امر مگر با همکاری شما عزیزان میسر نمی‌شود.”

گودرزی افزود: “کانون کارگردانان خانه تئاتر، به عنوان مرکزی‌ترین کانون خانه تئاتر ایران، مدعی است که نوعی نظم بخشی به تمام اصناف بدهد و به آنها سامان ببخشد. که امیدوارم با آن سامان بخشی، با حمایت همه جانبه ی دیگر اصناف، از جمله انجمن بازیگران (که بیشترین عضو خانه تئاتر را دارد) و انجمن نمایشنامه‌نویسان به یک آیین نامه و قراردادی برای خرید خدمات هنری برسیم که باعث سامان مندی خانه تئاتر شود.”

رییس هیأت مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر، برگزاری این جشن را کامل مستقل عنوان کرد و گفت:  “جشن کارگردانان هیچ اسپانسری ندارد و به همت کانون کارگردانان خانه تئاتر برگزار شده است.”

DSC_1010

در ادامه‌ی این جشن، مجید رجبی معمار، مدیریت خانه هنرمندان ایران، در سخنانی پس از ارزشمند شمردن برگزاری برنامه‌هایی که به هدف تقدیر از بزرگان صورت می‌گیرد، گفت: “ملتی که قدر بزرگان خود را می‌داند، می‌تواند امیدوار باشد که از آنها درس بگیرد و جوانانش این بزرگان را الگوی خود قرار دهند.”

رجبی معمار ادامه داد: “در این ایام که هفته تئاتر ایران نام دارد، اینجا هستیم تا از دو بزرگ عرصه ی تئاتر، ولی الله شیراندامی و محمدعلی کشاورز تقدیر کنیم.”

مدیریت خانه هنرمندان در بخش دیگری از سخنانش، به اقدامات این مکان فرهنگی در حمایت از تئاتر گفت: “با امکاناتی که ما در این مکان داریم، در تلاشیم که به هنر و مخصوصا تئاتر کمک کنیم.”

او اظهار کرد: “خانه هنرمندان ایران، سه سالن نمایشی دارد که هر ساله بخشی از هزینه‌های خود را از محل درآمد این سه مکان هنری کسب می‌کرد؛ ولی از ابتدای امسال، به درخواست بزرگانی در جهت حمایت از تئاتر، دیگر این مبلغ را از گروه های تئاتری دریافت نمی‌کند و تمامی مبلغ بلیت ها را به خودشان بازمی‌گرداند.”

رجبی معمار در پایان خاطرنشان کرد: “از دیگر برنامه های حمایتی خانه هنرمندان ایران، می‌توان به ارتقای کیفیت سالن های نمایشی و افزایش ظرفیت صندلی های هر سالن اشاره کرد.”

تئاتر فستیوال

ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر، نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در ابتدای سخنان او محمدعلی کشاورز وارد سالن شد . راد پس از ورود این بازیگر پیشکسوت گفت: “این قدم هایی که اکنون وارد سالن شد، قدم‌های یکی از استعداد های تئاتری ایران بود که حضورش در صحنه آنچنان تاثیرگذار و استوار بود که امروز هم می‌توان آن‌ها را دید.”

راد افزود: :”وجود محمدعلی کشاورز افتخاری برای من در تئاتر بود که در رکاب ایشان کارهای زیادی انجام دادم. او کسی است که همیشه در خدمت تئاتر این کشور بوده است و هنرمندانه زندگی کرد و هنرمندانه زندگی بخشید.”

مدیرعامل خانه تئاتر در بخش دیگری از سخنانش به ولی الله شیراندامی، بازیگر پیشکسوت دیگر اشاره کرد و گفت: “این افتخار را دارم که در کنار ایشان در دانشگاه بودم. او همواره به دنبال آموختن علم بود. در سنی که او وارد دانشگاه شد، تفاوت سنی زیادی با دیگر دانشجویان داشت، ولی چنان عاشق و شیفته بود که هیچکس این فاصله سنی را احساس نمی‌کرد.”

تئاتر فستیوال

او افزود: “هر دوی این عزیزان (محمدعلی کشاورز و ولی‌الله شیراندامی) از افراد تحصیل کرده هستند و در این عرصه زحمات بسیاری کشیده‌اند. این دو هنرمند الگوهای تئاتر این مملکت‌ و ستون‌های استوار تئاتر را پی ریزی کرده‌اند. من برای هردوی آن‌ها آرزوی سلامتی دارم.”

در پایان این برنامه مدالیوم و تقدیرنامه ای از طرف کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران، توسط محمد بنایی، مجید رجبی معمار ، ایرج راد و جعفر والی – به عنوان اولین کارگردان محمدعلی کشاورز – با حضور در جایگاه تماشاگران سالن خانه تئاتر به این هنرمندان پیشکسوت اهدا شد.

تئاتر فستیوالکشاورز پس از دریافت مدالیوم خود از زنده یاد مهدی فروغی رییس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دکتر آریان پور یاد کرد و گفت: “هنرمندان باید در خدمت مردم باشند. ما باید برای مردم سرزمین طلایی خودمان تلاش کنیم.”

وی سپس از حاضرین خواست تا به یاد حمید سمندریان و همسرش، هما روستا از جایشان بلند شوند و به احترام این دو بزرگوار سکوت کنند.

ولی‌الله شیراندامی نیز پس از دریافت هدیه‌ی خود ضمن تشکر از تمامی مسئولین به دلیل برگزاری چنین مراسمی گفت : “من امشب بعد از ۱۵ ماه مجبور شدم از خانه بیرون بیایم تا بتوانم در این مراسم شرکت کنم زیرا به دلیل ناراحتی پا ، مدتی است که از خانه بیرون نرفته و درگیر بیماری بودم .”

او در ادامه پس از تقاضای مجری، جوانان عرصه تئاتر را این گونه نصیحت کرد: “تئاتر ، عشق ، صبر و گذشت می خواهد تا بتوان به جایی رسید که آقای کشاورز رسیده است.”

اجرای موسیقی گروه های “بی سدا” به خوانندگی مازیار شیرچی و “کالیوه” به سرپرستی سارا احمدی و “شیفتگان دل” به سرپرستی هایده کیشی پور و پخش دو مستند از محمد علی کشاورز و ولی الله شیراندامی از دیگر بخش های هنری این مراسم بود.

تئاتر فستیوال

در این جشن هنرمندانی چون نصرت الله وحدت ، بهزاد فراهانی، هرمز هدایت، جعفر والی، شهره سلطانی، اسدالله یکتا ،محمد بنایی ، ایرج راد ، مجید قناد ، شکرخدا گودرزی ، هوشنگ قوانلو ، مرتض ضرابی ، سیامک صفری ، حسین پارسایی و خسرو احمدی حضور داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *